ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Αναγνώριση

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Δεν είναι αρκετό να εμβολιαστεί ο αναπτυγμένος κόσμος, σημειώνουν οι ειδικοί, αν είναι να αποφύγουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις που έζησε η ανθρωπότητα πριν ακριβώς έναν αιώνα.

Αναγνώριση

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, τα μαθήματα του παρελθόντος λειτούργησαν αποφασιστικά στο να αποφευχθούν παλαιότερα λάθη που αν επαναλαμβάνονταν θα βούλιαζαν την Ευρώπη σε μια νέα οικονομική κρίση. Τα καθοριστικά μαθήματα υπήρξαν τρία και αφορούν στην ανάγκη για αποτελεσματική εποπτεία, την ανάγκη για αξιόπιστη αντίδραση σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας και τέλος τη σημασία της προσαρμογής των πολιτικών σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα. Η ομιλία έγινε, στο πλαίσιο τελετής παραλαβής βραβείου στο Παρίσι, που απονέμεται ως ένδειξη της θετικής συνεισφοράς της Προέδρου και κατ’ επέκταση της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση μια επείγουσας κατάστασης.

Κοινωνικές επιπτώσεις

Οι απώλειες στην αγορά εργασίας παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας, μας πάνε πέντε χρόνια πίσω σημειώνει ο ΟΗΕ σε πρόσφατη έκθεσή του για το 2021. Με βάση τις εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, θα χρειαστεί μέχρι το 2023 για να επιστρέψει η αγορά εργασίας στα προ πανδημίας επίπεδα. Ακόμη και αν ληφθούν υπόψη οι προβλέψεις για ανάκαμψη, οι άνεργοι της πανδημίας θα έχουν ανέλθει στο τέλος του 2022 στα 18 εκατομμύρια. Σημειώνεται, επίσης, ότι η πανδημία έχει αποστερήσει στην παγκόσμια οικονομία 30 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας ενώ έχει προκαλέσει την φτωχοποίηση σε πέραν των 100 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παγκόσμια εγρήγορση

Δεν είναι αρκετό να εμβολιαστεί ο αναπτυγμένος κόσμος, σημειώνουν οι ειδικοί, αν είναι να αποφύγουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις που έζησε η ανθρωπότητα πριν ακριβώς έναν αιώνα. Με βάση τα στοιχεία, οι εμβολιασμοί χρειάζεται να εντατικοποιηθούν στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες με έμφαση στην αφρικανική ήπειρο, όπου οι εμβολιασμοί με έστω και μια δόση βρίσκονται στο 4%. Ήδη ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την δωρεά του 75% των αχρησιμοποίητων δόσεων που κατέχει η χώρα, με την πρώτη παρτίδα να ανέρχεται στις 25 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα διατεθούν σε Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική. Η αμερικανική συνεισφορά εντάσσεται στα πλαίσιο του προγράμματος COVAX, του οποίου ηγείται ο ΠΟΥ και στόχο έχει να προσφέρει στις 92 φτωχότερες περιοχές του πλανήτη κάλυψη στο 30% του πληθυσμού.

Ανέλπιστη εξέλιξη

Η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφει η Πορτογαλία τις τελευταίες μέρες είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεσή της από τη βρετανική πράσινη λίστα, που ορίζει την ασφάλεια ενός προορισμού και επηρεάζει καθοριστικά τις επιλογές των ταξιδιωτών σε αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο. Η νέα κατάσταση πραγμάτων, που έπιασε τη χώρα εξ απροόπτου, επέβαλε νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή την Τρίτη, 8 Ιουνίου οπότε θα επιβάλλεται δεκαήμερη καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία από αεροδρόμια της Πορτογαλίας. Η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της ιβηρικής χώρας και ήδη τοπικοί τουριστικοί παράγοντες θεωρούν ως αιτία την πρόσφατη διοργάνωση στο Πόρτο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ δύο αγγλικών συλλόγων. Η ειρωνεία είναι ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε, όμως, στην Πορτογαλία αφού η Τουρκία βρίσκεται στην κόκκινη λίστα των Βρετανών όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τεχνητή νοημοσύνη

Επιστράτευση ακόμα και της τεχνητής νοημοσύνης στη μάχη κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Βρετανία. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η εφαρμογή θα είναι διαδικτυακή και θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον ιό αναλύοντας τον ήχο του βήχα σε ασυμπτωματικούς πολίτες. Όπως δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει στην πράξη το γεγονός ότι η καινοτομία στην έρευνα κατά της πανδημίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και βασικό χαρακτηριστικό των προσπαθειών που αναλαμβάνει εδώ και αρκετό καιρό η Βρετανία. Την εφαρμογή θα αναπτύξει η εταιρεία Fujitsu κάνοντας χρήση τεχνολογίας που ανακαλύφθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ