ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Απαγόρευση

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Λίστα με 26 χώρες από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας ανακοίνωσε το Βέλγιο

Απαγόρευση

Λίστα με 26 χώρες από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας ανακοίνωσε το Βέλγιο. Η απόφαση λήφθηκε λόγω ανησυχιών για το στέλεχος δέλτα της covid19, γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη. Με βάση την οδηγία, το Βέλγιο δεν δέχεται την είσοδο σε οποιονδήποτε έχει επισκεφθεί μια από αυτές τις χώρες,14 μέρες πριν την προγραμματισμένη άφιξή του στην χώρα. Εξαιρέσεις ισχύουν για όσους έχουν την οικογένειά τους στο Βέλγιο αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Για χώρες εκτός της λίστας γίνονται αποδεχτοί όσοι έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια.

Προβλέψεις

Καθώς τερματίζονται οι περιορισμοί, η οικονομική ανάπτυξη θα ενισχυθεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτιμά η ΕΚΤ. Βραχυπρόθεσμα όμως παραμένουν αβεβαιότητες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας. Η ανάπτυξη του δευτέρου εξαμήνου θα συνοδευθεί και από περαιτέρω αύξηση των τιμών πριν ο πληθωρισμός υποχωρήσει εντός του 2022. Η ανάπτυξη του δευτέρου εξαμήνου δυνατόν να απειληθεί από άνοδο των επιτοκίων που θα σημάνει περιορισμό των χρηματοδοτήσεων, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση για συνέχιση της υποστηρικτικής πολιτικής από την ΕΚΤ. Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, η ΕΚΤ σημειώνει την απόκλιση που παρουσιάζει η ανάκαμψη στον βιομηχανικό κλάδο σε σχέση με τον κλάδο των υπηρεσιών όπου τα δεδομένα είναι σαφώς υπέρ του πρώτου.

Τετραήμερο

Η μετά covid 19 εποχή βρίσκει την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να ενθαρρύνει την τετραήμερη εργασία σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθεί η επαγγελματική και προσωπική ζωή στην χώρα με τους κατά ομολογία πιο σκληρά εργαζομένους στον κόσμο. Το επόμενο στάδιο είναι να καταφέρουν οι πολιτικοί να πείσουν τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν το μέτρο. Στην προσπάθεια τους αυτή, τα μέλη της κυβέρνησης εξηγούν ότι οι επιχειρήσεις με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να κρατήσουν αξιόλογα στελέχη που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν παραιτηθεί είτε για να φτιάξουν οικογένεια ή να φροντίσουν ηλικιωμένους. Στις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση περιλαμβάνεται σε μόνιμη βάση και η εξ αποστάσεως εργασία. Στα θετικά της τετραήμερης εργασίας προβάλλεται και η προοπτική ενίσχυσης της κατανάλωσης αφού ο κόσμος πλέον θα αποκτήσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ανταγωνισμός

Στην πρόσφατη αναθεώρηση της πράσινης λίστας των Βρετανών περιλαμβάνεται η ένταξη της ανταγωνιστικής από τουριστικής άποψης αγοράς της Μάλτας. Παράλληλα, το συμβούλιο των υπουργών εξετάζει την πιθανότητα να εξαιρεθούν από την καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας όπως είναι η Κύπρος. Αυτό όμως δεν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν περάσει τουλάχιστον ένας μήνας γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς την άφιξη τουριστών από την μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού της Κύπρου.

Πρωτιά

H πρώτη ανεξάρτητη ψηφιακή τράπεζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ονομάζεται Zand και ετοιμάζεται να προσφέρει επιτόκια καταθέσεων ύψους 2% προκειμένου να αποκτήσει πελατολόγιο σε μια αγορά 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου λειτουργούν συνολικά 48 τράπεζες. Στην παρούσα φάση τα επιτόκια καταθέσεων κυμαίνονται από 0,02% έως 0,2%, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στον ανταγωνισμό. Στους πελάτες λιανικής η Zand θα προσφέρει υπηρεσίες αντίστοιχες της Revolut ενώ στους επιχειρηματικούς πελάτες ετοιμάζει κάποιες καινοτομίες. Πρόεδρος της τράπεζας θα είναι ο μεγιστάνας των κατασκευών Mohamed Alabbar, γνωστός από το The Dubai Mall και Burj Khalif.

Windows11

Έξι χρόνια μετά την έκδοση 10 των Windows, η Microsoft ανακοίνωσε την βδομάδα που μας πέρασε την έκδοση 11 του πλέον δημοφιλούς λειτουργικού στον κόσμο που «μετρά» 1,3 δισ. εγκαταστάσεις. Η πρώιμη μορφή της νέας έκδοσης του λειτουργικού θα είναι διαθέσιμη για δοκιμή από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

Στην πορτοκαλί κατηγορία της βρετανικής λίστας παραμένει η Κύπρος, την ίδια ώρα που εκτός πράσινης κατάταξης βρίσκονται και όλοι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί.

Αναγνώριση

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ