ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsBlog Οι οκτώ λέξεις που δεν τόλμησε να πει ο Άντρος

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Οι οκτώ λέξεις του Άντρου

Μας άφησε τελικά στην αναμονή ο Άντρος. Μας προετοίμασε καλά, καλά και αυτός και όλη η ομάδα κρούσης του ΑΚΕΛ ότι θα θέσει στον Αναστασιάδη την παύση της Γιολίτη και όλοι θεώρησαν πως αυτό ήταν το κύριο θέμα της επίσκεψής του στο Προεδρικό. Τελικά ήταν το μόνο θέμα που δεν έθεσε. Ποιος ξέρει γιατί;

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν έθεσε το θέμα Γιολίτη ενώπιον του Προέδρου λόγω... χρόνου. Το θέμα που το ΑΚΕΛ μετέτρεψε σε κύριο τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζοντας την υπουργό ως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία δεν μπόρεσε να το θίξει λόγω έλλειψης χρόνου. Δεν βρήκε δηλαδή πέντε δευτερόλεπτα να του πει τις δικές του… οκτώ λέξεις: «Παύσε την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία Έμιλυ Γιολίτη».

Όλη η ομάδα κρούσης του ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες συνεχώς αυτές τις οκτώ λέξεις με μικρές παραλλαγές αλλά με την ίδια ουσία, ωστόσο ο Άντρος δεν βρήκε τον χρόνο, λέει, να τις επαναλάβει στον Αναστασιάδη, όπως τις λέει και δημόσια... Εκτός κι αν αληθεύουν οι φήμες πως η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη με όσα ο Άντρος δήλωσε. Ότι δηλαδή έθεσε το αίτημα στον Αναστασιάδη ο οποίος τον έκοψε λέγοντάς του πως δεν τίθεται θέμα παύσης της υπουργού, «τελεία και παύλα».

Και έτσι να έγινε όμως γιατί ο Άντρος δεν βγήκε να δώσει τον Αναστασιάδη τον οποίο σε καμία εκτίμηση δεν φαίνεται να έχει, ούτε για τη διαχείριση της εσωτερικής κατάστασης ούτε και το Κυπριακό, όπως συνεχώς διαδίδει;
Πολύ παράξενο δεν σας ακούγεται;

Και οι οκτώ λέξεις του Αναστασιάδη

Και ενώ ο Αναστασιάδης το περίμενε χθες από τον Άντρο του ήρθε τελικά από τον Αρέστη. Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, Γεώργιος Αρέστης, τα είπε όλα στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου. Και κατήγγειλε όχι μόνο τον Αναστασιάδη αλλά και τον Χάρη. Για τον Πρόεδρο είπε με παράπονο ότι απαξίωσε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής και επανέλαβε τις οκτώ λέξεις με τις οποίες το έκανε ο Αναστασιάδης: «Επειδή έτσι αποφάσισαν τρεις, θα θυσιαστεί η Ιφιγένεια;». Όπου Ιφιγένεια εσείς διαβάζετε Χάρης.

Ηθικό δίδαγμα: ο Αναστασιάδης έχει όντως τον τρόπο του να προστατεύει τους υπουργούς του.

Πάντως ο Αρέστη μόλις άνοιξε το νέο μεγάλο κεφάλαιο για το ΑΚΕΛ, και το ΔΗΚΟ, αυτό της Altamira. Κάνοντας λόγο για νέο φαγοπότι και καταγγέλλοντας ότι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους αφού χωράφια αξίας 100 χιλ. ευρώ εκτιμώνται για 20 χιλ. ευρώ και φεύγουν το ένα μετά το άλλο, έδωσε νέο ρυθμό στο βηματισμό της αντιπολίτευσης.

Και αυτό θα φανεί στις αμέσως επόμενες ημέρες. Μην σας πω και ώρες.

Ο Φούλης παράγει ακόμα ατάκες

Ρεσιτάλ έδωσε ξανά ο Φούλης μιλώντας χθες στη Βουλή. Απαντώντας στον Λουκαίδη του ΑΚΕΛ αντέστρεψε τα επιχειρήματά του ρίχνοντας νέες ατάκες. Εκείνο που κράτησα είναι η αναφορά του στον πρίγκιπα Νικόλαο τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρώην twin του».

Απαντώντας στον νεοφιλελευθερισμό για τον οποίο τους κατηγορεί τον ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ είπε: «εγώ μόνο ένα κόμμα στην ιστορία αυτού του τόπου γνωρίζω, οι πράξεις του να είναι νεοφιλελεύθερες. Και δεν είναι άλλο από το ΑΚΕΛ. Ιδιωτικοποίησε την τράπεζα αναπτύξεως που είχε κέρδη και κρατικοποίησε την Λαϊκή και φόρτωσε στους Κύπριους φορολογούμενους δισεκατομμύρια. Αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού».

Αναφερόμενος δε σε όσα είπε ο Λουκαϊδης για το ΓεΣΥ και τον Παμπορίδη υπέδειξε ότι είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που πήρε απόφαση για εφαρμογή του ΓεΣΥ. «Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ κατ’ εσένα και κατά το ΔΗΚΟ καθημερινά. Και όταν ήταν το ΔΗΚΑΚΕΛ στις κυβερνήσεις για δεκαετίες δεν είδε τούτος ο λαός ΓεΣΥ», ανέφερε και πρόσθεσε: «ένας που θα σας άκουγε τώρα θα νόμιζε ότι εν η κυβέρνηση του Λουκαϊδη που εφάρμοσε το ΓεΣΥ», κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ότι απέσυρε και ανέστειλε την εφαρμογή του ΓεΣΥ το 2011.

Η μηχανή παραγωγής ατάκας από τον Φούλη μόλις έχει ξανασταρτάρει.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ