ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
POLITICS BLOG

#PoliticsBlog Η μάσκα του Οδυσσέα, ο Συνεργατισμός και η πολιτική θρασύτητα

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Οι ενστάσεις και οι εντάσεις

Τι θα αποφασίσει σήμερα η κυβέρνηση; Αυτό είναι το μόνο ερώτημα που απασχολεί όλους. Παρά τα χίλια σοβαρά προβλήματα που μας περιβάλλουν οι πάντες κρέμονται από τα χείλη του Αναστασιάδη και του Ιωάννου αφού οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα «φυλακίσουν» ή θα «ελευθερώσουν» την καθημερινότητα μας και την οικονομία.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έφερε νέες σκέψεις και προτάσεις από τους ειδικούς και την κυβέρνηση και έφερε τα πάνω-κάτω σε όσους ανέμεναν άνοιγμα της αγοράς και σημαντικές χαλαρώσεις. Και έχει δίκαιο ο Κούσιος όταν δηλώνει πως οι όποιες χαλαρώσεις κι αν ανακοινωθούν από το υπουργικό συμβούλιο σίγουρα κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και θα υπάρχουν αντιδράσεις.Και αυτές τις αντιδράσεις μαθαίνω πως προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να περιορίσει η κυβέρνηση κάνοντας συσκέψεις, αναθεωρήσεις, συζητήσεις και με αρκετές ενστάσεις και εντάσεις. Ακόμα και μεταξύ υπουργών…

Ο καφές του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις

Μα πόση ώρα χρειάζεται ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις να πιει τον καφέ του;

Η «Κ» πρόβαλε χθες την είδηση για το θετικό στον κορωνοϊό rapid test του Γενικού Ελεγκτή. Και αποκάλυψε με αποκλειστική φωτογραφία ότι ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις βρισκόταν στην επιτροπή Ελέγχου χωρίς μάσκα. Ευτυχώς για τον ίδιο και για όλους τους άλλους που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής, τα δύο επιβεβαιωτικά PCR τέστ που έκανε βγήκαν αρνητικά. Και βεβαίως το πρόβαλε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις ανάλογες φωτογραφίες και με ένα σημείωμα που απαντούσε στην αποκάλυψη ότι δεν φορούσε μάσκα, πως την είχε βγάλει για να πιει τον καφέ που βρισκόταν μπροστά του.

Η στάση του πάντως στη φωτογραφία δεν τον δείχνει να βιάζεται να πιει τον καφέ του. Μάλλον ένα ανέμελο σέρφερ στο διαδίκτυο απεικονίζει η φωτογραφία. Η δε μάσκα είναι εντελώς εξαφανισμένη από το πλάνο… Δεν ξέρω που την έκρυψε ο Ελεγκτής μέχρι να πιει τον καφέ του. Λογικά όμως, ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης κατεβάζει για μια στιγμή την μάσκα, πίνει μια γουλιά καφέ και την ξαναφορά αμέσως, σεβόμενος τους γύρω του και την δημόσια υγεία. Γιατί τελικά όλα είναι θέμα σεβασμού. Ειδικά από όσους επιλέγουν να δίνουν μαθήματα δεοντολογίας και νομιμότητας προς άπαντες…

Δεν αντέχω να μην σας αναφέρω και το ανέκδοτο που κυκλοφόρησε χθες μεταξύ βουλευτών για την ιστορία με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Όπως είπε κάποιος μετά την επιβεβαίωση ότι ο Ελεγκτής δεν είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό, σχολίασε: «Δεν αποκλείεται να βγει σε λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δείξει τα τεστ και να σχολιάσει πως μόνον αυτός παραμένει πραγματικά αμόλυντος ακόμα και από τον κορωνοϊό!».
Κακίες…

Τα δάνεια των βουλευτών, η Αλταμίρα και η πολιτική θρασύτητα

Στην επιτροπή Ελέγχου όμως επικράτησε χθες χάος, όχι μόνο για τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού από τον Οδυσσέα-Τασκ Νόρις που αποχώρησε άρον-άρον αλλά και από την αποχώρηση των βουλευτών του ΔΗΣΥ οι οποίοι κατήγγειλαν σύγκρουση συμφέροντος βουλευτών που συζητούσαν το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ). Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου κατήγγειλε ονομαστικά τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ που είχε γράψει για συζήτηση το θέμα της συμφωνίας του Συνεργατισμού με την Αλταμίρα.

Αποκάλυψε ότι είναι το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος που είχε γνωμοδοτήσει θετικά τον Συνεργατισμό να αποδεχτεί τη συμφωνία με την Αλταμίρα ως νόμιμη και έγκυρη, αφού αυτό το γραφείο την διαπραγματεύτηκε. Απέδωσε στον Νικόλα Παπαδόπουλο πολιτική θρασύτητα, αφού γνώριζε πως το οικογενειακό του γραφείο είχε δώσει τη σχετική γνωμοδότηση οδηγώντας τον Συνεργατισμό στην αγκαλιά της Αλταμίρα και στη συνέχεια ενέγραψε το θέμα για συζήτηση.

Τα πυρά των βουλευτών κατευθύνθηκαν και κατά του προέδρου της επιτροπής Ζαχαρία Κουλία ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ότι θα κινηθεί νομικά επειδή η Βουλή αποφάσισε την δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη στην οποία καταγράφεται το όνομά του για δάνεια. Το ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσον είναι θεμιτό και δεοντολογικά σωστό, άτομα που έχουν εμπλοκή με τα υπό συζήτηση θέματα να τα συζητούν από θέση ισχύος και να αποφασίσουν για τη διαχείριση και τη νομοθετική τους ρύθμιση.

Δεν ξέρω εάν ο λαλίστατος για όλα τα άλλα θέματα Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έχει κάποια θέση επ' αυτού...

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ