ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Ο επίμονος ελεγκτής
Έστω κι αν αποδώσουμε πεντακάθαρες προθέσεις και υπερβολικό ζήλο στον Γενικό Ελεγκτή, όσον αφορά τις παρεμβάσεις του για το Συνεργατισμό, οφείλει να είναι διπλά προσεκτικός όταν  σχολιάζει ένα τόσο σημαντικό οργανισμό. Όταν και εφόσον εντοπίζει κάποια στοιχεία που μπορεί να τον προβληματίσουν (ακόμα και αν βλέπει από λάθος σκοπιά, τη δημοσιοϋπαλληλλική) ο σωστός τρόπος δεν είναι να τα διαλαλεί δημόσια αλλά να ενημερώνει τον Επόπτη που δεν είναι άλλος από τον SSM.

Οι Κινέζοι
Αυξημένη ροή πελατών από Κίνα καταγράφουν το τελευταίο διάστημα στην Τράπεζα Κύπρου, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη αισιοδοξία στα στελέχη της Τράπεζας για το μέλλον. Όπως σχολιάζουν, μάλιστα, πρόκειται για πελάτες με «substance» και όχι για περαστικούς.
 
Τα τρακτέρ
Άρχισε τις προετοιμασίες για τα καλά ενόψει καρναβαλιών ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος ζητεί να ενοικιάσει, ανάμεσα σ’ άλλα, 45-50 τρακτέρ, να αλλάξει διάκοσμο και υπηρεσίες μικροφωνικής. Ανοίγουν δουλειές τα καρναβάλια.

Ο Νικόλας Εμίρης
Σε ενεργειακό φόρουμ στην Αθήνα θα μιλήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπαδόπουλος θα μιλήσει υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΔΗΚΟ και ελπίζουμε το κόμμα του να μην επιδιώκει «ρυθμιστικό ρόλο» και στα θέματα ενέργειας, έστω κι αν ο αρμόδιος υπουργός θεωρητικά προέρχεται από τις τάξεις του.

Πνίγονται…
Πνιγμένοι στη δουλειά είναι οι βουλευτές μας το τελευταίο διάστημα και ειδικά τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών, αφού δεν έχουν χρόνο να εξετάσουν εγκαίρως καθοριστικά νομοσχέδια για το μέλλον της οικονομίας. Αν είναι ευθυνοφοβία, το δεχόμαστε και τους καλούμε να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι. Αν είναι για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει εκλογών, ζήτω που καήκαμε.

Αλλάξαμε ωροσκόπο
Τα προηγούμενα χρόνια οι διεθνείς συγκυρίες επηρέαζαν συνεχώς με αρνητικό τρόπο την κυπριακή οικονομία. Δεν μας έφτανε το «κούρεμα» και τ’ άλλα, είχαμε και τις παράπλευρες απώλειες. Το τελευταίο διάστημα οι πλείστες από τις διεθνείς εξελίξεις μάς ευνοούν. Φαίνεται πως ευθυγραμμίζονται τα άστρα ή αλλάξαμε ωροσκόπο.

Το δήλωσε ευθαρσώς
Η Ελληνική Τράπεζα «δηλώνει ευθαρσώς πως δεν υπάρχει σε εξέλιξη οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης» των ασφαλιστικών της εταιρειών. Πριν από μερικούς μήνες, η Ελληνική είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία» για εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς. Προφανώς, οι αγαπημένες λέξεις εκεί στα ελληνικά είναι οι εξής: «σε εξέλιξη».

Τραβά τα μαλλιά του
Μόλις απέσυραν οι δικηγόροι της Κεντρικής την αίτησή τους από το Ανώτατο για να μην ακουστούν οι ενστάσεις πιστωτών της FBME στην αίτηση για εκκαθάριση της Τράπεζας, εμφανίστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού 4-5 δικηγόροι να θέλουν να υποβάλουν ενστάσεις εκ μέρους πιστωτών τους. Έτσι, ενώ η Κεντρική απέσυρε το αίτημα για να κερδίσει χρόνο στην ουσία του θέματος, η αύξηση των ενδιαφερόμενων προδιαγράφει μία μακρά διαδικασία. Ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση μαθαίνουμε ότι έβγαζε φωτιές.

Αιτήσεις εκκαθάρισης
Πολλές αιτήσεις εκκαθάρισης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Μερικές από αυτές, μάλιστα, αφορούν στην αφρόκρεμα του ιδιωτικού τομέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Αν με το ΓεΣΥ θα παντρέψουμε δύο τομείς χρεοκοπημένους, ο Θεός βοηθός.

Εκποιήσεις
Το φρούτο της εποχής έχουν γίνει οι εκποιήσεις και όποτε υπάρχει κάποια εξέλιξη επί της διαδικασίας, όσο ασήμαντη και να είναι, να σου το πρωτοσέλιδο. Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν οι εκποιήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση