ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Η Σικελία θα είναι η περιοχή στην οποία θα έχει καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη

Ρεκόρ

Εφόσον επιβεβαιωθεί από τον αρμόδιο παγκόσμιο οργανισμό, η Σικελία της Ιταλίας θα είναι η περιοχή στην οποία θα έχει καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη. Το θερμόμετρο, σύμφωνα με τη μέτρηση των τοπικών αρχών, κατέγραψε 48,8 βαθμούς Κελσίου· θερμοκρασία υψηλότερη από εκείνη των 48 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στην Αθήνα το 1977. Η χώρα μαστίζεται από έντονο κύμα καύσωνα με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές σε περιοχές της Σικελίας και της Καλαβρίας, με τις αρχές να καλούνται να ανταποκριθούν σε πέραν των 300 περιστατικών σε διάρκεια 12 ωρών. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η οποία βιώνει τις χειρότερες πυρκαγιές από το 2007, οι σφοδροί άνεμοι σε συνδυασμό με την ξηρή βλάστηση προκαλούν αναζωπύρωση δυσκολεύοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ακρίβεια

Στη διαπίστωση ότι οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται σήμερα σε υψηλότερο σημείο σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία, προχώρησε ο Λευκός Οίκος καλώντας τους παραγωγούς να προβούν σε ενέργειες πριν τεθεί η παγκόσμια ανάκαμψη σε κίνδυνο. Η απόφαση του προηγούμενου μήνα για αύξηση της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, χαρακτηρίστηκε από τον Λευκό Οίκο ως ανεπαρκής. Με βάση αυτήν τη απόφαση και τις μηνιαίες αναπροσαρμογές, οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες στοχεύουν να επαναφέρουν την προσφορά στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του 2022. Από την αρχή του έτους, η αύξηση στις τιμές των καυσίμων ανέρχεται στο 33% ενώ σε σχέση με έναν χρόνο πριν, η αύξηση υπολογίζεται σε ποσοστό πέραν του 40%.

Σοκ

Τα έσοδα του συλλόγου ως αποτέλεσμα της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσσι θα σοκάρουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Παρί, κλείνοντας την αναφορά του με την ευχή να διατηρήσει ο Αργεντινός σταρ τις αποδοχές του στα όσα έχουν συμφωνηθεί και να μην αξιώσει περισσότερα. Η διετής συμφωνία με τον Αργεντινό διεθνή, που ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Παρισιού, ανέρχεται στα 41 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonuses, ενώ υπάρχει ρήτρα για επέκταση της συμφωνίας για ακόμη έναν χρόνο. Πέραν των ετήσιων απολαβών και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η μετεγγραφή περιλαμβάνει και πριμ υπογραφής που ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο δρόμος για την μετεγγραφή άνοιξε μετά την επιβολή νέων κανονισμών από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στην Μπαρτσελόνα να ολοκληρώσει το πενταετές συμβόλαιο με τον Αργεντινό σταρ.

Συνήθεια

Ακόμη και με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων διακίνησης για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, δεν παρουσιάστηκε μείωση στις παραγγελίες φαγητού από τις πλατφόρμες κατ’ οίκον παράδοσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2021 της βρετανικής Deliveroo, οι παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα είναι διπλάσιες σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Προκύπτει, συνεπώς, ότι η συγκεκριμένη τάση έγινε συνήθεια και θα συνεχιστεί και στην περίοδο μετά τη πανδημία. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας σύμφωνα και με τα δεδομένα του κλάδου, είναι η επένδυση στην παράδοση προϊόντων σουπερμάρκετ. Αυτήν τη στιγμή πέραν της βρετανικής αγοράς η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μέση ανατολή και την Ασία.

Θεραπείες

Τρεις νέες θεραπείες κατά της covid-19 ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι οποίες θα συνδράμουν στη μείωση της θνησιμότητας και της διάρκειας νοσηλείας. Οι δοκιμές ξεκινούν άμεσα και θα εμπλέξουν περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος solidarity plus. Το πρόγραμμα αφορά σε υφιστάμενα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών και έχει ξεκινήσει από πέρυσι με διαφορετικές θεραπείες, οι οποίες δεν έδωσαν ακόμα κάποια θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτής της νέας σειράς δοκιμών αναμένεται πως θα ολοκληρωθούν μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο οπότε και θα ανακοινωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη ήρθε και αντί για χαμόγελα έφερε προβληματισμό λόγω ανατιμήσεων στις τιμές βασικών προϊόντων.

Παράδειγμα

Μεταρρύθμιση

Μεταρρύθμιση

Πράσινη οικονομία

Πράσινη οικονομία

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ