ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:18
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Ο περίπατος του Χάρη, η βασιλόπιτα του Άντρου και η κατσάδα του Νίκαρου

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020

Την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου με το καλημέρα του 2020 κατέλαβε ο Χάρης στον ΔΗΣΥ, όπου το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Ήταν μια διαδικασία απλή με το προαναγγελθέν αποτέλεσμα να ανακοινώνεται επίσημα ατάκα και επί τόπου, χωρίς ανθυποψήφιο και χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας.

Και το καλωσόρισμα του Φούλη όμως... λιτό και απέριττο: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον φίλο, πρώτα από όλα, και συνεργάτη για την ανάδειξή του σε Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματός μας. Αγαπητέ μου Χάρη, καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα». Ούτε ένα ιώτα δεν περίσσευε...

Και το καλωσόρισμα του Φούλη όμως... λιτό και απέριττο

Τα... δύσκολα αφορούν τους τρεις υποψήφιους για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων: Τον Δίπλαρο, την Αννίτα και τον Ανδρέα Κυπριανού. Αφού ο Φούλης είδε και αποείδε δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά τις εκλογές, ούτε και οι άλλοι που φιλότιμα προσπάθησαν να πείσουν κάποιους να αποσυρθούν. Έτσι την 1η Φεβρουαρίου στήνονται οι κάλπες στο Ανώτατο του ΔΗΣΥ.
Εγώ σας τα έγραφα ότι κάποιοι έκαναν προεκλογικό, ακόμα και μέσα στις γιορτές και πως οι κάλπες δύσκολα θα αποφευχθούν.

Γαρνιτούρα... Αναστασιάδη είχε η βασιλόπιτα του ΑΚΕΛ. Την έκοψε χθες ο Άντρος και τεμάχισε σε εκατό κομμάτια την πολιτική του Νίκαρου εντός, εκτός και επί τα αυτά. Τίποτα δεν άφησε να πέσει κάτω από το... επάρατο 2019. Από την «πρόσδεσή μας στο άρμα των ΗΠΑ που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας», μέχρι «το νερό που χύνει στο μύλο της Τουρκίας» ο Νίκαρος αντί να αποκλιμακώνει την ένταση ενώ με ύφος... Μουτσινά κάλεσε (προκάλεσε) τον «απαράδεκτο» Αναστασιάδη να απολογηθεί στο κόμμα του για αυτά τα οποία υπαινίσσεται. Ότι δηλαδή το ΑΚΕΛ του ζητά να προβεί στις οποιεσδήποτε υποχωρήσεις.

Και κάπως έτσι έδωσε το στίγμα για τα όσα μπορεί να αναμένει ο Νίκαρος στη νέα χρονιά από την αντιπολίτευση.
«Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα... και λίγα είναι» σύμφωνα με κάποιον πολύ γνωστό, πολιτικό... μελλοντολόγο.

Άκρως σημαντική είναι η σημερινή συνάντηση των πέντε ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ιταλίας στο Κάιρο. Στα θέματα που θα συζητήσουν οι πέντε επηρεάζουν, αφορούν άμεσα και Κύπρο και Ελλάδα: Από τις εξελίξεις στη Λιβύη και την τουρκική ανάμειξη μέχρι το Συριακό με την επίσης τουρκική ανάμειξη, αλλά και τις επεμβάσεις στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ.

Σύμφωνα με μία πηγή μου, αναμένεται πως στα πορίσματα της πενταμερούς θα υπάρχουν ξεκάθαρα μηνύματα αλλά και ενέργειες στήριξης της Κύπρου και της Ελλάδας και το κυριότερο θα δοθεί και θεαματική συνέχεια, πολύ πιθανόν και σε κυπριακό έδαφος.

Η παραλαβή της έκθεσης του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις από τον Νίκαρο είχε και την... κατσάδα της. Εκείνο το «καμιά φορά η προσκόλληση αυστηρά σε κανόνες, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να τηρούνται, μπορεί να βλάπτουν, υπό την έννοια κάποιων διαδικασιών σε ιδιάζουσες περιπτώσεις, το δημόσιο συμφέρον» που του είπε, δεν το λες και... φιλοφρόνηση...

Το σκηνικό σημειώθηκε χθες στο Προεδρικό και τα σόσιαλ μίντια αλλά και οι συζητήσεις σε πηγαδάκια πήραν... φωτιά. Εκείνο που σχολιάστηκε ιδιαίτερα ήταν η απάντηση που έδωσε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις στην υπόδειξη του Νίκαρου, λέγοντας πως μιλούσε... γενικά!

Άτομο που γνωρίζει πολλά μου έλεγε χθες πως «ο πολυμήχανος Οδυσσέας βιάστηκε να αποσείσει την ευθύνη από πάνω του αλλά δεν έπεισε ούτε καν τον εαυτό του» και υπέδειξε: «Εκείνο που είχε ιδιαίτερη σημασία και αξία ήταν η αμέσως επόμενη αναφορά του Νίκαρου και τα μυστικά της μηνύματα. «Αυτό που θέλω να νιώσω και το νιώθω, είναι ότι ο κάθε ανεξάρτητος θεσμός, αντικειμενικά, με ήθος προστατεύει το κύρος του». «Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και όποιος έκανε πως δεν κατάλαβε, πάλι κατάλαβε», πρόσθεσε.

Πάντως από τη συνάντηση Νίκαρου-Οδυσσέα η είδηση ήταν πως οι παρατηρήσεις της Προεδρίας στην έκθεση για τα προεδρικά ταξίδια θα δοθούν πριν από τις 15 Ιανουαρίου και αφού η Ελεγκτική Υπηρεσία τις επεξεργαστεί θα ετοιμάσει την τελική έκθεση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου.

Κάτι μου λέει πως η έκθεση θα έχει τελικά... εκπλήξεις. Ας περιμένουμε όμως μέχρι το τέλος του μήνα...

ΚΟΥΙΖ: Ποιος αρχηγός κόμματος δέχθηκε πρόσφατα εισήγηση να πάει να τον ξεματιάσουν; «Τουλάχιστον το 2020 να μην είναι υποτονικό όπως το 2019», όπως του υποδείχθηκε...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  Πρόεδρος  |  ΑΟΖ  |  Ασία  |  Ευρώπη  |  Γαλλία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ