ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Συνδυασμοί

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Πιο έντονα συμπτώματα από τον εμβολιασμό έδειξαν μελέτες που για πρώτη φορά γίνονται στη Βρετανία

Συνδυασμοί

Πιο έντονα συμπτώματα από τον εμβολιασμό έδειξαν μελέτες που για πρώτη φορά γίνονται στη Βρετανία και περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών εμβολίων στην πρώτη και δεύτερη δόση. Τα συμπτώματα αφορούν πονοκέφαλο και ρίγος και είναι ιδιαίτερα έντονα εφόσον συνδυαστεί πρώτη δόση του Oxford/AstraZeneca με BioNTech/Pfizer στην δεύτερη δόση. Σε σχέση με τη χρήση εμβολίων ίδιας μάρκας στις δύο δόσεις εφόσον γίνει συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων τα συμπτώματα παρουσιάζονται με τετραπλάσια συχνότητα. Η δοκιμή που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον ενώ αναμένεται να επεκταθεί για να συμπεριλάβει και τα σκευάσματα των Moderna και Novavax. Σημειώνεται ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμάνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο θρομβώσεων σε νεαρούς ενήλικες χορηγούν δεύτερη δόση με BioNTech/Pfizer σε όσους έκαναν πρώτη δόση με Oxford/AstraZeneca.

Κανονικότητα

Το εθνικό κέντρο λοιμώξεων στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε υπαίθριες εκδηλώσεις όπου υπάρχει πλήθος όπως και σε μεμονωμένες περιπτώσεις εσωτερικών εκδηλώσεων. Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι οποίοι και αυτοί μπορούν να χαλαρώσουν αντίστοιχα. Με άλλα λόγια, τα νέα που μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ότι η επιστροφή στις προ πανδημίας συνήθειες βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις. Η χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους παραμένει στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. αεροπλάνα).

Δημοσκόπηση

Σύμφωναμε πανευρωπαϊκή έρευνα κοινής γνώμης, το ποσοστό των ενηλίκων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ανέρχεται στο 27%, με 29% στους άνδρες και 25% στις γυναίκες. Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά αποδοχής του εμβολίου στη Γαλλία και την Αυστρία όπου ανέρχονται σε 49% και 57%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται άνω του 60%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής καταγράφηκαν στις, Ιρλανδία με 86,5%, Δανία με 86% και Μάλτα με 84%. Άνω του 80% θετικές γνώμες καταγράφηκαν και στις Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία και Φιλανδία. Τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής καταγράφηκαν στις Ρουμανία και Βουλγαρία με 59% και 33% αντίστοιχα. Νέες αποφάσεις Την απόφαση του Φεβρουαρίου να αποδέχεται bitcoins για την αγορά των αυτοκινήτων Tesla αντέστρεψε ο Elon Musk, με αποτέλεσμα η αγορά του bitcoin να απολέσει με την ανακοίνωση αξία ίση με $360 δισ. δολάρια. Η ανακοίνωση έγινε μέσωTwitter και χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 3 ώρες για να φτάσουν οι ζημιές στον πάτο πριν ξεκινήσει η διόρθωση που ανέκτησε περίπου το 20% των ζημιών. Αν και η ανακοίνωση του επικεφαλής της Tesla προκάλεσε ζημιές της τάξης του 10% στην τιμή, σημειώνεται ότι η άνοδος του bitcoin τον τελευταίο χρόνο ανέρχεται σε 400%.

Προβληματισμός

Την πίστη των επενδυτών φαίνεται να έχει χάσει η μετοχή της Airbnb, η οποία βρίσκεται 40% χαμηλότερα από τα επίπεδα Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με αναλυτές, η εταιρεία αντιμετωπίζει τόσο προβλήματα ανταγωνιστικότητας όσο και ανταγωνισμού. Στην πρώτη περίπτωση, αρκετοί ιδιοκτήτες υποστατικών επιλέγουν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα λόγω χρεώσεων ενώ στην δεύτερη περίπτωση ανταγωνιστικές πλατφόρμες κάνουν την εμφάνισή τους προσφέροντας λιγότερα αλλά πιο στοχευμένα καταλύματα σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Προσοχή

Το ενδιαφέρον των οικονομολόγων έχει προκαλέσει η μεγάλη αύξηση τον Απρίλιο στον αμερικανικό πληθωρισμό, ο οποίος ανήλθε στο εντυπωσιακό 4,2% σε ετήσια βάση καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δεκατριών χρόνων. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια απότομη εκτίναξη λόγω της αποκλιμάκωσής της πανδημίας στον αναπτυγμένο κόσμο. Μια κατάσταση πραγμάτων που αναμένεται πως θα ομαλοποιηθεί καθώς περνούν οι μήνες. Για ασφαλέστερα συμπεράσματα η προσοχή όλων βρίσκεται πλέον στραμμένη σε αναμονή των στοιχείων Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ