ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναζητούνται προσωπικότητες για ψηφοδέλτια!

Γράφει ο Ιανός

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία ανέκραξε: «Αν για να γίνει η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα χρειάζεται να αυτοπυρποληθεί κάποιος στο Σύνταγμα θα κάνω μάχη να είμαι εγώ»! We sat the boat (κοινώς, την κάτσαμε τη βάρκα).

Έχασε το ματς
Ο Κρις Τριανταφυλλίδης μίλησε μέσω twitter και διακήρυξε πως στο Νταβός χάσαμε κατά κράτος και μάλιστα έκαμε και ρίμα λέγοντας ότι «κινδυνεύει και το κράτος». Ως εδώ καλά, αν και εκείνο που φαίνεται είναι μία «ακαταστασία» στον ΔΗΣΥ… Νομίζω, όμως, ότι ούτε ο Κρις ούτε και η Πινδάρου περίμενε την επίθεση που έκαμε στον μεγαλοδικηγόρο ο πρόεδρος των Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου. Εκεί ο Κρις έπαιξε άτσαλη άμυνα κι έχασε το ματς. Ο Δημητρίου, από τα νέα φυντάνια του ΔΗΣΥ έδειξε να μην κιοτεύει να τα βάλει με τις ιερές αγελάδες της παράταξης, αν και στον δρόμο προς την κάλπη κάθε αγελάδα από τις παλιές κουβαλά μαζί της ολόκληρο κοπάδι. Ειδικά άμα είσαι και οικογένεια του αφρού… Εύγε Φον Δημητράκη!

Η απογοήτευση του Κρις
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως πέραν του Δημήτρη Δημητρίου, πολλοί είναι αυτοί που δυσφορούν με τη συμπεριφορά του Κρις, ο οποίος αν και εκπρόσωπος του κόμματος στις συνομιλίες επιλέγει μέσω twitter να δημοσιοποιεί τις διαφωνίες του. Σημειώνουν με νόημα δε πως οι διαφωνίες του εντάθηκαν όταν παρά την επιθυμία του δεν υπήρξε ο εκλεκτός του Αναστασιάδη για να αναλάβει ως γενικός εισαγγελέας κι ούτε εσχάτως ως βοηθός. Πάντως, ο Αβέρωφ προειδοποιεί άπαντες να χαμηλώσουν τους τόνους, ειδάλλως… Ειδάλλως τι;


Το ΔΗΚΟ αγαπά Κρις
Στο ΔΗΚΟ φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα την εσωκομματική αντιπολίτευση του Κρις Τριανταφυλλίδη, καθώς τα στελέχη και η ηγεσία του, επιδίδονται σε έναν αγώνα του ποιος θα κάνει τα παραπάνω retweet στα καυστικά Κρις-σχόλια κατά του Προέδρου Αναστασιάδη. Τόσο πολύ, που στα συναγερμικά πηγαδάκια άρχισαν να διερωτούνται αν ο Κρις Τριανταφυλλίδης θα αποτελεί την αριστίδην επιλογή του ΔΗΚΟ.

Οι συνεργασίες Αβέρωφ
Τόσο η FOCUS όσο και η εσωκομματική μουρμούρα δυσκολεύει το έργο του Αβέρωφ Νεοφύτου στην εξεύρεση προσωπικοτήτων και στη σύναψη συνεργασιών. Ο ίδιος, πάντως, δεν αποθαρρύνεται και συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης των κατάλληλων προσώπων που θα καταστήσουν το συναγερμικό ψηφοδέλτιο ισχυρό.
Οι μόνοι οι οποίοι βλέπουν με καχυποψία και ανησυχία της κινήσεις Αβέρωφ δεν είναι άλλοι από τους υφιστάμενους βουλευτές. Κάποιοι θεωρούν πως οι του Πάφιου Προέδρου έχουν να κάνουν με μία προσπάθειά του να τους βγάλει εκτός ψηφοδελτίου. Οι μόνοι που φαίνεται ότι αποφεύγουν να μπουν στην εσωκομματική σεναριολογία είναι η Στέλλα και ο Πρόδρομος.

Τι θα κάνει η Αθηνά
Μετά και από την απόφαση του Μάριου Καρογιάν να μη διεκδικήσει επανεκλογή του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ είναι πλέον ξεκάθαρο πως το κόμμα προχωρά τριχοτομημένο προς τις επικείμενες εκλογές. Το ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι τι θα κάνει η Αθηνά Κυριακίδου. Η ίδια δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το πώς θα κινηθεί, ωστόσο κομματικοί κύκλοι θεωρούν απομακρυσμένο σενάριο τη διεκδίκηση της επανεκλογής της χωρίς Καρογιάν στο πλευρό της.

Οι διορισμένοι
Πάντως, στον πέμπτο όροφο του ΔΗΚΟ δεν φαίνεται να ανησυχούν από τις απουσίες στελεχών από το ψηφοδέλτιο. «Εξηγήσεις να δώσουν εκείνοι που γύρισαν την πλάτη στον ΔΗΚΟϊκό κόσμο» αναφέρουν στα κομματικά πηγαδάκια. Ήδη τις απουσίες κάποιων τις θεωρούσαν δεδομένες από καιρό. Πιο συγκεκριμένα αυτήν του Μάρκου Κυπριανού και Χρίστου Πατσαλίδη, χαρακτηρίζοντάς τους ως του διοριστικού συστήματος και όχι άτομα που επιλέγουν να κριθούν από τη βάση.

Τους τα χάλασε η FOCUS
Ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναλώνονταν σε μία συνεχή προσπάθεια να λύσουν εσωκομματικές διαφωνίες και μουρμουρητά, το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο που προχωρούσε σε υψηλού επιπέδου παραγωγή πολιτικής με τις συναντήσεις του σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Τους τα χάλασε, ωστόσο, η FOCUS και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ιδιαίτερα οι νεότεροι σύντροφοι που δεν ήταν στα πράγματα. Ας άφηναν τον Δημήτρη να βγάλει την κουφή από την τρύπα…

Το περίπτερο της Ελένης
«Έφυγα από το σουπερμάρκετ για να ιδρύσω το δικό μου περίπτερο» ανέφερε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Η κληθείσα και σιδηρά κυρία της Δεξιάς ήλπιζε ότι η ίδια θα αποτελέσει το πρόσωπο που θα κατόρθωνε να ενώσει τον ενδιάμεσο και να καθυποτάξει τις ευγενείς φιλοδοξίες των κομματικών αρχηγών. Όπως όλα δείχνουν, το γλυκό δεν έδεσε και η κ. Θεοχάρους περιορίστηκε στο να διαχειρίζεται το περίπτερό της με τον Δημήτρη Συλλούρη. Κι όχι μόνο αυτό, εκείνο το θα καώ ζωντανή στο Σύνταγμα για την ένωση, το ήθελε και το είπε ή της ξέφυγε;

ΕΔΕΚ της διαφάνειας
«Θα σας ενημερώσουμε για όλα αυτά που σας κρύβουν» είναι το σύνθημα με το οποίο η ΕΔΕΚ θα προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί στο Κυπριακό. Η στήλη ενημερώνεται πως ο κύριος στόχος των σοσιαλιστών είναι να προκαλέσουν την οργίλη αντίδραση της κυβέρνησης, ώστε να ασχοληθεί μαζί τους. Κομματικοί κύκλοι πιστεύουν πως αν η ΕΔΕΚ καταφέρει να προκαλέσει την οργή του Προεδρικού, τότε και τα ποσοστά της θα πάνε σαφώς καλύτερα.

Ο νέος διαπραγματευτής
Ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης την άνοιξη λογικά θα πρέπει να εγκαταλείψει την τράπεζα των συνομιλιών για να πάει στη Νέα Υόρκη, όπου στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τη θέση του προέδρου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Η.Ε. Αυτό εξυπακούεται ότι θα πρέπει να φύγει κι ένα χρονικό διάστημα προηγουμένως για τη νενομισμένη προεκλογική. Ο φίλτατος κ. Μαυρογιάννης, αν κερδίσει, που μάλλον θα κερδίσει, θα κάτσει στην έδρα του ΟΗΕ συνολικά για 15 μήνες. Κάποιες φήμες ήθελαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να αναλαμβάνει τη θέση, ωστόσο οι πληροφορίες του Ιανού επιμένουν ότι δεν πρόκειται. Ένα πουλάκι μάς σφύριξε κάτι για Τουμάζο Τσιελεπή, αλλά δεν νομίζω να φτάνει η κράση του Νίκου σε τέτοιο επίπεδο…


Συνέδρια Αριστεράς και Δεξιάς
Μετά από το χθεσινό ολοήμερο συνέδριο στο Σπίτι της Συνεργασίας με θέμα «Η Αριστερά και το Κυπριακό», στο οποίο συμμετείχαν αριστερά ε/κ και τ/κ κόμματα με σημαντικότερες παρουσίες εκείνες των Άντρου Κυπριανού και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, έχουμε μία σειρά από θεματικά συνέδρια από τον ΔΗΣΥ. Λίγο προεκλογικά, αλλά ας είναι. Πρώτο είναι το Χρηματοπιστωτικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων, με εκλεκτούς ομιλητές, όπως τους Χάρη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Πετρίδη, Ειρένα Γεωργιάδου και άλλους, την 10η Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουν κι άλλα που αφορούν στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην υγεία, ναυτιλία και τουρισμό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X