ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsBlog Η γαργάρα της κρατικής χορηγίας στα κόμματα

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Γαργάρα κάνουν τα κόμματα το θέμα της κρατικής χορηγίας που έλαβαν προκαταβολικά, ενώ τον Μάιο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές και κάποια από αυτά ενδεχομένως να μην βρίσκονται καν στο Κοινοβούλιο και άλλα θα βρίσκονται με διαφοροποιημένη την εκλογική τους δύναμη. Κάποια κόμματα μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν και να πουν ότι εάν χρειαστεί θα επιστρέψουν τα ποσά που πιθανόν να μην τους αναλογούν μετά τις εκλογές. Άλλα δεν είπαν κουβέντα και άφησαν το θέμα να ξεχαστεί.

Κανένα κόμμα πάντως δεν είπε, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γραφόταν η στήλη, ότι δεν δέχεται την κομματική χορηγία μέχρι να κριθεί η εκλογική του δύναμη. Ούτε και ένα έχει προτείνει να πάρει μόνο το μισό ποσό και να παραλάβει το υπόλοιπο, εάν το δικαιούται, με βάση τα ποσοστά που θα του δώσει η ψηφοφορία. Οκ, δεν είναι όλοι οι ίδιοι όπως καθημερινά μας λένε. Πόσο διαφορετικοί όμως είναι τελικά; Και ακούω κάποια κομματικά στελέχη να διαλαλούν ότι οι βουλευτικές εκλογές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για αυτοκάθαρση των κομμάτων και με πιάνει γέλιο. Γελόκλαμα κατ’ ακρίβεια.

«Ως δαμέ με την Θύρα 9»

Πολύ βαριά του ήρθε του ΑΚΕΛ η ανακοίνωση της Θύρας 9 ύστερα από την άνευ προηγουμένου επαναπροσέγγιση που το κόμμα επιχείρησε λόγω των βουλευτικών εκλογών. Η Θύρα 9 πρωταγωνιστεί στις διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων που έχουν εξελιχθεί σε αντιπαράθεση με την αστυνομία, οδήγησαν σε ποινική έρευνα για υπέρμετρη βία των αστυνομικών και σε πολιτική θύελλα με αντιπαραθέσεις μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης. Το ΑΚΕΛ έκανε όντως φιλότιμες προσπάθειες να προσεγγίσει τα στελέχη και τη βάση της Θύρας 9 που αποχώρησαν από το κόμμα λόγω των εξελίξεων στην Ομόνοια αλλά η προσπάθειά του έπεσε στο κενό. Και όχι μόνο αυτό. Υπήρξαν στην ανακοίνωση της Θύρας 9 αναφορές ειδικά στο ΑΚΕΛ που έκαναν κάποιους κυριολεκτικά να φρίξουν. Ιδιαίτερα το απόσπασμα: «Μας αηδιάζει η ξαφνική αγάπη διαφόρων κομμάτων προς τη διαμαρτυρία, ειδικά, η στάση του ΑΚΕΛ που μέσω της πολιτικής του ηγεσίας πριν από τις 13/2 δήλωνε ότι δεν διοργανώνει πορείες σεβόμενο το διάταγμα».

Μετά από αυτό, σύμφωνα με όσα μου ανέφερε η αξιόπιστη κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, κάποια στελέχη πιέζουν το κόμμα να κρατήσει αποστάσεις. Και από τις πορείες και από τη Θύρα 9. Τουλάχιστον δημόσια. Μου ανέφερε μάλιστα ότι ένα στέλεχος δήλωσε μεγαλοφώνως «Ως δαμέ με την Θύρα 9» ενώ άλλο μεγαλοστέλεχος, πιο ήπια υποστήριξε ότι «υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσεγγίσουμε τους απογοητευμένους και να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να επιστρέψουν χωρίς να ακουγόμαστε και κυρίως χωρίς να τους δίνουμε τη δυνατότητα για δημόσιες απαντήσεις που μας βλάπτουν».

Ατού ο Γαβρίλης…

Κάποιοι επιμένουν ακόμα να ρίχνουν την ευθύνη της διαχείρισης των εμβολίων από την Ε.Ε. σε ένα και μόνο άτομο: Την επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου. Και το κάνουν νομιζόμενοι ότι απευθύνονται σε άσχετους και αδιάβαστους. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπιστευτεί ένα άτομο, έστω και επίτροπο να διαχειριστεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο επίφοβες κοινές δράσεις της Ε.Ε. στη σύγχρονη εποχή. Και το κάνουν αυτό ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν έχει αναλάβει σε συλλογικό επίπεδο την ευθύνη, δίνοντας τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Και επαναλαμβάνουν τις επικρίσεις τους, ενώ είναι γνωστός ο πόλεμος που είχαν εξαπολύσει κατά της Στέλλας πριν ακόμα αυτή φτάσει στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας τα ίδια αστεία επιχειρήματα για ανεπάρκεια τα οποία έστειλαν και σε άλλα ΜΜΕ εκτός Κύπρου… Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Για να δούμε ποια θα είναι η νέα αιτία πολέμου που θα επικαλεστούν κατά της Στέλλας.

ΚΟΥΙΖ: Σε ποιο κόμμα υπήρξε πολύ μεγάλη αντίδραση για την υποψηφιότητα πρώην κρατικού αξιωματούχου που έχει μεγάλη εμπλοκή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πρακτόρευση συμφερόντων άλλου κρατικού αξιωματούχου που θεωρείται «δημμένος» στο... δικό του κόμμα;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ