ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Το Εθνικό Συμβούλιο, όσα μετέφερε ο Τσίπρας και το... σκοτάδι του Οδυσσέα

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τα είπαν τηλεφωνικά χθες βράδυ ο Healthy με τον Τσίπρα και τη συνομιλία τους, ή μέρος αυτής, θα μεταφέρει σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν και τις... προβλέψεις του για τα επόμενα βήματα της Τουρκίας.  Ωστόσο πληροφορίες μου από τον Λόφο αναφέρουν πως οι κάποιοι από τους Εθνοσυμβούλους δεν θα επιμείνουν και πολύ στα όσα μετέφερε ο Τσίπρας.

Κάποιοι πάνε μανικωμένοι για να ακούσουν όσα ειπώθηκαν μεταξύ Healthy και Λουτ. Να μάθουν ποιες ερωτήσεις έθεσε το Γκουτέρες girl και κυρίως ποιες απαντήσεις πήρε. Ένας μάλιστα πολιτικός αρχηγός έχει καταγράψει τα ερωτήματά του και θα τα υποβάλει στον Healthy πιεστικά για να αποκαλύψει πως "άλλα λέει και άλλα εννοεί" αναλόγως του ποιον έχει μπροστά του...
Η πηγή μου, εδώ και τρεις μέρες επιμένει πως το σημερινό Εθνικό Συμβουλίου δεν πρόκειται να είναι ούτε ήρεμο, ούτε... συναινετικό.

Ο υπουργός Άμυνας ήταν ξεκάθαρος: Ζήτησε από τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις να μην δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της έκθεσης για τη φυγοστρατία στους Εφέδρους για λόγους εθνικής ασφαλείας. Για να μην αποκαλυφθούν στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής θέματα που αφορούν τη δομή της Εθνικής Φρουράς, τη δύναμη των εφέδρων και τις αδυναμίες του συστήματος επιστράτευσης. Προφανώς γιατί αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες για τον εχθρό, ο οποίος και θα πλήρωνε πολλά για να τις αποκτήσει. Τώρα τις πήρε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.

Ο υπουργός Άμυνας είχε θέσει και ένα άλλο θέμα ζητώντας από τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις να μη δημοσιοποιήσει την έρευνα του: τα λανθασμένα μηνύματα που πιθανόν να δοθούν και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμενων, στην Εφεδρεία και την Εθνική Φρουρά γενικότερα. Κι αυτό γιατί έχουν δρομολογηθεί μέτρα για την φυγοστρατία και την εφεδρεία τα οποία φαίνεται πως άρχισαν ήδη να αποδίδουν. Σύμφωνα με τον υπουργό μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τον σάλο που έχει ξεσπάσει το υπουργείο του αναγκάζεται να αρχίσει τους σχεδιασμούς που έκανε από την αρχή.

Ο υπουργός ήταν ταυτόχρονα σαφέστατος πως οι αναφορές του δεν αφορούσαν τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία θεωρεί χρήσιμο εργαλείο για τη σωστή διαχείριση του όλου θέματος.

Η απάντηση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις στο Twitter ήταν: "αλίμονο αν κρατούμε τους πολίτες στο σκοτάδι" και ανέσυρε παλαιότερη δήλωση του υπουργού που καλούσε τους εφέδρους να συνδράμουν την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Εφεδρίας, δηλώνοντας πως πλέον δεν θα υπάρχει η αιτιολογία "δεν θα πάω έφεδρος γιατί είναι χάσιμο χρόνου". Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έκρινε αυτή τη δήλωση του υπουργού ως απαξίωση της Εθνικής Φρουράς...

Αν και εδώ θα ταίριαζε το "που σου νέφκω που πάεις", η ουσία είναι να βρεθεί η δύναμη να νικήσουμε τον κουτσομπόλη εαυτό μας και να συζητήσουμε σοβαρά με στόχο να βρεθούν λύσεις. Και όταν αυτές βρεθούν, δοκιμαστούν και επιτύχουν, με τη βοήθεια όλων, τότε να ρίξουμε και τα πυροτεχνήματα. Όχι προκαταβολικά, αποπροσανατολιστικά και αυτάρεσκα.
Σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι που συζητούνταν έντονα το θέμα, συνάδελφος διερωτήθηκε "πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι ο Οδυσσέας όταν ζητά να μην κρατούμε τους πολίτες στο σκοτάδι τη στιγμή που με δικαστικά μέτρα κρατήθηκαν οι πολίτες στο σκοτάδι για τα emails της Ελένης Λοϊζίδου όπου είχε αναφερθεί και το δικό του όνομα; Μάλιστα τότε ο ίδιος είχε καταγγείλει δημοσιογράφους στον Αρχηγό της Αστυνομίας και ζητούσε τη φυλάκισή τους".

Για την ουσία του θέματος, δηλαδή τα ευρήματα της ελεγκτικής υπηρεσίας για την Εφεδρεία, μαθαίνω πως θα υπάρξει και συνέχεια. Κάποια κόμματα εργάζονται πυρετωδώς γι' αυτό...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ