ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:00
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Το δάκρυ του Ιωνά, τα άλματα του κουμπάρου και οι μονοσταυρίες του Νιαζί

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2019

Συγκινημένος έφυγε χθες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από την πολιτική ζωή του τόπου ο Ιωνάς Νικολάου. Ήταν μάλιστα τόσο εμφανής η συγκίνησή του που ζήτησε και συγγνώμη από τους δημοσιογράφους και τους άλλους παριστάμενους στη συνέντευξη τύπου που έδωσε. "Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη συγκίνηση, είναι η μέρα και οι στιγμές τέτοιες. Μετά από 18 χρόνια στην πολιτική θα την εγκαταλείψω οριστικά", ανέφερε. Ωστόσο δεν απέκλεισε την επιστροφή του από μια άλλη θέση, αυτή του Γενικού Εισαγγελέα που συζητήθηκε κατά κόρον και προκάλεσε μικρά εγκεφαλικά σε κάποιους... 

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί ακόμα και με νομοθετική μεταρρύθμιση να δέσει τα χέρια του Healthy για διορισμό πρώην υπουργού...

Όταν ρωτήθηκε εάν τον ενδιαφέρει η θέση του Γενικού Εισαγγελέα ο Ιωνάς απάντησε ξεκάθαρα λέγοντας: "Αύριο θα ασχοληθώ με τη δικηγορία. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, το τι θα κάνω αύριο σας το είπα".
"Δεν μας είπες όμως για μεθαύριο, αυτό καίει κάποιους" συμπλήρωσε χαμηλοφώνως λειτουργός του τύπου που παρακολουθούσε τη συνέντευξη. Ο ίδιος προέβλεψε πως "ο Healthy έχει χρόνο για να φτιάξει αγιογραφία του Ιωνά μέχρι να έρθει η ώρα της αφυπηρέτησης του Κωστάκη. Το όχημα υπάρχει, είναι τα νομοσχέδια και η δουλειά που έγινε για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη. Μεταρρυθμίσεις που αν δεν προχωρήσουν, όπως είπε ο Ιωνάς το σύστημα θα καταρρεύσει"...
Λίγο αργότερα έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Healthy ότι ο Ιωνάς "ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, τους πιο εργατικούς υπουργούς".

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης. Στο βιογραφικό του νέου υπουργού πέραν από τις επαγγελματικές του δεξιότητες και εμπειρίες, εντόπισα και δύο άκρως ενδιαφέροντα σημεία, το ένα υπάρχει καταγεγραμμένο και το άλλο κυκλοφόρησε ως viral είδηση στα social media.
Αναφέρομαι στο ότι υπήρξε αθλητής και μάλιστα κάτοχος παγκύπριας επίδοσης και πανελληνιονικής στο άλμα εις ύψος, κάτι που σημαίνει πως είναι σε θέση να πηδάει τα εμπόδια της καθημερινότητας και της γραφειοκρατίας. Το δεύτερο σημείο, και σημαντικότερο, είναι η κουμπαριά του με τον Φούλη. ΟΚ, ένας εκ των δέκα κουμπάρων που πάντρεψαν τον μεγάλο αρχηγό. Ο μόνος όμως που υπουργοποιήθηκε. Του εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη και εύχομαι να την έχει γιατί θα την χρειαστεί.

Όσα σας έγραφα τις προηγούμενες μέρες επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ο Άντρος αποκαλύπτοντας πως όντως υπάρχουν και στο ΑΚΕΛ "φαινόμενα παραγοντισμού". Στην καθομιλουμένη: ανταγωνισμός μέχρις εσχάτων και μονοσταυρίες.
Ένα φαινόμενο που το ΑΚΕΛ το... ψάχνει για χρόνια, λες και δεν γνωρίζει και πρόσωπα και πράγματα. Όπως π.χ. η συζήτηση που έγινε τρεις φορές σε κομματικές συνεδρίες για τις μονοσταυρίες που έλαβε επανειλημμένα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου...

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες πως "για τον παραγοντισμό και τις μονοσταυρίες καταγγέλλεται η ηγεσία αλλά και συγκεκριμένα στελέχη τα οποία όλοι γνωρίζουν". Μάλιστα κάποιες από τις καταγγελίες έγιναν απευθείας από το περιβάλλον του "θυσιασθέντος Συλικιώτη". "Μιλάμε για ένα μεγάλο όγκο ψηφοφόρων που ελέγχονται επιτυχώς από την ηγεσία του κόμματος και εκλέγουν στελέχη, βουλευτές και ευρωβουλευτές" μου ανέφερε. Σημείωσε πάντως ότι κάποια στελέχη φοβούνται ακόμα και τα χειρότερα μετά το "φτύσιμο" ακόμα ενός στελέχους πρώτης γραμμής και με το ενδεχόμενο η εκλογή Κιζίλγιουρεκ να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ειδικά για τον Κιζίλγιουρεκ μου επεσήμανε πως σχολιάζεται όλο και περισσότερο από ΑΚΕΛικούς, ακόμα και από κάποιους που τον ψήφισαν η άρνησή του να τοποθετηθεί ευθέως ότι θα εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι "γενικά και αόριστα τους Ευρωπαίους πολίτες" και να καταδικάσει άμεσα την τουρκική επεκτατικότητα. "Δεν το γυρίζει η γλώσσα του να πει πως πάει ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο; Δεν είναι λόγω της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκλέγηκε και πήρε τον τίτλο του Ευρωβουλευτή;" ήταν, σύμφωνα πάντα με την αξιόπιστη κυρία Γιαννούλλα, ένα από τα πολλά μηνύματα που έφθασαν χθες στην Εζεκία Παπαϊωάννου, μετά τη κοινή συνέντευξη τύπου Νιαζί-Άντρου.

 


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ