ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:04
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Τα κουλουβάχατα του ΑΚΕΛ και τα τύμπανα πολέμου στον ΔΗΣΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

«Κουλουβάχατα!» Αυτή τη μονολεκτική απάντηση μου έδωσε η πάντα αξιόπιστη κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, όταν την ρώτησα πώς είναι η κατάσταση στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές.

Στην παρατήρησή μου πως κανονικά θα έπρεπε να είναι όλοι χαρούμενοι, αφού επιτεύχθηκαν οι δύο στόχοι που έθεσε το κόμμα, μου απάντησε: «Άλλα λέγονται προς τα έξω και άλλα προς τα μέσα. Καταρχάς, ο Άντρος δέχεται έντονη αμφισβήτηση για την προσωπική επιλογή του τον Νιαζί, που στέρησε τη θέση στην Ευρωβουλή του Συλικιώτη. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι επικρίσεις για το ότι το ΑΚΕΛ έστειλε στην Ευρωβουλή τον πρώτο Τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή, πριν επιλυθεί το Κυπριακό και μάλιστα τον Νιαζί, που είναι και απρόβλεπτος και θέλει να παρουσιάζεται συνεχώς ως αυτόνομος».

Στην ερώτησή μου: «Μήπως υπάρχει υπερβολή σε όσα λέγονται, αφού είναι κυρίως ο κόσμος του ΑΚΕΛ που ψήφισε τον Νιαζί;», απάντησε: «Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Η ηγετική ομάδα και κυρίως ο κύριος Άντρος κατηγορούνται για καθοδήγηση του ΑΚΕΛικού κόσμου σε μια επίφοβη επιλογή την οποία, όπως και ο κύριος Άντρος παραδέχθηκε δημόσια, αμφισβήτησαν μέλη του κόμματος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά» μου είπε και συνέχισε: «η μηδενιστική πολιτική που ακολουθεί έναντι της κυβέρνησης προκαλεί αντιδράσεις και εντός του κόμματος, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στην ΑΟΖ. Κάποιοι τον κατηγορούν για σύμπλευση με την Τουρκία και διερωτούνται πώς γίνεται να είναι ο μόνος που συντρώγει με τον Τσαβούσογλου, επιλέγει Τουρκοκύπριο για την Ευρωβουλή και στα επιχειρήματά του για στρατικοποίηση του Κυπριακού αντί να κατηγορεί την Τουρκία κατηγορεί την κυβέρνηση. Κάποιοι λένε ξεκάθαρα πως ως κόμμα έχουμε ξεφύγει και ζητούν να τεθούν ξανά νέες γραμμές και να χτιστούν γέφυρες με άλλες πολιτικές δυνάμεις γιατί το ΑΚΕΛ απομονώνεται».

Στην παρατήρησή μου ότι με όσα μου λέει είναι ως να ετοιμάζεται επανάσταση κατά του Άντρου, μου απάντησε: «ε, καλά. Μιλάμε για το ΑΚΕΛ στο οποίο δεν γίνονται εύκολα επαναστάσεις. Όλοι όμως φοβούνται ότι σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας με πρώτη και καλύτερη μια αυτονόμηση του Νιαζί που ο Άντρος και οι άλλοι την τρέμουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι»...

Τύμπανα πολέμου όμως χτυπάνε εδώ και μέρες και στον ΔΗΣΥ. Μετά τον Παμπορίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε για «άτσαλο προεκλογικό αμέσως μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ» υπήρξε και η αντίδραση του Αλέκου Μαρκίδη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μάνταμ του Φούλη, εντός του κόμματος ελάχιστες είναι οι φωνές αντίδρασης. «Αναμένουμε όλοι να δούμε ποιοι θα μιλήσουν και τι θα πουν τη Δευτέρα στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο που κάλεσε ο Μεγάλος Αρχηγός με την προτροπή ‘ελάτε να τα πείτε μπροστά μου’», ανέφερε.
Ακούω, πάντως, ότι ο Φούλης, προς έκπληξη ορισμένων, έχει στήριξη από τον μη εκλεγέντα Νίκο Τορναρίτη και μεγάλη ομάδα στελεχών. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις που θα καταθέσουν στη συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου οι Γιώργος Παμπορίδης και Χάρης Γεωργιάδης.


Μετά το ξεκατίνιασμα μεταξύ Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και Παμπορίδη για την απόλυση Πολύζου, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά σχόλια. Σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι ακούστηκε ο ακόλουθος διάλογος:

- Τι θα κάνει τώρα ο Οδυσσέας, θα στείλει άραγε, από κεκτημένη ταχύτητα, τον Παμπορίδη στον γενικό εισαγγελέα για έλεγχο, όπως κάνει με άλλους;
-Μπα, δεν νομίζω μάλλον ο Οδυσσέας άλλαξε στρατόπεδο, αφού πλησιάζει η ώρα εξόδου του γενικού εισαγγελέα. Κάποιοι διαδίδουν πως πια βρίσκεται στο στρατόπεδο των εχθρών του πρώην κολλητού του.
Στην επιμονή των συναδέλφων για λεπτομέρειες ο δημοσιογράφος απάντησε με ένα διφορούμενο «κάντε λίγη υπομονή».

Εκείνο, ωστόσο, που συζητείται πολύ είναι οι χαρακτηρισμοί που ο Παμπορίδης εκτόξευσε κατά του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις για εξευτελισμό του θεσμού του γενικού ελεγκτή. Και έλαβε μάλιστα και αρκετό αριθμό likes σε αντίθεση με τα tweets του Οδυσσέα που είχαν από μηδέν μέχρι ελάχιστα.

Αυτό που σχολιάζεται είναι πως «ο Παμπορίδης έκανε ό,τι έκανε και είναι πια πολίτης, ο Οδυσσέας όμως βρίσκεται επικεφαλής ενός θεσμού που με τη συμπεριφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον μετατρέπει σε θέαμα.»

Στα πλην για τον Οδυσσέα είναι και ο χαρακτηρισμός του από τον Παμπορίδη ότι είναι ψεύτης και αν θεωρεί πως δεν είναι να του κινήσει αγωγή ή να απολογηθεί, αλλά κυρίως το ότι τον κατηγόρησε ξεκάθαρα για κάλυψη κάποιων: «Είστε ανεκδιήγητος. Ένας άνθρωπος που με εμμονή εκμεταλλεύεστε τον θεσμό που σας ενεπιστεύθη για αυτοπροβολή και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μόνο οι δικοί σας ‘εκλεκτοί’ τυγχάνουν ασυλίας κύριε», του έγραψε χωρίς να λάβει συγκεκριμένη απάντηση από τον Οδυσσέα που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω...

ΚΟΥΪΖ: Τι μέτρησε για την αλλαγή στη στάση του Βρετανού υπουργού Άλαν Ντάνκαν για την εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ; Τελικά η επιστολή Healthy σε Μέι έχει... αναδρομική επίδραση;

 

ΣΧΟΛΙΑ

Μεγάλο σαϊνι ο Ονασαγόρας, το ΑΚΕΛ διαλύεται και μόνο αυτός το πήρε χαμπάρι. Κατανοητή η προσπάθεια εκτροπής της προσοχής από τα τεκταινόμενα στο ΔΗΣΥ .

leo

Μεγάλο σαϊνι ο Ονασαγόρας, το ΑΚΕΛ διαλύεται και μόνο αυτός το πήρε χαμπάρι. Κατανοητή η προσπάθεια εκτροπής της προσοχής από τα τεκταινόμενα στο ΔΗΣΥ .

leo

Πάει καιρός που τον επήρα πρέφα τον Ονασαγόρα.....

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ