ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Λάρνακα-Αθήνα
Στάση στη Λάρνακα θα κάνει από τον Μάρτιο η διαδρομή της Emirates, Αθήνα-Ντουμπάι, και αντιστρόφως, προσφέροντας ακόμα μία εναλλακτική σε επιβάτες, αλλά και άτομα που θέλουν να στείλουν φορτίο με την ελπίδα πως θα πιεστούν οι τσιμπημένες τιμές της Aegean.

Κινήσεις διαδοχής;
Εκτελεστικό ρόλο στην εταιρεία Φρου-Φρου ανέλαβε την περασμένη βδομάδα ένας από τους υιούς Χατζηκυριάκου.
Ο Χάρης Χατζηκυριάκος ανέλαβε ρόλο εκτελεστικού συμβούλου στην εταιρεία από τις 11 Ιανουαρίου. Έχει ακόμα τρία αδέλφια, τους Νίκο, Χρίστο και Παύλο. Λέτε να ετοιμάζεται για τη διάδοχο κατάσταση ο Άλκης;

Ρόδια στην Αυστρία
Μετά από το ενδιαφέρον αυστριακής εταιρείας για να εξάγει κυπριακά βότανα στη χώρα, άλλη μία εταιρεία, η S-Frutta Sudfruchte, ενδιαφέρεται για να προμηθεύει την εκεί αγορά με φρέσκα βιολογικά ρόδια από Κύπρο. Και μην ξεχνάτε, ΑΑΑ η οικονομία της Αυστρίας.

Το brand της Lidl
Η στρατηγική που ακολούθησε η Lidl διεθνώς τα τελευταία χρόνια για ενίσχυση του brand της, φαίνεται να αποδίδει, καθώς για το 2015 κατατάχθηκε ως δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο brand στο Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από την Aldi, η οποία επίσης τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να αναβαθμίσει το προφίλ της μάρκας της.
Χαίρονται πολλοί
Από την αυξημένη κίνηση στα δύο αεροδρόμια δεν χάρηκαν μόνο οι ντόπιοι, αλλά και ξένοι, όπως για παράδειγμα η Aer Rianta International, η οποία πλέον λειτουργεί όλα τα καταστήματα στους χώρους των αεροδρομίων και η οποία ευελπιστεί πως τα επόμενα χρόνια η Κύπρος θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Πάλι τα ίδια
Πάλι έπαιζε πρώτο θέμα η μη καταβολή φόρου ακινήτων από μεγαλοϊδιοκτήτες. Βέβαια, όχι όπως την πρώτη χρονιά με τίτλους τύπου: «Αυτοί δεν πλήρωσαν τον φόρο ακινήτων», αλλά και πάλι με αρνητική χροιά. Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, άρα δεν επωφελείται από την έκπτωση του 20% και επιπλέον του επιβάλλεται πρόστιμο 10%, τι σημασία έχει το μέγεθος της ακίνητης περιουσίας του.

Περί Νταβός
Θέμα συζήτησης είναι η συμμετοχή του Προέδρου στο Φόρουμ του Νταβός. Κάποιοι αριθμοί για κατανόηση του φαινομένου Νταβός: 40 επικεφαλής κρατών, 2.500 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, 300 ξεχωριστές παρουσιάσεις, ανάλυση θεμάτων όπως «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», «Η νέα ομαλότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη», «Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή», «Αντιμετωπίζοντας παγκόσμια θέματα ασφάλειας». Αυτά, χωρίς να μπαίνουμε σε ονοματολογία, γιατί θα γεμίσει ο ΔΗΚΤΗΣ.

A place to relocate
Μία έκδοση με όλα τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για να μετακομίσει κάποιος εξέδωσε την περασμένη βδομάδα η KPMG. Στην έκδοση αναλύονται τα οικονομικά και φορολογικά πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά και το ελκυστικό lifestyle που μπορεί να προσφέρει η χώρα. Για να δούμε αν θα πιάσει τόπο.

Ο Θωμόπουλος
Υπ' ατμόν φαίνεται να βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος, αφού τόσο το ΤΧΣ όσο και ο Σάλας επιθυμούν την αποχώρησή του από τη θέση του CEO, μετά τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας. Από την άλλη, το ταμείο Paulson που κατέχει το 9% της Τράπεζας, υποστηρίζει τον Θωμόπουλο και με επιστολή του στο ΤΧΣ σχολιάζει πως συμμετείχε στη νέα αύξηση κεφαλαίου με δεδομένο ότι ο Θωμόπουλος θα παρέμενε στη θέση του CEO.
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση