ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsΒlog Ο Νίκαρος σε αναζήτηση θαύματος και η επιστροφή της Πλατφόρμας

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ

Άνευ προηγουμένου είναι πια οι επιθέσεις που εξαπολύονται από το ΑΚΕΛ προς την κυβέρνηση και τον Νίκαρο προσωπικά. Και το αντίστροφο βέβαια. Κάτι που είναι αναμενόμενο όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές. Μαζί με το ΑΚΕΛ συμπαρατάσσεται και το ΔΗΚΟ, ενώ άλλα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν τη δική τους ανελέητη αντιπολίτευση. Δεν λέω είναι και η κυβέρνηση που δίνει και αφορμές και αιτίες. Δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που ξέσπασαν τελευταία και τοποθετούν τον Νίκαρο και τους υπουργούς του σε θέση άμυνας.

Μια θέση η οποία δεν παρέχει και μεγάλη ευελιξία κινήσεων. Κάτι που βεβαίως το αισθάνονται οι εμπλεκόμενοι. «Ο Νίκαρος χρειάζεται επειγόντως ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα», μου έλεγε προχθές άτομο που γνωρίζει. Και συνέχισε. «Ωστόσο, γνωρίζει καλά πως σήμερα θαύματα δεν γίνονται...». Η κατάσταση κρίνεται πολύ άσχημη και υπάρχει έντονη ανησυχία ότι σε κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου. Και έρχονται ώρες δύσκολες, που λέει και το τραγούδι.... Ο Γκουτιέρες το λέει και το ξανά λέει ότι είναι έτοιμος για να αρχίσει τη νέα προσπάθεια για συνομιλίες και μάλιστα με ξεκάθαρη ατζέντα, χωρίς χρονοτριβές και παλινδρομήσεις. Ένα κατακερματισμένο εσωτερικό μέτωπο με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο να μη μιλιούνται ή να μιλιούνται μόνο για να τσακωθούν δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε αυτή τη συγκυρία. 

Μια ανησυχία για το τι θα φέρουν οι λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα την έχει ο Λόφος. Σε περίπτωση που επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας αναδειχθεί ο Τατάρ τότε τα πράγματα από χειρότερα που είναι θα γίνουν απελπιστικά. Ο Ακιντζί αν μη τι άλλο έχει μια κάποια διαφοροποίηση από τον νεοσουλτάνο και τάσσεται υπέρ της Διζωνικής. Ο Τατάρ αρχίζει από τα δύο κράτη και ακολουθεί όσα προστάζει ο Ερντογάν. Με πρώτο και κύριο τη διαγραφή των συγκλίσεων και μηδενισμό του κοντέρ. Κάτι που το δίδυμο Ερντογάν – Τσαβούσογλου έχουν επίσης ως προτεραιότητα και θέλουν να ξεχάσουν και το Κραν Μοντάνα και τις συγκλίσεις και όσα αναφέρονται σε συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Σε δύο εβδομάδες διεξάγονται οι λεγόμενες εκλογές στα Κατεχόμενα και θα μάθουμε με ποιον θα συνομιλήσει ο Νίκαρος. Εάν τελικά θα συνομιλήσει.

Γιατί αν είναι ο Τατάρ, σύμφωνα με όσα μαθαίνω, μάλλον η έναρξη των συνομιλιών μια καθυστέρηση θα την έχει... Αληθεύει ότι κάποιοι στο ΔΗΚΟ ετοιμάζονται για νέα... χαλάστρα; Τουλάχιστον αυτό κυκλοφορεί σε πηγαδάκια της Λευκωσίας. Και όχι μόνον. Ας πούμε σε πηγαδάκια της Πάφου κυκλοφορεί ότι δημιουργείται «κατάσταση» με πρόσωπα κλειδιά του παλαιού ΔΗΚΟ τα οποία οργανώνονται για κάτι οργανωμένο που θα αποδυναμώσει ουσιαστικά το κόμμα στην επαρχία. Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και στη Λεμεσό με παλαιά στελέχη να συσπειρώνονται γύρω από τα μέλη της «Πλατφόρμας». 

Πάντως, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εκδηλωθεί ξανά η «Πλατφόρμα» με έντονο και εντυπωσιακό τρόπο. Προετοιμάζεται εντατικά η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν στην οποία θα παρουσιάζουν και τον προγραμματισμό τους και το εντυπωσιακό, κατά κάποιους, λογότυπο που έφτιαξαν.  Διαρροές θέλουν τα στελέχη της «Πλατφόρμας» να ανακοινώνουν στη συνέντευξη Τύπου ή λίγο πριν και νέο κύμα μελών και από το ΔΗΚΟ και ίσως από αλλού... Σε μικρό κόμμα του ενδιάμεσου γίνεται χαμός. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν κατά πόσον θα καταφέρει τελικά να καταρτίσει ψηφοδέλτια και να κατέλθει στις εκλογές. Ωστόσο, το πιο κρίσιμο ερώτημα, που τίθεται όλο και πιο συχνά από τα λιγοστά στελέχη που απέμειναν, είναι εάν θα καταφέρουν να μπουν στη νέα Βουλή ή αν θα τους μείνουν μόνο τα έξοδα και ο κόπος.

ΚΟΥΙΖ: Το μεγάλο ερώτημα της εβδομάδας είναι αν τελικά η Κύπρος θα επιμείνει στο βέτο, στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 1 και 2 Οκτωβρίου, διασυνδέοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας με τις κυρώσεις που ζητά κατά της Τουρκίας. Υπάρχει και μια σημαντική ουρά: Εάν η Κύπρος επιμείνει η Ελλάδα θα την στηρίξει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ