ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Tα λασπόνερα της ακροδεξιάς

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

stavros.christodoulou@gmail.com

Η χώρα έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Όσοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης έφτασαν πλέον σε οριακό σημείο. Επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, ενώ άνθρωποι γύρω μας ζουν με τα στοιχειώδη, προσπαθώντας να παραμείνουν ψύχραιμοι. Κανένα δεν άφησε αλώβητο η πανδημία. Ακόμα και αυτοί που δεν επηρεάστηκαν οικονομικά, βιώνουν μια πρωτοφανή ψυχολογική πίεση. Εκ παραλλήλου, και ενώ ζούμε κάτω από αυτή τη σκιά, η καθημερινότητα τρέχει. Αδιέξοδο στο Κυπριακό, αποκαλύψεις για τη διαφθορά και κακοδιαχείριση. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος. Την Πέμπτη η Πύλη Εμβολιασμού βγήκε ξανά εκτός λειτουργίας, αλλά μέχρι την Παρασκευή το πρωί που παραδίδω τη στήλη ο κύριος αυτός δεν εγκατέλειψε την καρέκλα του. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Να είναι κανείς ανίκανος ή χοντρόπετσος; Food for thought για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν προχωρήσει στον ανασχηματισμό μετεκλογικά.

Η χώρα λοιπόν αντιμετωπίζει τόσα πολλά και τόσο σοβαρά προβλήματα που μοιάζει με πολυτέλεια η ανάλυση μικροκομματικών συμπτωμάτων. Όπως τα πλατσουρίσματα κάποιων στα απόνερα της ακροδεξιάς για παράδειγμα, ελπίζοντας να ψαρέψουν ψήφους από τη δεξαμενή του αδελφού κόμματος των Ελλήνων νεοναζί. Όταν αναφέρομαι σε «αδελφό κόμμα», ελπίζω πως καταλαβαινόμαστε. Λέω γι’ αυτούς που δεν έχουν τα κότσια να παραδεχτούν ότι είναι η Χρυσή Αυγή Κύπρου και κρύβονται πίσω από ασάφειες. Ακόμα χειρότεροι, είναι οι ρεπλίκες τους. Όπως το Ε.ΛΑ.ΣΥΝ του εγκληματία Γιάννη Λαγού, το οποίο συνεργάζεται με το Κίνημα Αλληλεγγύη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Η συνεργασία έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Μιχάλης Χριστοδούλου - Κολοσσιάτης, ο οποίος αν και λαλίστατος στα social media «ξέχασε» να σχολιάσει τη σύλληψη του αρχηγού του στις Βρυξέλλες. Την ίδια «ασθενή» μνήμη είχε και η Ελένη Θεοχάρους, παρότι συνήθως δύσκολα αφήνει κάτι ασχολίαστο. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Με εξυπνάδες στο twitter του τύπου «αυτός ο λαγός ήταν μια λύση για τους ασβούς της δημοσιογραφίας, πάει κι αυτό το δυσώδες άλλοθι» δεν πείθει κανένα. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει και η ίδια, απλώς παίζει με τις λέξεις για να αποφύγει τα δυσάρεστα πολιτικά θέματα.

Ποια είναι τα δυσάρεστα για την Αλληλεγγύη; Το εξής ένα: Το απροκάλυπτο φλερτ της Ελένης Θεοχάρους με την ακροδεξιά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Είχα κάνει μια νύξη σε άρθρο μου προ τριών εβδομάδων, όταν αναφέρθηκα στο περιβόητο δείπνο με τους Χρυσαυγίτες και την ανεκδιήγητη δήλωσή της «ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις». Ιδού και η απάντησή της στο twitter, την οποία τότε άφησα ασχολίαστη: «Ο καθένας έχει την δική του πολιτική ηθική, τον δικό του πολιτικό πολιτισμό. Η επιμονή σας σε αυθαίρετη ερμηνεία, συνιστά ιδεολογική δικτατορία. Ενώ αν με βρίσκατε σε καμιά λίστα υπόπτων για διαφθορά, δεν θα σας ένοιαζε που “συνέφαγα με την Χ.Α.”. Μέγα ψεύδος φυσικά».

Θέλει στ’ αλήθεια η κυρία Θεοχάρους να ανοίξουμε συζήτηση περί πολιτικής ηθικής, πολιτισμού και ιδεολογικής δικτατορίας; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί, καθώς η πολιτική στέγη, την οποία πρόθυμα πρόσφερε στον εκπρόσωπο μιας κίνησης που δημιούργησε ο φασίστας Λαγός, αποδυναμώνει τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά. Δυστυχώς δε για εκείνη, όσο και αν η χώρα ταλαιπωρείται από πολύ σοβαρότερα προβλήματα, οι δημοκρατικές πεποιθήσεις αυτών που διεκδικούν θέση στο κοινοβούλιο για κάποιους από εμάς θα αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα.

Μετά από όλα αυτά ίσως ακουστεί περίεργο αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι η Ελένη Θεοχάρους, ως άνθρωπος, μου είναι συμπαθής. Είναι έξυπνη, διαθέτει παιδεία, χαρακτηρίζεται από οξύτητα πνεύματος και ταπεραμέντο. Κυρίως όμως διαθέτει χιούμορ, προσόν σπάνιο για τα εγχώρια πολιτικά ήθη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ως πολιτικός αλλά και γιατρός, ας απαντήσει εάν συμφωνεί με το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα του υποψηφίου της. Και να τοποθετηθεί για τις τοξικές αναρτήσεις του συνεργαζόμενου με την Αλληλεγγύη Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, στην ιστοσελίδα του, όπου θα έχει την ευκαιρία να δει τον υποψήφιό της να «αποκαθιστά» τα συρματοπλέγματα για τους μετανάστες. Δεν βιαζόμαστε. Έχουμε τρεις εβδομάδες ώς τις εκλογές για να ξανασυστηθούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Σταύρος Χριστοδούλου: Τελευταία Ενημέρωση