ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:23
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Tα μέτρα κατά της Τουρκίας, οι ηγέτες της ΕΕ και οι ηγετίσκοι της Κύπρου

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Με την την ευφορία που προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής για μέτρα κατά της Τουρκίας επιστρέφει ο Healthy στην Κύπρο.

Κουβαλά μαζί του την ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας και την σαφέστατη προοπτική για λήψη, για πρώτη φορά, μέτρων που θα "πονέσουν" τον Ερντογάν.

Το είπαν εξάλλου και ο Τουσκ και ο φίλος Γιούνκερ. Ο τελευταίος μάλιστα υπέδειξε πως "τα μέτρα κατά της Τουρκίας δεν θα είναι ασήμαντα", αυξάνοντας την αγωνία μας να τα... ακούσουμε και να τα δούμε.

Φαίνεται όμως πως γι' αυτό θα χρειαστεί να περιμένουμε...

Μπορούμε όμως στο μεταξύ να απολαύσουμε την αναμονή...

Ο Healthy λοιπόν επιστρέφει πιο χαρούμενος από τις Βρυξέλλες αλλά δεν ξέρω εάν είναι και πιο αισιόδοξος. Γιατί πρόκειται να προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα της Λευκωσίας και να αρχίσει να δίνει τις εξηγήσεις που του ζητούνται εδώ και μέρες. Να απαντήσει τα ερωτήματα που μαζεύτηκαν και για το "μυστικό δείπνο" με τον Οζερσάι και για τις κινήσεις στην Αμμόχωστο αλλά και για το πότε επιτέλους θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για Εθνικό Συμβούλιο. Ένα Εθνικό Συμβούλιο που σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν, έχει πολλούς λόγους να το καθυστερεί...

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις έφθασε ο κόμπος στο χτένι και δεν μπορεί πια να το αναβάλλει. Ούτε μπορεί να συναντιέται με τον Οζερσάι και να μην μπορεί να βρεθεί με τον Άντρο, τον Σιζό και τον Νικόλα. Με βαριά καρδιά θα ανακοινώσει, πολύ σύντομα, την ημερομηνία της συνεδρίας του Εθνικού ώστε οι πολιτικοί αρχηγοί να ανηφορίσουν στον Λόφο για... εκτόνωση.

-Αλήθεια, συνέβη ξανά να υπάρξει εισβολή και ο Πρόεδρος να μην ζητήσει σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για να τη συζητήσει και να πετύχει ως όφειλε τη συνεργασία όλων για την αντιμετώπισή της;

- Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι άλλο: Θα καταφέρουν άραγε κομματάρχες και Πρόεδρος να τα βρουν μεταξύ τους και να καταλήξουν σε κοινή απόφαση και δράση κατά της Τουρκίας; Μιλάμε για τους ηγετίσκους της Κύπρου βέβαια... Και να με συγχωρέσουν εάν θεωρούν ότι τους μειώνει ο χαρακτηρισμός. Σε σύγκριση όμως με τους 28 της ΕΕ, οι δικοί μας ηγετίσκοι είναι. Το ζητούμενο είναι εάν αυτοί οι ηγετίσκοι, εάν και όταν τους καλέσει ο Healthy για συντονισμό, θα μπορέσουν να πετύχουν αυτό που πέτυχαν οι 28 ηγέτες της ΕΕ. Οι 28 κατέληξαν σε κοινή απόφαση για μέτρα και μάλιστα στοχευμένα και σημαντικά, όπως διαλαλούν. Οι δικοί μας θα μπορέσουν να βρουν κοινή συνισταμένη και να ανακοινώσουν κοινή γραμμή και κοινή δράση ή θα μείνουν στην... αντίδραση;

Μαθαίνω πως δύο τουλάχιστον κομματάρχες αναμένουν με αγωνία το "πράσινο" του Healthy για το Εθνικό. Ο ένας έχει μάλιστα ετοιμάσει ολόκληρο φάιλ, "κάτι σαν κατηγορητήριο δικαστηρίου", όπως το χαρακτήρισε σύμβουλός του, το οποίο και θα αξιοποιήσει.

Ο άλλος, απ' όσα ακούω από το περιβάλλον του, έχει ήδη έτοιμη τη δήλωση που θα κάνει κατά την έξοδο...

Τρίτος και σημαντικότερος, έχει ήδη αρχίσει την αποδόμηση των όποιων αποτελεσμάτων στις Βρυξέλλες και συνεχίζει τον άκρατο μηδενισμό.

Δεν ξέρω πόσοι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για κοινή, αποτελεσματική δράση. Ούτε και πόσοι έχουν διάθεση να ακούσουν τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ