ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Οι βαλίτσες της Στέλλας, του Στυλιανίδη και της Σάββιας

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Βαλίτσες για Βρυξέλλες ετοιμάζει η Στέλλα Κυριακίδου, μετά το πράσινο που άναψε ο Healthy για την αντικατάσταση του Χρήστου Στυλιανίδη, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο. Την ίδια ώρα ο Στυλιανίδης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για επιστροφή στην Κύπρο, σε ένα πολιτικό τοπίο σχεδόν άγνωστο γι’ αυτόν, αφού πολλά –μη σας πω όλα– έχουν αλλάξει από τότε που έφυγε για την Ευρώπη και... έμεινε. Ένας γρίφος που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε πηγαδάκια πολιτικών και δημοσιογράφων είναι το «γιατί ο Αναστασιάδης επέλεξε να αντικαταστήσει τον Στυλιανίδη; Ήρθε απλώς το πλήρωμα του χρόνου για να δοθεί η ευκαιρία και σε κάποιον άλλο να μας εκπροσωπήσει στο σημαντικό πόστο της Ε.Ε. ή υπάρχει και κάτι ‘άλλο’, κάποια σκιά στη σχέση Στυλιανίδη - Healthy;»

Και ενώ τα ερωτήματα δίνουν και παίρνουν, γεγονός παραμένει ότι η Στέλλα Κυριακίδου είχε προ πολλού επιλεχθεί από τον Healthy, όπως έγκαιρα αποκάλυψε η «Κ». Οι αποδεδειγμένες ικανότητές της και το έργο που έχει επιτελέσει στην Κύπρο, παρά το ότι προέρχεται από τον ΔΗΣΥ οδήγησε πολλούς, από όλους τους πολιτικούς χώρους να τη συγχαρούν. Το ΔΗΚΟ εξέδωσε ακόμα και επίσημη ανακοίνωση συγχαίροντάς την, επιβεβαιώνοντας πως η υποψηφιότητά της συγκεντρώνει ευρύτατη αποδοχή. Για τον Healthy, που έγκαιρα την είχε επιλέξει, είναι διπλή η επιτυχία αφού επιτυγχάνεται και η ευρωπαϊκή απαίτηση για γυναικεία αντιπροσώπευση, ιδιαίτερα μετά την παντελή απουσία Κυπρίων γυναικών ευρωβουλευτών.

Η μάνταμ του Φούλη μου έλεγε πως η κόντρα Healthy - Φούλη για την επιλογή της Στέλλας έχει καιρό που είναι πια παρελθόν. Η πρόταση έγινε με τη συγκατάθεση του Φούλη, αφού, σύμφωνα πάντα με τη μάνταμ, η Στέλλα ήταν από τις λίγες που δούλεψε πολύ για τις ευρωεκλογές, «πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους που απλώς έκαναν φασαρία», παρά το ότι δεν θέλησε – προς τιμή της– να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο και μετά να αποχωρήσει, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο Επιτρόπου.

Με την αποχώρηση της Στέλλας αλλάζει και κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, αφού σε αυτή θα ενταχθεί η Σάββια Ορφανίδου, από την οποία κάποιοι αναμένουν πολλά. Η Σάββια ήταν δεύτερη επιλαχούσα μετά τον Πρόδρομο, ο οποίος, ως γνωστόν, εγκαταστάθηκε για καλά στον Λόφο.

Τεράστιος είναι ο αγώνας που καταβάλλει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ροές προσφύγων προς την Κύπρο. Πηγή μου, που γνωρίζει πολλά, υποστηρίζει πως τα πράγματα για την Κύπρο θα ήταν πολύ καλύτερα εάν ο ΥΠΕΣ έβρισκε στήριξη και στο εσωτερικό, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και στην Ε.Ε.

Πάντως, με τον Αβραμόπουλο στην Ε.Ε. η Κύπρος δεν ευτύχησε να προωθηθούν τα αιτήματα για ουσιαστική βοήθεια για τις ροές προσφύγων και τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Ακούω πως υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα με τον Μαργαρίτη Σχινά στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο για τη μετανάστευση. Όπως λέει η πηγή μου, «ο Σχινάς είναι αποδεδειγμένα πραγματικός φίλος της Κύπρου, είχε αποτελεσματική και συνεχή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και συμπεριφέρθηκε καλύτερα ακόμα και από Κύπριος»...

«Μπορεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο τη Δευτέρα να είναι εν πολλοίς εθιμοτυπική, αλλά στην παρούσα συγκυρία μετατρέπεται σε άκρως ουσιαστική». Η... διάγνωση γίνεται από άτομο που είναι πολύ συχνός επισκέπτης στον Λόφο. Όπως έλεγε προχθές, «η συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη, με τον Αβέρωφ στο πλάι, θα οδηγήσει στην ετοιμασία του οδικού χάρτη για τις καταιγιστικές εξελίξεις του Αυγούστου και στου Σεπτεμβρίου». Πληροφορούμαι πως στις συζητήσεις «θα υπάρχουν και κάποια θέματα που με τον Τσίπρα δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρα».

Πυρ και μανία είναι κάποιοι στον Λόφο με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις για την πρόσφατη έκθεσή του για το Προεδρικό, τους συμβούλους, τους μισθούς και τα καθήκοντά τους. Όπως έλεγε άτομο που δεν επηρεάζεται από τα ευρήματά του, «ο τρόπος που δρα ο ελεγκτής είναι ως να κάνει σόου ή ρεπορτάζ νεοφώτιστου δημοσιογράφου σε τηλεοπτικό δελτίο με σταντ απ. Τη μία το παίζει νομικός περιωπής που υποβάλλει σε όλους τους άλλους τον τρόπο που πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους, την άλλη συμπεριφέρεται ως γεωπόνος, την άλλη ως κτηνίατρος, ακόμα και ως... ψυχολόγος». Αληθεύει πως κάποιος στον Λόφο δεν θέλει να τον βλέπει ούτε... ζωγραφιστό;

Μια και αναφέρομαι στον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, σας μεταφέρω και ένα ερώτημα που τέθηκε από δημοσιογράφο. Αφορούσε την «ανεξήγητη αδιαφορία του Οδυσσέα για τον παλιόφιλό του Κώστα Κληρίδη». Όπως ανέφερε ο συνάδελφος: «Ο Ελεγκτής παλαιότερα έτρεχε να υποστηρίξει τον γενικό εισαγγελέα, ακόμα και όταν αυτός δεχόταν επικρίσεις για ασήμαντα θέματα. Τώρα που ο Πόλυς Πολυβίου τον χαρακτήρισε ως αίσχος για τη δικαιοσύνη της Κύπρου και καταστροφέα των δικαστηρίων, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να στηρίξει τον φίλο του. Γιατί άραγε;»

ΚΟΥΙΖ: Ποιος είναι έτοιμος να αρχίσει νέο πόλεμο για το χαλούμι και μάλιστα να ζητήσει την απόδοση ευθυνών εδώ και τώρα, στοχεύοντας ξεκάθαρα τον Λακκοτρύπη; Αληθεύει ότι θα έχει ως συμμάχους του και εμπόρους που φέρνουν εκατομμύρια από την εμπορία του χαλουμιού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ