ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Το φιλέτο στα Κατεχόμενα
Ξένους επενδυτές προσεγγίζει τουρκική εταιρεία, η οποία έχει να αναλάβει την πώληση εμπορικού «φιλέτου» στην κατεχόμενη Λευκωσία για λογαριασμό τρίτης εταιρείας. Μάλιστα, στο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στον ΔΗΚΤΗ, αναφέρεται πως με τα σημερινά δεδομένα οι τιμές στα Κατεχόμενα είναι στο 50% σε σχέση με αυτές στις ελεύθερες περιοχές και πως με τη λύση του Κυπριακού θα βρεθούν στα ίδια επίπεδα. Το ακίνητο έχει έκταση 12,6 εκτάρια και τιμή πώλησης περί τα 5 εκατ. αγγλικές λίρες.


Κάτι τύποι
Είναι κάτι τύποι στο Δημόσιο, οι οποίοι δυστυχώς έλκουν τα φώτα της δημοσιότητας είτε επειδή το επιδιώκουν είτε επειδή τυγχάνει και χαλούν τη γενικότερη εικόνα. Ανώτερος λειτουργός να λέει πως στη θέση που τον διόρισαν δεν κάνει τίποτα, να του προτείνουν άλλη θέση και να μην την αποδέχεται και να παίζει και να ξε-παίζει. Άσχημο πράγμα τελικά η μονιμότητα και το βλέπουμε και από τους ημικρατικούς. Αλήθεια, η Βουλή πότε θα δεήσει να εξετάσει τα νομοσχέδια για το Δημόσιο;


Τα Columbia
Αγοραστή για τα δύο ξενοδοχεία της στο Κολόσσι ψάχνει η Columbia και παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον, ακόμα δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία. Άλλωστε, πρόκειται για μεγάλη πράξη και χωρίς μέρος της να καλυφθεί από δάνειο δύσκολα μπορεί να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό.
Ενδιαφέρον Pygmalion
Έντονο ενδιαφέρον για απόκτηση ακινήτων που συνδέονται με προβληματικά δάνεια και όχι μόνο εκφράζει το τελευταίο διάστημα η λονδρέζικη Pygmalion Capital και μάλιστα προς τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται να δημιουργήσει και συγκεκριμένο fund. H εταιρεία ενδιαφέρεται και για την ελληνική αγορά.


Επιστροφή χρημάτων
Ποσό 64 χιλ. ευρώ πλέον τόκους καλείται να επιστρέψει η εταιρεία Investylia σε ιδιώτη, ο οποίος επένδυσε το 2000 ενόψει του ότι η εταιρεία προγραμμάτιζε να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Παρά την ύφεση που έγινε λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που πέρασε έκτοτε, το εφετείο έκρινε πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν ορθή.


Τους εξόργισε
Τα καπρίτσια γνωστού εργολάβου και επιχειρηματία ανάπτυξης γης κατά τη διαπραγμάτευση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της έχουν εξοργίσει άλλους πιστωτές της εταιρείας, οι οποίοι καλούν τις τράπεζες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύνταξη 1.650 ευρώ
Από τον Ιανουάριο του 2013 όταν διέκοψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τη διαχείριση της εταιρείας Ορφανίδης ανέλαβαν διαχειριστές, ο Χρίστος Ορφανίδης έχει ως μόνα εισοδήματα σύνταξη γήρατος ύψους 1.650 ευρώ μηνιαίως. Τάδε έφη ο δικηγόρος του Γιώργος Γεωργίου ενώπιον Δικαστηρίου.

Εγγύς… εξαγωγές
Ενδιαφέρον για εξαγωγές κυπριακών προϊόντων σε γειτονικές χώρες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα, εταιρεία από τον Λίβανο επέδειξε ενδιαφέρον για εισαγωγή κυπριακών προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Την ίδια ώρα, ο Όμιλος Sochema στην Αίγυπτο ενδιαφέρεται για κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά και ημικατεψυγμένες πατάτες. Άντε να πουλήσουμε και τίποτα.

Έλεος
Πρώτα μας λένε πως το κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου προέρχεται από τον «Ερατοσθένη» στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά μας λένε πως ρωσικοί κολοσσοί θα δείξουν ενδιαφέρον στον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων. Απομένει να μας πουν πως κάποιος Σαουδάραβας έρχεται με το τρυπάνι ανά χείρας, πληρώνει σε μετρητά μισό δισ. και αρχίζει να τρυπάει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X