ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψεκάστε μας κι αφήστε μας!

Γράφει ο Ιανός

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης. Διότι αποφάσισε να κάνει έρευνα για τις γραμμές των αεροπλάνων στον ουρανό.

Δουλειές του ποδαριού
Τελικά αυτό που σας είχα πει την περασμένη βδομάδα ότι στις 27 Ιανουαρίου στον Ιανό στην Αθήνα, η Ελένη Θεοχάρους είχε πει ότι είχε πληροφορία πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, σχετικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονταν για τη συνένωση του κεντρώου χώρου, αποδείχθηκε ότι είχε μία κάποια δόση αλήθειας.
Οι πηγές μου με πληροφόρησαν ότι η πιθανότητα σύνταξης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές που θα το συγκροτούσαν η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία και το ΔΗΚΟ τέθηκε υπό τη βάσανο συζητήσεων, που γίνονταν όμως στο πόδι.

Στα σκαλιά
Κάποιος δεν είχε καιρό ή ενδεχομένως δεν ήθελε να συναντηθούν οι ηγέτες των τριών κομμάτων γύρω από ένα τραπέζι. Έτσι κουβέντιαζαν όπου έβρισκαν. Όπως για παράδειγμα στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου μετά από συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου… Μάλιστα θεωρούνταν από πολιτικές πηγές πέραν των τριών ως και δεδομένο ότι κάτι τέτοιο ήταν προ των πυλών, με προκαταρτική συμφωνία και για τον αρχηγό. Μάλλον για να ακριβολογούμε, ο Γιώργος δεν είχε ένσταση να είναι αρχηγός ο Μαρίνος. Λέγεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, έφθασαν μέχρι και στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση κυρίως από την πλευρά ΔΗΚΟ. Είναι δυνατόν να αφεθεί ένας μη γαλαζοαίματος να ηγηθεί κοτζάμ Κέντρου;

Οι μεταγραφές
Τρίβουν τα χέρια τους στο καρογιανικό στρατόπεδο βλέποντας την τελική κατάρτιση του ΔΗΚΟϊκού ψηφοδελτίου. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε ως πετυχημένη υποψηφιότητα τον Γιαγκουδάκη, ο οποίος το 1996 όταν ήταν υποψήφιος του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό πάτωσε. Με τον ίδιο τρόπο μετρούν τις ψήφους που έλαβαν παλαιότερα άλλες «πετυχημένες» μεταγραφές του Νικόλα Παπαδόπουλου, όπως οι Φάντης, Τυρίμος, Ελένη Χρυσοστόμου και γελούν συνωμοτικά. Πρόταση από το ΔΗΚΟ για μία θέση στο ψηφοδέλτιό του στη Λεμεσό έγινε και στον διευθυντή του ΚΥΚΕΜ Χρίστο Ιακώβου. Ωστόσο, ο κ. Ιακώβου επίσης ευγενικά είπε στον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι δεν ενδιαφέρεται.

Συμμαχία με Αριστοτέλους
Σκωπτικά παρακολουθούν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η Συμμαχία Πολιτών. Στους διαδρόμους μάλιστα αναφέρουν πως μετά και από τη συστράτευση ηθοποιών και ποδοσφαιριστών και η Συμμαχία Πολιτών θα σκεφτεί σοβαρά να κάνει πρόταση στην Χριστιάνα Αριστοτέλους!
Δουλεύει για τον Λιλλήκα
Πάντως πέραν του καρογιανικού στρατοπέδου και ο Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να τρίβει τα χέρια του με τις «αυτοκαταστροφικές» κινήσεις Νικόλα Παπαδόπουλου. Κύκλοι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του έμπειρου πολιτικού αναφέρουν πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τον συναισθηματισμό που τον διακατέχει, κτίζει την υποψηφιότητα Λιλλήκα για το 2018.

Με Χατζησάββα η ΕΔΕΚ
Με τον γνωστό «Welcome Friends to Cyprus» Σταύρο Χατζησάββα προχωρά η ΕΔΕΚ στις επικείμενες εκλογές. Ήδη και στους σοσιαλιστικούς κόλπους αυτοσαρκάζονται με την «πετυχημένη» μεταγραφή που εξασφάλισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος. «Ο επόμενος που μένει να δούμε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι ο παππούς ο Δύτης» αναφέρουν σκωπτικά κομματικές πηγές.

Χαμόγελα στην Πινδάρου
Τα «πετυχημένα» ψηφοδέλτια προκαλούν χαμόγελα ανακούφισης στην Πινδάρου. Ήδη στα ανώτατα δώματα του κόμματος είναι σίγουροι για τη συντριπτική τους νίκη, όχι επειδή το ψηφοδέλτιό τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, αλλά εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας των υπολοίπων να προσεγγίσουν δυνατές προσωπικότητες.

Άρχισαν προεκλογική
Αν και στην Πινδάρου έχει αποφασιστεί 40 ημερών προεκλογική περίοδος, οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ανακοινώνουν την υποψηφιότητά τους. Πρώτη η Σάββια Ορφανίδου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με πινακίδα στον δρόμο. Μάλιστα η προεκλογική διαφήμιση παρουσιάστηκε την επομένη του καταστατικού συνεδρίου, που το κόμμα αποφάσισε παράταση της προεκλογικής εκστρατείας. Στον δρόμο της Σάββιας Ορφανίδου και ο βουλευτής Λευκωσίας Ρίκκος Μαππουρίδης, εκδήλωσε στους δρόμους το ενδιαφέρον του να επαναδιεκδικήσει εκλογή, κλείνοντας και τα στόματα που έλεγαν πως δεν ενδιαφέρεται.

Ενδιαφέρεται η Κλέα
Στοίχημα για τον ΔΗΣΥ αποτελεί η σωστή επιλογή αριστίνδην υποψηφίων. Αν και η Ελίτα Μιχαηλίδου αρνήθηκε ευγενικά, η πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα φαίνεται να ενδιαφέρεται τελικά, παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς.

Οι άφθαρτοι του Λιλλήκα
Άφθαρτους υποψηφίους επιδιώκει να έχει στο ψηφοδέλτιό του ο Γιώργος Λιλλήκας. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνεται από άτομα τα οποία έχουν πλούσιο κοινωνικό, ακαδημαϊκό έργο και είναι καταξιωμένα επαγγελματικά. Παράδειγμα η ακαδημαϊκός Μαίρη Ελευθεριάδου, αλλά και η Μαρκέλλα Τσιάκκα, πρόεδρος της Κίνησης εκ μητρογονίας προσφύγων.

Η ευγενής Ερατώ
Εσχάτως είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι η πρώην ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή θα αναλάβει στον ανασχηματισμό που βρίσκεται ενόψει, το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Αμύνης. Ο Ιανός μαθαίνει ότι η κ. Μαρκουλλή διέψευσε ότι της έγινε η όποια κρούση, σημειώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για υπουργοποίηση, ενώ επιβεβαίωσε ότι της έγινε πρόταση από το ΑΚΕΛ να είναι υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αλλά αρνήθηκε ευγενικά.

Παρανόησαν οι Σκαλιώτες;
Δηλαδή να καταλάβουμε ότι οι Λαρνακείς παρανόησαν και διώχνουν τις ενεργειακές εταιρείες από το λιμάνι τους; Μήπως βαρέθηκαν οι Σκαλιώτες να μαζεύουν τα χαρτονομίσματα που βρέχει ο ουρανός λόγω των εταιρειών; Δεν νομίζω να είναι όλοι τρελοί στην πόλη του Ζήνωνα. Εκείνο που έγινε ήταν ότι η κυβέρνηση ανέλαβε σειρά αντισταθμιστικών δεσμεύσεων αλλά έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την πόλη και το δημοτικό της συμβούλιο. Ο Ιανός, που έχει πηγές στη Λάρνακα, μαθαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχοντας υπόψη ότι το υπουργικό είχε αποφασίσει ότι το λιμάνι Λάρνακας δεν θα μετατραπεί σε ενεργειακό, δεν πίστευαν ότι θα τους ξεγελούσαν κάνοντας μάλιστα ένα πονηρό επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος τους. Χαρακτηριστικά μας ελέχθη ότι «η αγαπημένη πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι το παίζω – ξηπαίζω, μόλις ήρθε η ώρα να πει αλήθειες, ξήπαιξε. Τώρα φταίει η Λάρνακα, φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι, φταίει κι ο Κίμωνας προφανώς που οι Λαρνακείς προτίμησαν την αξιοπρέπεια κι απέρριψαν την κοροϊδία».


Ψεκασμοί και λιτανείες
Ο βουλευτής των Οικολόγων χαιρέτησε δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κουγιάλη ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε έρευνα για ύποπτους αεροψεκασμούς. Αν δεν λανθάνομαι, μία τέτοια έρευνα έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν και τίποτε δεν προέκυψε. Είναι δυνατόν κάθε φορά που κάποιοι βλέπουν γραμμές στους ουρανούς και ψυχανεμίζονται ότι οι Εγγλέζοι ψεκάζουν μας για να μας «πελλάνουν», να τρέχουν οι υπουργοί να κάνουν έρευνες; Ο Ιανός εισηγείται όπως με απόφαση του υπουργικού γίνουν λιτανείες για να βρέξει.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση