ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ


Η Βουλή θωρακίζεται
Κονδύλι μέχρι και 175 χιλ. ευρώ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η Βουλή ώστε να γίνει… αλεξίσφαιρη και να φορέσει αντι-διαδηλωτική πανοπλία. Σχετικά, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για επέκταση του προθαλάμου της κύριας εισόδου και κατασκευή «μεταλλικής περίφραξης στο οδικό σύνορο». Η κύρια είσοδος της Βουλής που δέχθηκε ουκ ολίγα κτυπήματα, ντομάτες και άλλα αντικείμενα τα τελευταία χρόνια, παραδόξως αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου διαδηλωτών στο κτήριο. Και πού να μας κατέβαιναν και γεωργοί από την Κρήτη.


Πόρτα στον Ορφανίδη
Το επαρχιακό δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τη θέση του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη ότι δεν είχε ενημερωθεί για τη δικαστική διαδικασία εναντίον του με αγωγή του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Νίκου Κωνσταντίνου. Σε σχετική απόφαση περιγράφονται καρέ-καρέ οι προσπάθειες ειδοποίησης του τέως διοικητή, ο οποίος κλήθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις 30 χιλ. ευρώ πλέον τόκους και έξοδα για δηλώσεις που είχε κάνει όταν ήταν διοικητής και ο Κωνσταντίνου σύμβουλος στην Κεντρική.


Μπερδεύτηκε
Έκπληξη προκάλεσε η ανάλυση του Worldfolio για την Κύπρο αφού αναφέρει πως τον Απρίλη του 2015 η Τράπεζα Κύπρου έκδωσε ομόλογο και άντλησε 1 δισ. ευρώ (τι Cyprus, τι Bank of Cyprus), ενώ πλέον ετοιμάζεται για την έκδοση ομολόγου για 10 δισ. ευρώ! Είπαμε ότι θα βγάλει ομόλογο η Τράπεζα Κύπρου σε κάποιο στάδιο, αλλά όχι και 10 δισ. Τώρα που κοντεύει να ξοφλήσει τον ELA μην αποκτήσει άλλο και μάλιστα με μεγαλύτερο κόστος.


Η αναδιάρθρωση
Ποιου Ομίλου η αναδιάρθρωση είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένονται υπογραφές; Βοήθεια: Οι αλλαγές που θα επιφέρει, θα επηρεάζουν διάφορους τομείς της οικονομίας Δεν λέμε περισσότερα μέχρι να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία.


Όλα επιτρέπονται
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και πιο ακραία θέματα πρέπει να περιμένουμε να αναδεικνύουν οι βουλευτές μας ή οι υποψήφιοι βουλευτές μας. Άλλοι στοχεύουν στους φίλους των αμπελοπουλιών (των ψημένων), άλλοι στους λάτρεις των αγώνων ταχύτητας, άλλοι σε ψεκασμενο-φοβικούς. Άλλοι στοχεύουν ακόμα και στους φαν του μακαρίτη του Παντελίδη. Γιατί, στην προεκλογική όλα επιτρέπονται... δυστυχώς.

Τα Megabytes
Δύο συμφωνίες με Primetel και Cyta έχει το Δημόσιο για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με την Primetel αφορά σε πρόσβαση στο διαδίκτυο εύρους 120 Mbps, με χρονιαία αύξηση 20 Mbps και τελική ταχύτητα πρόσβασης τον πέμπτο χρόνο τα 200 Mbps το μήνα, ενώ ανάλογη είναι και η συμφωνία με τη Cyta. Σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, μ’ αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει η ολική πρόσβαση στο διαδίκτυο της δημόσιας υπηρεσίας σε 280 Mbps με αύξηση 40 Mbps ανά χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πέμπτο χρόνο η συνολική μας πρόσβαση (από Primetel και Cyta) να ανέρχεται στα 440 Mbps. Αφού η πρόσβαση στις αγορές παίζεται, τουλάχιστον στο διαδίκτυο να είναι εξασφαλισμένη.


Τη μεγαλύτερη
Τη μεγαλύτερη μείωση ρίσκου κατέγραψε η Κύπρος σε σχετική έκθεση της PwC, η οποία λαμβάνει υπόψη οικονομικούς, πολιτικούς και γεωστρατηγικούς παράγοντες. Μαζί με την Κύπρο, σημαντική μείωση του κινδύνου σημειώθηκε στη Λετονία. Αντίθετα, οι παράγοντες κινδύνου αυξήθηκαν σημαντικά σε Ζιμπάμπουε και Συρία

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X