ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:02
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Το νέο τοπίο στην Πινδάρου, τα... μαχαιρώματα στην ΕΔΕΚ και η διαπλοκή με τις τράπεζες

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Καλημέρα και τα Φώτα και τις... υποψηφιότητες πρώτα!» Κάπως έτσι θα μπορούσε να προσαρμοστεί το γνωστό ποιηματάκι των Θεοφανείων για τον ΔΗΣΥ, αφού μια μέρα μετά τα Φώτα θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις ηγετικές θέσεις που χηρεύουν και θα γνωρίσουν άπαντες τους ενδιαφερόμενους και θα μπορούν με σιγουριά πια να κάνουν και σενάρια και σχόλια και συσχετισμούς δυνάμεων.

Η θέση του αναπληρωτή προέδρου και οι δύο θέσεις αντιπροέδρου που άδειασαν μετά την παραίτηση του Λευτέρη Χριστοφόρου και της Στέλλας Κυριακίδου που την έκαναν για την Ευρώπη και του Νίκου Νουρή που ανηφόρισε για Λόφο και Αρχιγραμματεία θα πληρωθούν με εσωκομματικές εκλογές από το Ανώτατο Συμβούλιο το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020. Τυπικά ο προεκλογικός των υποψηφίων θα διαρκέσει για 24 μέρες αλλά ακούω πως από κάποιους έχει ήδη αρχίσει... Η νέα χρονιά θα βρει τον ΔΗΣΥ με νέο πρόσωπο και νέα πρόσωπα. 

Το ενδιαφέρον βέβαια στρέφεται στον Χάρη και τη μεγάλη επιστροφή του στην Πινδάρου. Όλες οι προβλέψεις λένε πως ο Χάρης θα εκλεγεί στη θέση του αναπληρωτή προέδρου χωρίς ανθυποψήφιο και πλέον η κατάσταση στην Πινδάρου θα αλλάξει άρδην. Το ίδιο και η σχέση της ισχυρής δυάδας της Πινδάρου με τον Λόφο...

Για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων ακούγονται ήδη τρία ονόματα, των Ευθύμιου Δίπλαρου, της Αννίτας Δημητρίου και του Ονούφριου Κουλλά. Η μάνταμ του Φούλη μου έλεγε τις προάλλες πως «εάν ο μεγάλος αρχηγός κάνει τα μαγικά του και τελικά είναι δύο οι υποψήφιοι ίσως και να αποφευχθούν οι εκλογές και όλοι να εκλεγούν χωρίς ανθυποψήφιους».

Αναταραχή προκάλεσε σε κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ μια πρόσφατη δήλωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς. Η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι άποψή μου, όταν συζητούνται θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ότι δεν μπορεί να αγνοείται ο ρόλος των τραπεζών. Τράπεζες που συμμετείχαν στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τράπεζες που έδιναν δάνεια σε πολιτικούς για να τους έχουν στο χέρι και να επηρεάζουν τα κέντρα απόφασης. Και όπως έχω ξαναπεί η σύγκρουση συμφέροντος έχει κυρίαρχη θέση στον πόλεμο κατά της διαφθοράς».

Όπως μου αποκάλυψε η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, σε πηγαδάκι από στελέχη του κόμματος συζητήθηκε η ανάρτηση με κάποια δεικτικά σχόλια. Ένα από αυτό έλεγε: «Μα δεν γνωρίζει η Ειρήνη ότι υπάρχουν και πολιτικοί από το κόμμα μας που έλαβαν δάνεια από τράπεζες, ακόμα και βουλευτές και τα οποία είναι κόκκινα, κατακόκκινα; Μήπως εννοεί πως οι τράπεζες δάνεισαν και αυτούς για να τους έχουν στο χέρι; Γιατί κάποιοι από αυτούς αποτελούν «κέντρα αποφάσεων». Βρίσκονται στη Βουλή και ψηφίζουν για τις τράπεζες και τα δάνεια»...

Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια στην ΕΔΕΚ και δύσκολα θα... επιστρέψουν πίσω. Η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδάκη με ευθείες βολές κατά του Σιζό λίγο πριν από την εκπνοή του 2019 επιβεβαιώνει τους φόβους στελεχών του κόμματος για ένα δύσκολο και «διχαστικό» 2020.

Ο κ. Παπαδάκης, αφού καυτηριάζει «την κακόπιστη στάση του κ. Σιζόπουλου, καθώς και την αστήριχτη σε βάρος μου καταγγελία» επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα την απάντηση στις κατηγορίες εναντίον του. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην αναφορά του: «είναι δεδομένη η αποφασιστικότητά μου να αντισταθώ με όλα τα νόμιμα μέσα στις όποιες ανίερες ενέργειες εναντίον μου και να υπερασπιστώ τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας που οφείλει να υπερασπίζεται το κόμμα».
Και να μην ξεχνάμε και τη δηλωμένη πρόθεσή του να φτάσει μέχρι και στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθεί. Κάτι όπως μαθαίνω το συζητά όλο και πιο συχνά τελευταία...

ΚΟΥΙΖ: Ποιος υψηλός προσκεκλημένος του Νίκαρου ενδέχεται να μας επισκεφθεί αρχές του νέου έτους; Η επίσκεψή του θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως απάντηση στις έκνομες και προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και στα σίγουρα θα κάνει τον Ερντογάν να γίνει... Τούρκος...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕ  |  ΔΗΣΥ  |  ΕΔΕΚ  |  Πρόεδρος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ