ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Στις κάλπες με μώλωπες...

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2019

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές τα σφυροκοπήματα συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση. Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έχει τις ευχές όλων για να την ξεπεράσει, έφερε ένα μικρό διάλειμμα αλλά μικρό... και σύντομο...

Τα... μηδενικά πρωταγωνιστούν ακόμη στον δημόσιο διάλογο (λέμε τώρα) κυρίως μεταξύ ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και κυβέρνησης. Στις επικρίσεις μπήκαν και όλα τα άλλα κόμματα με προφανείς στόχους το μαχαίρωμα των άλλων και ανάδειξη των δικών τους θέσεων.

Και ποιες θέσεις είναι που προωθούν τα κόμματα, σχεδόν όλα, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές; Πόσα ακούσαμε για την ΕΕ, τις διαδικασίες της, τις ελλείψεις της, τις ανάγκες και το μέλλον της; Έστω και σε σχέση με την Κύπρο; Ποιές είναι οι θέσεις των κομμάτων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι; Ποιες θέσεις ακούσαμε για την Ευρώπη του αύριο και το μέλλον των παιδιών μας σ' αυτήν από τα κυπριακά κόμματα και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές;
Ούτε καν το πως η ΕΕ θα μπορούσε να τοποθετηθεί ή επανατοποθετηθεί στο Κυπριακό, ακούσαμε, πέραν από τα γνωστά συνθήματα.

Όλα τα κόμματα έχουν καταφέρει για άλλη μια φορά να προτάξουν το κομματικό τους συμφέρον και να πέτυχαν να ανακαλύψουν ξανά τους... εχθρούς τους. Οι οποίοι δεν βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι εδώ δίπλα μας, είναι οι πρώην φίλοι και συνεργάτες τους με τους οποίους μέχρι πρότινος συνεργάζονταν χωρίς καυγάδες.

Για άλλη μια φορά θα οδηγηθούμε στις κάλπες με μώλωπες που προκλήθηκαν από συναδέλφους, συμπατριώτες, συνεργάτες.
Και την επομένη θα αρχίσει ξανά η προσπάθεια να χτιστούν τα γεφύρια που γκρεμίστηκαν, να ξαναβρούμε όσους συνεργάτες δεν σκοτώσαμε από τα χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση.

Και θα ανακαλύψουμε, ίσως, ξανά το μεγάλο πρόβλημα που μας ενώνει, που θα έπρεπε να μας ενώνει. Εάν δηλαδή είμαστε και αυτή τη φορά τυχεροί και δεν προλάβει να μας καταπιεί.

Ίσως σας ξαφνιάσει το σημερινό κείμενο, χωρίς αποκαλύψεις και αναφορές σε πρόσωπα. Το γράφω ως ατομική διαμαρτυρία για όσα ζούμε αυτές τις άθλιες μέρες και κυρίως για όσα θα έρθουν που για μένα φαντάζουν ακόμα πιο άθλια. Και που οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν και μας καταδικάζουν για άλλη μια φορά να τα ξαναζήσουμε.

Η ψήφος για την Ευρωβουλή, όπως και κάθε ψήφος έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Ας σκεφτούμε, ας μελετήσουμε και αναλογιστούμε πριν ψηφίσουμε. Ας επιλέξουμε αυτούς που όντως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα βοηθήσουν να γκρεμιστεί η αθλιότητα που φτιάχνουν για μας οι πολιτικοί που επιλέγουμε.----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ