ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Αυτόνομη ψηφιακή τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει η αμερικανική JPMorgan μετά την εξαγορά της πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων Nutmeg

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη

Σημαντική από κάθε άποψη υπήρξε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών με τον Ρώσο ομόλογό του την Παρασκευή που μας πέρασε, η οποία όπως μαθαίνουμε ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη με τους αρμόδιους στο υπουργείο να κοιτάζουν την κάθε λεπτομέρεια πάντα με την καθοδήγηση του κ. Καρούσου. Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα το άνοιγμα των προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων από τα ρωσικά αεροδρόμια προς την Κύπρο και αποτελεί στρατηγική κίνηση για τη συγκράτηση των τουριστικών εσόδων σε μια ομολογουμένως δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο. Στη συνάντηση πλαισίωνε τον Υπουργό Μεταφορών ο Υφυπουργός Τουρισμού, πέραν των τεχνοκρατών του υπουργείου.

Κοινή πολιτική

Μετά το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για COVID-19,η Ευρώπη συνεχίζει την κοινή δράση για ώθηση του τουρισμού με τη διεύρυνση των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος στην ΕΕ. Σειρά παίρνουν αυτήν τη φορά οι ΗΠΑ για τη αποδοχή ταξιδιωτών με ή χωρίς εμβόλιο, αρκεί να προσκομίζουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά αρνητικού τεστ ή προηγούμενης νόσησης από COVID-19. Αν και Ελλάδα και Γαλλία έχουν ήδη αποδεχθεί Αμερικανούς τουρίστες, η έμφαση που δίνεται αυτό το καλοκαίρι είναι να υπάρξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων διαχείρισης των τουριστών, παρόλο που η πολιτική κλειστών συνόρων που εφαρμόζουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ενδιαφέρον καλοκαίρι

Λίγο κάτω από το 1,5% «βλέπει» η ΕΚΤ τον πληθωρισμό στο μεσοπρόθεσμο διάστημα ενώ δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για εκτίναξη των τιμών δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, όπου η πίεση στους μισθούς είναι ανύπαρκτη λόγω υπερπροσφοράς (ανεργία). Όσον αφορά στη σύγκριση που επιχειρείται με την κατάσταση της οικονομίας στις ΗΠΑ, η θέση των οικονομολόγων της ΕΚΤ είναι ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, οι οποίες αφορούν στην αγορά εργασίας. Όσον αφορά στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η ΕΚΤ θεωρεί ότι η διατήρηση της ομαλότητας στις αγορές είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να διασφαλιστεί αυτό το καλοκαίρι που εμφανίζονται διάφορες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και το στοίχημα του τουρισμού.

CureVac

Πλήγμα στο χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ αποτελεί η ανακοίνωση της γερμανικής CureVac ότι, το εμβόλιο τεχνολογίας mRΝΑ που έχει αναπτύξει αν και αποδείχθηκε ασφαλές, σύμφωνα με τις εργαστηριακές δοκιμές, έχει αποτελεσματικότητα μόλις στο 47% των περιπτώσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν τα ελάχιστα αποδεκτά προκαθορισμένα επίπεδα. Η δοκιμή έγινε σε 10 χώρες με δείγμα από 40 χιλιάδες εθελοντές και χρησιμοποιήθηκαν 13 μεταλλάξεις του βασικού ιού covid-19. Η Κομισιόν είχε παραγγείλει περίπου 400 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου, όμως, η πρόσφατη μεγάλη παραγγελία από την Pfizer για 1,8 δισ. εμβόλια έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης για εμβόλια mRΝΑ.

Ρομποτική τραπεζική

Αυτόνομη ψηφιακή τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει η αμερικανική JPMorgan μετά την εξαγορά της πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων Nutmeg. Η Nutmeg παρέχει συμβουλές στους πελάτες της με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και έχει υπό διαχείριση περί τα 5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και συνταξιοδοτικών λογαριασμών. Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί για την JP Morgan τη βάση για το «χτίσιμο» της τράπεζας, η οποία θα επεκταθεί εκτός της αμερικανικής επικράτειας και αποτελεί την απάντηση στην εξαγορά των E-Trade και Eaton Vance από την Morgan Stanley. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η κίνηση για εξαγορά μιας fintech στη Βρετανία δεν είναι καθόλου τυχαία μιας και υπολογίζεται ότι η χώρα έχει προσελκύσει μόνο πέρσι χρηματοδότηση (νέα κεφάλαια) για fintech που ανέρχεται στο ποσό των 4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

Στην πορτοκαλί κατηγορία της βρετανικής λίστας παραμένει η Κύπρος, την ίδια ώρα που εκτός πράσινης κατάταξης βρίσκονται και όλοι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί.

Αναγνώριση

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ