ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ

Δημοκρατικά Παίγνια

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ

Δημοκρατικά Παίγνια (Ι)

Την Πέμπτη το βράδυ άκουσα μια παλιά, ξεχασμένη κυπριακή παροιμία, η οποία έλεγε «Τους μάθαμε να διακονούν, μας πήραν και το καλάθι»… και κάπως έτσι θα ήθελα να εκφραστώ σχετικά με τα αλισβερίσια και τις προτάσεις και τις αγκυλώσεις και τα πάρε-δώσε για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Και μετά είδα και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να μαζέψει σύκα και να αναφωνεί ότι είναι πιο εύκολο να μαζεύει ψήφους… Έλα, δεν το πιστεύω… μα οι ψήφοι που μάζεψε, στη Βουλή τουλάχιστον, ήταν πεσμένα, ώριμα σύκα. Δεν έκανε και κόπο. Στο τέλος μη σας πω ότι του τα έφεραν και καθαρισμένα και δεν χρειάστηκε και πολύς κόπος. Στο άψε-σβήσε βρέθηκαν οι ψήφοι, σώθηκαν τα προσχήματα και κατίσχυσε η κα Αννίτα Δημητρίου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής και αυτό επειδή ΚΑΙ οι γυναίκες μπορούν, όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δημοκρατικά Παίγνια (ΙΙ)

Ως καλός σπορέας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έσπειρε, νεροπότισε, και καρτερικά περίμενε αυτό που φύτεψε να του κάνει καρπούς. Και δεν μπορώ παρά να του το πιστώσω ότι έκανε καλή σοδειά. Λίγο βαγιοκλάδισε από τα πολύ δεξιά, λίγο από το νέο Κέντρο κέντρωσε, και λίγο που η αριστερή αμάρα είχε μπουκώσει, τσουπ, να τα καλά γεννήματα. Και προσοχή, και από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί. Και τι θέλω να πω; Ποσώς τον ενδιαφέρουν τον κ. Νεοφύτου αν στο παραδίπλα χωράφι, αυτό της ΔΗΠΑ, ερίφια και αμνοί ερίζουν για το βοσκοτόπι. Και όπως λέει και η μαντινάδα «σαν είναι ο τράγος δυνατός, δεν τον έστένει η μάντρα» και σκεφτείτε εσείς ποιος είναι ο τράγος στην περίπτωσή μας, όχι ο αποδιοπομπαίος, αλλά αυτός που σαν κριάρι… άλωσε τα λιβάδια σε κάποιον λόφο της Λευκωσίας.

Μια γυναίκα μπορεί…

«Μια γυναίκα μπορεί να χαράξει καινούρια αρχή» τραγουδάει η ανεπανάληπτη Ελένη σε στίχους των Βασίλη Παπαδόπουλου και Βαγγέλη Ξύδη. Φυσικά και μπορεί μια γυναίκα να χαράξει καινούργια αρχή. Αναγνωρίζω ότι τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν είναι περισσότερα, και πολύ πιο συχνά να βρεθούν στο στόχαστρο. Και μπράβο στην κα Αννίτα Δημητρίου για την εκλογή της, αλλά κάπου και αυτό το ζήτημα περί της νέας αρχής, του άφθαρτου, του φρέσκου και όλα τα συναφή πρέπει να μετριαστεί. Διότι και για την κα Γιολίτη αυτά λέγαμε και είδαμε μετά πώς κατέληξε το πράγμα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η κα Δημητρίου εξελέγη με τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ψήφους του ΕΛΑΜ, του φασιστικού κόμματος, που πλέον είναι ρυθμιστής και ολοένα και κανονικοποιείται ο αρχηγός του που ήταν πρωτοπαλίκαρο του φυλακισμένου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, της μητέρας του ΕΛΑΜ.

Μην ακούσω κιχ!

«Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του προγράμματος επενδύσεων» τάδε έφη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις. Πραγματικά, όσα κακά παιδιά έκαναν την αταξία να εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων θα πρέπει να καθίσουν στη γωνία, με το ένα πόδι όρθιο και να κοιτάνε τον τοίχο, ή όπως έλεγαν κάποιοι δάσκαλοι να κάνουν τον πελεκάνο! Επίσης, θα πρέπει να γράψουν 100 φορές τη φράση: «Δεν θα εκμεταλλευτώ ξανά το Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων, ούτε και κανένα άλλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης». Διότι επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτόν τον τόπο. Δεν φτάνει που το τερματίσαμε το πρόγραμμα, έχουμε και τους κουτόφραγκους να μας ξανακάνουν παρατηρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ