ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Χρίστος Ζαβός

Και μετεωρίτης να έπεφτε...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Καμιά φορά σου δίνεται εντύπωση ότι και μετεωρίτης να κατευθυνόταν προς την Κύπρο, άμα υπήρχαν συμφέροντα από πίσω δεν θα γραφόταν ως είδηση. Είναι τέτοια η αξιολόγηση που γίνεται ως προς την ειδησεογραφία, κυρίως την αθλητική, που αναρωτιέσαι πόσοι «κλάδοι» δημοσιογραφίας εμφανίστηκαν στο νησί μας.

Υπάρχει ο κλάδος της δημοσιογραφίας, που σχετίζεται κυρίως με τις δημόσιες σχέσεις, όπου φωτογραφίζεσαι μ’ αυτούς που πρέπει να κριτικάρεις ή να σχολιάσεις ωσάν και ήσασταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο. Είναι και μια άλλη μορφή στο επάγγελμά μας που απλά λειτουργεί ως διαφημιστικό οχυρό του κάθε μάνατζερ με τον οποίο νταραβερίζεται εννοείται για το όφελός του. Σου δίνει ειδήσεις και εσύ του παρέχεις διαφημιστικό χώρο. Είναι και ο δημοσιογράφος που φοβάται τον ίσκιο του. Αυτός δηλαδή που δηλώνει την απόλυτη υποταγή του σε κάθε μορφή εξουσίας. Πρόεδρο, παράγοντα, εκπρόσωπο τύπου και πάει λέγοντας.

Είναι και ο δημοσιογράφος που φοβάται τον ίσκιο του. Αυτός δηλαδή που δηλώνει την απόλυτη υποταγή του σε κάθε μορφή εξουσίας

Αυτός καμιά φορά τρέμει και να γράψει το «καλημέρα» μήπως και κάποιος του κουνήσει το δάχτυλο. Είναι και ο «επαγγελματίας» που απλά συντάσσεται πλήρως με τα κέντρα εξουσίας και απολαμβάνει διαφόρων ειδών πολυτέλειες. Και έχει και την ψευδαίσθηση ότι είναι σημαντικοί… Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι παιδιά μες στο χώρο που έχουν άποψη. Που δουλεύουν εντός των πλαισίων και της δεοντολογίας του επαγγέλματος, που ξημεροβραδιάζονται εφτά μέρες την εβδομάδα για να «ζυμώσουν» ειδήσεις και να τις πλασάρουν στο κοινό. Παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στον κόσμο και την εξουσία, στριμωγμένοι στα στενά όρια της ελευθερίας που σου επιτρέπουν οι διάφοροι ισχυροί του χώρου.

Που αρνούνται να συμπορευτούν πλήρως στην εξαθλίωση που επικρατεί για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Γιατί, όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια και όσο πάει ριζώνει, οι σημαντικές ειδήσεις είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πραγματικά σημαντικές ειδήσεις. Μια δίκη που αφορά το ποδόσφαιρό μας και η οποία θα έπρεπε να είναι αντικείμενο αναφοράς, σχολιασμού και γιατί όχι κριτικής, περνάει στο ντούκου ωσάν και πρόκειται για αποτέλεσμα σε παιγνίδι μεταξύ παντρεμένων- ανύπαντρων. Γι’ αυτό σου λέω… και μετεωρίτης να έπεφτε, άμα είναι να το παν στο ντούκου θα το παν. Και θα σου πέσει στο κεφάλι… άγνοια λέγεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ