ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:04
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Το καυτό καλοκαίρι του Healthy, το νέο Υπουργικό και η κόντρα Αντρου-oμογένειας

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Θερμό καλοκαίρι υπόσχεται η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Κύπρο. Η επιμονή του Ερντογάν να βάλει χέρι στους κυπριακούς υδρογονάνθρακες, αλλά και η στήριξη που βρίσκει ασμένως από τον Μουσταφά Ακιντζί, σε συνδυασμό με την τουρκο-αμερικανική ένταση, υπόσχονται πρωτοφανή πολιτικό καύσωνα.
Ο Healthy, που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή αποστολή, έλαβε, όπως μαθαίνω, τα μαντάτα της Άγκυρας και ζήτησε αξιολόγηση των εξελίξεων και τρόπους αντίδρασης.
Και ακόμα δεν έχουν προωθηθεί τα εντάλματα σύλληψης για όσους εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από την ΕΕ κατά της Τουρκίας...
Ούτε και ο Healthy έχει συναντηθεί, ακόμα με τον Φούλη για να ακούσει όσα έχει να του μεταφέρει από τον ΔΗΣΥ...

Θα είναι άραγε αυτό το πιο hot καλοκαίρι του Healthy;

Σε ευθεία αντιπαράθεση με ηγετικά στελέχη των αποδήμων Κυπρίων στις ΗΠΑ βρέθηκε ο Άντρος Κυπριανού. Η επιμονή του Άντρου να επικρίνει με σφοδρότητα το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act), δημιουργεί, σύμφωνα με ανακοίνωση ηγετικών στελεχών της ομογένειας, "λανθασμένες εντυπώσεις" τις οποίες οι ομογενείς βρίσκουν μπροστά τους στις ΗΠΑ.
Κατηγορούν μάλιστα ευθέως τον Άντρο Κυπριανού για χρήση ψευδών επιχειρημάτων, «που χρησιμοποίησαν ο Ακιντζί, ο Οζερσάι και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον εναντίον του East Med Act». Εν ολίγοις τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τα τουρκικά επιχειρήματα, μια κατηγορία που ο Άντρος δεν δέχθηκε για πρώτη φορά. Την άκουσε όμως για πρώτη φορά και με τόση ένταση από τους ηγέτες της ομογένειας...

Είναι αλήθεια πως τη συγκεκριμένη θέση στην Κύπρο την έχει μόνο το ΑΚΕΛ, ο Ακιντζί και η ψευδοκυβέρνηση. Καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει στηρίξει τα επιχειρήματα του Άντρου Κυπριανού και δεν έχει καταφερθεί κατά του νομοσχεδίου East Med Act.
Αντιθέτως, πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου. Ο Φούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό πολιτικό μήνυμα που στέλνει η Ουάσινγκτον, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά σημαντική και θετική εξέλιξη που αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου. Δήλωσε ακόμα ότι ο Μενέντεζ «αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος φίλος της Κύπρου που έχουμε διεθνώς και του οφείλουμε όλοι πολλά και ευγνωμοσύνη».

Σε μια προσπάθεια απάντησης ο Άντρος Κυπριανού έδωσε χθες στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, στα αγγλικά και όχι μεταφρασμένο στα ελληνικά, όπως είχε υποσχεθεί. Και το ΑΚΕΛ δεν παύει στιγμή να επισημαίνει πως το νομοσχέδιο «δεν αφορά μόνο την άρση του εμπάργκο αλλά μεταφέρει μια διεθνή σύγκρουση στο έδαφος της χώρας μας».
Ο δε Στέφανος Στεφάνου δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και γενικά οι κυβερνώντες δεν κατανοούν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το οποίο πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν».

«Η πραγματικότητα είναι πως το ΑΚΕΛ για άλλη μια φορά βρίσκεται απέναντι από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία και υιοθετεί για άλλη μια φορά αυτούσια την τουρκική επιχειρηματολογία προκαλώντας και την αντίδραση της ομογένειας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν κατανοεί ότι απομονώνεται και ακροβατεί μόνο και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση», σχολίασε Συναγερμικό στέλεχος που άκουσε τη δήλωση Στεφάνου.

Πολλά λέγονται και γράφονται για επικείμενο ανασχηματισμό και για τρεις υπουργούς που ενδέχεται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, ο μόνος σίγουρος προς αποχώρηση είναι ο Χάρης ο οποίος πήρε από μόνος του την απόφαση και το δήλωσε δημόσια.
Κάποιες πληροφορίες πάντως θέλουν τον Healthy να προβαίνει σε ευρύ ανασχηματισμό και μιλούν ακόμα και για αποχώρηση τεσσάρων υπουργών. Στόχος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η κυβέρνηση να μπει στη νέα σεζόν με νέα δυναμική και να κυνηγήσει μαζί με τον ΔΗΣΥ τα χαμένα ποσοστά ενόψει βουλευτικών. Ως εκ τούτου οι νέοι υπουργοί θα αποτελούν συναπόφαση Healthy - Φούλη...

ΚΟΥΪΖ: Ποια πολύ γνωστή τηλεπερσόνα ράβει κοστούμι, φουστάνι για την ακρίβεια, για την επόμενη Βουλή; Και μάλιστα με μεγάλο κόμμα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ