ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Η μίζα
Αν όντως δεν ανακρίθηκε ο Ζολώτας της Focus, πώς μπορεί να είναι βέβαιος ο εισαγγελέας ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα; Γιατί στην προκειμένη περίπτωση, το ποινικό θα ήταν η μίζα. Δηλαδή, χρήματα έναντι ανταλλάγματος. Χωρίς να ρωτήσει τον υποτιθέμενο μιζαδόρο, πώς μπορεί να εξαγγέλλεις ουδέν μεμπτό;

Η μίζα 2
Αν δεν κατέστη δυνατό να ανακριθεί ο Ζολώτας για μία τόσο σχετικά απλή υπόθεση (σε σύγκριση με τις άλλες που εκκρεμούν), πώς αναμένουμε στις 15 Φεβρουαρίου να βρεθούν στην Κύπρο οι κατηγορούμενοι Μπουλούτας και Φόρος για να παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου;

Ο Διαχειριστής
Ο γνωστός επαγγελματίας σε θέματα φερεγγυότητας Κρις Ιακωβίδης, εξελέγη την περασμένη βδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ. Παρά την επαγγελματική του πείρα, στόχος δεν είναι η διαχείριση της ΑΕΛ, αλλά το κύπελλο, λέμε τώρα.

Επί δύο
Η ισχυρή γυναίκα του SSM, Daniele Nouy, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Κύπρο και ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε την καρδιά των τραπεζιτών περιβόλι. Πάντως, με την κ. Nouy στο τιμόνι και την κυρία Sabine Lautenschlage συνοδηγό, το μόνο σίγουρο είναι πως ο SSM θα αποτελεί στενό κορσέ για τους τραπεζίτες.

Τα Η&Μ
Πρώτα οι αγγελίες για άνοιγμα θέσεων και μετά η αναφορά στα ετήσια αποτελέσματα για επέκταση στην Κύπρο εντός του 2016 δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας ότι η κάθοδος της φίρμας θα υλοποιηθεί. Έστω κι αν από οικονομικής πλευράς, το 2015 κινήθηκε αρνητικά σε σχέση με το 2014.

Το κρατικό λαχείο
Με τα δεδομένα ως έχουν για CYTA και ΑΗΚ, η σημαντικότερη ιδιωτικοποίηση που μπορεί να προχωρήσει, με εξαίρεση τα λιμάνια, είναι αυτή του κρατικού λαχείου. Η ιδιωτικοποίηση του λαχείου δεν αναμένεται απλώς να αποφέρει κάποια έσοδα από το κράτος, αλλά εκφράζεται η άποψη ότι θα αποτελέσει game changer για την αγορά των παιχνιδιών στην Κύπρο.

Από Δαυίδ σε Δαυίδ
Από τη θέση του προέδρου της Coca-Cola HBC αποχωρεί ο Γιώργος Δαυίδ. Πρόκειται για θέση που κατείχε από το 1981. Ως αντικαταστάτης του επελέγη ο Αναστάσης Δαυίδ, υφιστάμενο μέλος του Δ.Σ. από το 2006, που κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου από το 2006.

Χάρης ο απαισιόδοξος
Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν συμμερίζεται την εκτίμηση του Πανεπιστημίου Κύπρου για ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας με ρυθμό 2,7% για το 2016. Ως συνήθως, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Ο ΔΗΚΤΗΣ, γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο υπουργός, πιστεύει πως μπορεί η πρόβλεψη να είναι συγκρατημένη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχει υψηλές προσδοκίες.

Στας Αθήνας
Πάρτε κόλλα και χαρτί και σημειώστε πόσοι πολιτευόμενοι βρέθηκαν στην Αθήνα τον πρώτο μήνα του 2016. Λακκοτρύπης για συνέδριο, Ομήρου στο πλαίσιο των ταξιδιών του, Φωκαΐδης μετά από πρόσκληση του παν-μεγίστου, Ιωνάς για στεφάνια και Δημητριάδης ινκόγκνιτο.

Κολλητά με το Nero
Δίπλα ακριβώς από το καφέ Nero στην Έγκωμη δημιουργεί ο Όμιλος PHC το πρώτο εστιατόριο Jamie Oliver στην Κύπρο. Ουσιαστικά, ο Όμιλος αξιοποιεί το άλλο μισό της πρώην Blinkers που έμεινε αναξιοποίητο. Την ίδια ώρα, προχωρά και σε ανακοίνωση του εστιατορίου της Pizza Hut και πάλι στην περιοχή Έγκωμης. 
 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση