ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Αντιεμβολιαστές

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Οι εμβολιασμοί είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε έναντι της πανδημίας, όμως, η πρόοδος που παρατηρείται στην Ευρώπη όσον αφορά στις καλύψεις του πληθυσμού είναι απογοητευτική

Παραδοχές

Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και να κάνουμε από εδώ και εμπρός ό,τι χρειαστεί για να παράγουμε τα εμβόλια δεύτερης γενιάς σε επαρκείς ποσότητες. Σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να δαπανηθούν δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες, κατέληξε για να συμπληρώσει ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος από μόνη της, καλώντας σε συντονισμένη προσπάθεια την ενωμένη Ευρώπη. Αναφερόμενος στα κονδύλια που δεσμεύει η ΕΕ για την έρευνα, τα χαρακτήρισε ανεπαρκή σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά στις ΗΠΑ που είναι εκατό φορές περισσότερα. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την διαπίστωση, από γαλλικής πλευράς, ότι η Ευρώπη απέτυχε να επενδύσει έγκαιρα και με επάρκεια στο θέμα των εμβολίων πρώτης γενιάς.

Αντιεμβολιαστές

Όποια μέλη του ιατρικού και φαρμακευτικού προσωπικού στην Ιταλία αρνηθούν να εμβολιαστούν θα μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες ή θα τίθενται σε αναστολή χωρίς απολαβές για περίοδο μέχρι ενός έτους, αναλόγως των συνθηκών. Η απόφαση λήφθηκε αφού η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο βρίσκει υποστήριξη / καθοδήγηση μέσα από πολιτικές παρατάξεις όπως είναι το κόμμα των πέντε αστέρων. Πάντως, η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από συγκεκριμένα ιατρικά περιστατικά εμβολιασμένων έχει ενισχύσει τον τελευταίο καιρό εκείνους που παρουσιάζονται επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο και οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται στο 48% του συνόλου, σύμφωνα με τελευταία έρευνα κοινής γνώμης. Τα θέματα στην Ιταλία με τους αντιεμβολιαστές προϋπήρχαν της πανδημίας και είχαν επισημανθεί το 2016 σε σχετική έρευνα.

Υστέρηση

Οι εμβολιασμοί είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε έναντι της πανδημίας, όμως, η πρόοδος που παρατηρείται στην Ευρώπη όσον αφορά στις καλύψεις του πληθυσμού είναι απογοητευτική, σημειώνει εκπρόσωπος του ΠΟΥ και συμπληρώνει ότι τώρα είναι η ώρα να αυξηθεί η παραγωγική δυνατότητα εντός Ευρώπης και να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων θα πρέπει να αντισταθμιστούν με περισσότερα lockdowns, σημειώνει ο ΠΟΥ, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της χαλάρωσης αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης γιατί εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι κίνδυνοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μόλις το 10% των ευρωπαίων έχουν λάβει έστω και μια δόση του εμβολίου ενώ το ποσοστό όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις είναι κοντά στο 2%.

Αποζημιώσεις

Αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει η κρατική εταιρεία της Αιγύπτου που διαχειρίζεται τη διώρυγα του Σουέζ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι αποζημιώσεις ισούνται με τις απώλειες εσόδων που έχουν προκληθεί την περίοδο που η διώρυγα ήταν κλειστή και γινόντουσαν προσπάθειες απεγκλωβισμού του πλοίου«Ever Given». Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι παρόλο που η διέλευση των πλοίων έχει αποκατασταθεί, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα θα είναι εμφανείς για πολύ καιρό ακόμα. Οι Αιγύπτιοι αναμένουν να συμφωνηθούν οι αποζημιώσεις άμεσα για να μην χρειαστεί να δεσμεύσουν το πλοίο, το οποίο μετά τον απεγκλωβισμό του βρίσκεται αγκυροβολημένο βόρεια της διώρυγας και περνά από αυστηρό τεχνικό έλεγχο.

Αβεβαιότητες

Σημαντικές αβεβαιότητες «βλέπουν» οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές και συνιστούν στις αντίστοιχες εθνικές αρχές να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στην προσπάθεια βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης που θα επιχειρηθεί. Σε σχετικό κοινό δελτίο Τύπου ανάλυσης κίνδυνων γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο επιδείνωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, παράταση της περιόδου χαμηλών επιτοκίων, ανάγκη για βιώσιμες δανειοδοτήσεις από πλευράς τραπεζών, διατήρηση συντηρητικής στάσης στη διανομή μερισμάτων και δημιουργία αποθεμάτων ρευστότητας για απορρόφηση κραδασμών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ