ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:55
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Το άγχος του Πετρίδη και η επιστροφή στην κανονικότητα  

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΕΜΠΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 

Εάν και όταν περιοριστεί η πανδημία και επιστρέψουμε σιγά, σιγά στην «κανονικότητα» η κατάσταση δεν πρόκειται να είναι εύκολη και όλοι μπορούν να το υποψιαστούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομία αλλά και στην πολιτική κατάσταση.

Ενώ όλες οι διεργασίες για το Κυπριακό έχουν εκ των πραγμάτων παγώσει, όλοι έχουν άλλες προτεραιότητες και το θεωρούμενο ως «ορόσημο» για επανέναρξη της διαδικασίας για τις συνομιλίες, δηλαδή οι εκλογές στα κατεχόμενα έχουν αναβληθεί, η Τουρκία επιμένει στους προκλητικούς της σχεδιασμούς. Κάτι που ανησυχεί το ΥΠΕΞ, το οποίο αναγκάζεται να αφιερώσει ανθρώπινους πόρους για χειρισμό των θεμάτων που προκύπτουν. Όπως μαθαίνω στα ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας, μαζί με τα χίλια θέματα που άνοιξε η κρίση του κορωνοϊού, εξετάζονται και οι πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα γεώτρηση στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 από το τουρκικό γεωτρύπανο Κανουνί. Και αυτό ενώ, όπως γράφουν τουρκικά ΜΜΕ, το Γιαβούζ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην Κύπρο και τα ερευνητικά πλοία Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιάκοπα. 

«Ίσως περάσει χειρότερα από όσα πέρασε ο Χάρης το 2013»

Τεράστιο είναι το άγχος του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για την εξέλιξη του πλάνου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έφερε η επέλαση του κορωνοϊού. 

Χθες κάποιος έλεγε πως «ίσως περάσει χειρότερα από όσα πέρασε ο Χάρης το 2013 εάν τα κόμματα δεν συγκατανεύσουν και συνεργαστούν για από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο χρόνος που θα ληφθούν και εφαρμοστούν οι αποφάσεις είναι καθοριστικός για την επιτυχία και αποτελεσματικότητά τους γιατί το χάος δεν αργεί να έρθει όταν υπάρχει αβεβαιότητα».  

Απ' όσα μαθαίνω οι διαβουλεύσεις του Πετρίδη και με τα κόμματα αλλά και με άλλους κοινωνικούς εταίρους είναι συνεχείς. Στη μάχη μπαίνει ξανά και άλλος πολιτικός, ο οποίος παρά το αυτογκόλ που έβαλε, λέει πως «δεν πρόκειται να παροπλιστεί, αντιθέτως έχει οπλιστεί και με δύναμη και με θέληση» και ξαναμπαίνει στον αγώνα μέσω τηλεφωνημάτων...  

 

«Πολλά μαθήματα μπορούν να αντληθούν από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959, που οδήγησε στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε περιόδους κρίσης για το έθνος, ο αγώνας της ΕΟΚΑ έδειξε το δρόμο για την αντοχή, την αποφασιστικότητα, την εθνική αξιοπρέπεια και την τιμή». Το πιο πάνω μήνυμα αναρτήθηκε χθες στο Twitter. Όχι από κάποιον Κύπριο πολιτικό αρχηγό αλλά από τον πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan με αφορμή την εθνική επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959. Κάποιοι πολιτικοι αρχηγοί στην Κύπρο επέλεξαν τη βολική σιωπή και... αμνησία. Δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για τον μεγαλύτερο αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου στη σύγχρονη ιστορία. Κάποιοι άλλοι ερμήνευσαν τον αγώνα μέσα από τη δική τους πολιτική σκοπιά και επιδιώξεις. Και στα φυλακισμένα μνήματα πήγαν χθες μόνο δύο πολιτικοί άνδρες να καταθέσουν στεφάνια, λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κοινώς Νίκαρος και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Μάλιστα ο Νίκαρος, σε μια κρίση αυτοκριτικής στην οποία μας έχει συνηθίσει μετά τον εγκλεισμό, και αναφερόμενος στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, είπε: «Μας παρέδωσαν μια πατρίδα ελεύθερη και εμείς φανήκαμε ανάξιοι να την υπηρετήσουμε.Το εγώ επικράτησε του εμείς, ο διχασμός και η εθνοκαπηλεία επέτρεψε στην Χούντα των Αθηνών στην διάπραξη μιας προδοσίας με καταστροφικές συνέπειες ανάλογες της Μικρασιατικής τραγωδίας».

Όπως πληροφορούμαι εκείνο το «ανάξιοι» σχολιάστηκε αρκούντως σε κάποιο πολιτικό γραφείο...  

 

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ