ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Πως η υποψηφιότητα Τράγκολα ανταγωνίζεται αυτή του Μάικ Σπανού

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Έντονες συζητήσεις προκαλεί η κίνηση του ΑΚΕΛ να ρίξει στο τραπέζι, "προβοκατόρικα" σύμφωνα με ορισμένους, την υποψηφιότητα του Μάρκου Τράγκολα στον Δήμο Αμμοχώστου. Δύο τουλάχιστον κομματάρχες μίλησαν για προσπάθεια του ΑΚΕΛ να εκβιάσει τα υπόλοιπα κόμματα τη στιγμή που θα μπορούσε ύστερα από προσυνεννόηση να υπάρξει υποψήφιος κοινής αποδοχής.

Σύμφωνα με σχόλια που έφθασαν κοντά μου από έμπιστο πολιτικού αρχηγού που αντέδρασε, η κίνηση του ΑΚΕΛ εκλήφθηκε ως προβοκατόρικη επειδή χρησιμοποίησε ένα άτομο κοινής μεν αποδοχής για την προσφορά του μέσα από τα καθήκοντα του ως Διευθυντής της Πυροσβεστικής, την προσήλωσή του στο καθήκον και τον χαρακτήρα του αλλά ενδεχομένως να μην συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι κοινά αποδεκτός ως δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και των εξελίξεων για το Κυπριακό. "Ίσως ο Τράγκολας να είναι στην κυριολεξία άριστος για τα καθήκοντα που υπηρέτησε αλλά δεν έχει πολιτικό παρελθόν και πείρα στη διαχείριση της πολιτικής πτυχής που απαιτεί ο ρόλος του Δημάρχου Αμμοχώστου" ανέφερε κατά λέξη ο έμπιστος του πολιτικού αρχηγού. Και σημείωσε: "Ακόμα κι αν τελικά υπάρξει συγκατάθεση όλων των κομμάτων στην υποψηφιότητα Τράγκολα είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να σπεύσει το ΑΚΕΛ να πάρει το κάτι παραπάνω, προβάλλοντας τον Τράγκολα ως δική του επιλογή, κάτι που μειώνει και τον ίδιο τον υποψήφιο".

Μάλιστα ο ίδιος ο Healthy αναγνώρισε πρόσφατα με ανάρτηση στο Twitter την προσφορά του Μάρκου Τράγκολα

Σε πηγαδάκι μεταξύ πολιτικών χθες ακούστηκε και μια άλλη άποψη για τον "εθισμό" του ΑΚΕΛ "να τρέχει να προλάβει την οικειοποίηση ατόμων που έχουν αποδεδειγμένα υψηλή κοινωνική απήχηση".

Αυτά εκτός ΑΚΕΛ. Εντός ΑΚΕΛ ακούστηκαν άλλα σχόλια, σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα. Όπως μου ανέφερε σήμερα πρωί, πρωί μεγαλοστέλεχος του κόμματος εξέφρασε εμπιστευτικά την ευχή "η υπόθεση Τράγκολα να μην εξελιχθεί σε μικρογραφία της υπόθεσης Μάικ Σπανού για τις προεδρικές 2018". Και αυτό γιατί ενώ το ΑΚΕΛ φαίνεται να προωθεί και δημόσια και σε ιδιωτικές συζητήσεις την υποψηφιότητα του Τράγκολα, παράλληλα δηλώνει ότι το κόμμα δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις, αφήνοντας εκτεθειμένο και το κόμμα και τον ίδιο τον υποψήφιο σε μια κατάσταση "είναι ο υποψήφιός μας αλλά μπορεί και να μην είναι". Μια κατάσταση που φανερώνει έλλειψη αποφασιστικότητας και σιγουριάς από το κόμμα, "την οποία θα πληρώσουμε όπως και παλαιότερα χάνοντας και άλλους ψήφους από τους Αμμοχωστιανούς".

Υπενθυμίζεται πως ο Μάρκος Τράγκολας, έτυχε καθολικής εκτίμησης ασκώντας υποδειγματικά τα καθήκοντα του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, διευθύνοντας τις έρευνες για ανεύρεση των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου. Μάλιστα ο ίδιος ο Healthy αναγνώρισε πρόσφατα με ανάρτηση στο Twitter την προσφορά του Μάρκου Τράγκολα, γράφοντας πως "αφήνει ένα υπόδειγμα που θα πρέπει να έχουν υπόψη οι συνεχιστές του έργου του".

Για όσους διερωτώνται για το πολιτικό παρελθόν του Μάκρου Τράγκολα, αναφέρεται πως έχει... καταβολές στο ΔΗΚΟ, κάτι που θεωρήθηκε ως ακόμα ένα αρνητικό στοιχείο για κάποιους στο ΑΚΕΛ, παρά το ότι δεν το προβάλλουν ως επιχείρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, η υποψηφιότητα Τράγκολα είναι εκτός της λίστας για το Συναγερμό και ήδη προχωρούν με την πρόταση άλλου ονόματος προς τα άλλα κόμματα. Βγαίνει ωστόσο ο "εκνευρισμός για τη βιασύνη του ΑΚΕΛ να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις με πυροτεχνήματα και να μας δεσμεύσει", όπως ακούστηκε να λέει υψηλόβαθμος παρά τον Φούλη.

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ