ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Έμπειρα χέρια

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Κέρδη για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ανακοίνωσε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα

Ριζικές αλλαγές

Υπό ριζική αναθεώρηση ίσως τεθούν οι πατέντες των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη. Αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο υπήρξε η δυστοκία που προέκυψε με τον εφοδιασμό των κρατών μελών με ικανοποιητικές ποσότητες από τα εμβόλια κατά του covid-19. Το θέμα απασχόλησε δημόσια το ιταλικό κοινοβούλιο ενώ από πλευράς Κομισιόν ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος δήλωσε ότι η παραγωγική δυνατότητα των φαρμακευτικών εταιρειών πρέπει να μεγαλώσει μέσω συνεργασιών και προς αυτή την κατεύθυνση προωθούνται ρυθμίσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου έκανε λόγο για την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων. Πηγές από την κομισιόν κάνουν λόγο για αλλαγές που θα προωθηθούν προκειμένου οι φαρμακευτικές να εξαναγκαστούν να θέσουν σε κοινή χρήση τις πατέντες τους με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Κέρδη ξανά

Κέρδη για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ανακοίνωσε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutschebank. Η επιστροφή στην κερδοφορία υπήρξε το επιστέγασμα της αναδιάρθρωσης που έγινε στην τράπεζα με το 2020 να αποτελεί την «σημαντικότερη χρονιά αυτής της προσπάθειας» σύμφωνα με τον CEO. Οι αλλαγές όπως αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα του 2020 καταγράφουν 15% μείωση στα έξοδα και έσοδα της τάξης των €3,2δισ. από την επενδυτική τραπεζική. Η μικρή κερδοφορία για το 2020 προκύπτει μετά την αφαίρεση προβλέψεων ύψους €1,8δισ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στο δανειακό χαρτοφυλάκιο. Η αναδιάρθρωση της τράπεζας μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει την απώλεια 18.000 θέσεων εργασίας ενώ τα έξοδα προβλέπεται πως θα μειωθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα κατά €2,8δισ.

Νέες δοκιμές

Δοκιμές διενεργούνται στην Βρετανία σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της χρήσης συνδυασμού εμβολίων κατά την πρώτη και δεύτερη δόση για αντιμετώπιση του covid-19. Οι έρευνες γίνονται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί ο συνδυασμός με τα καλύτερα για προστασία του γενικού πληθυσμού αποτελέσματα. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα δοθεί μεγάλη ευελιξία στα προγράμματα εμβολιασμών αλλά και θα αυξηθεί η προστασία των εμβολιασμένων έναντι μεταλλάξεων. Τα πειράματα θα γίνουν σε ένα πληθυσμό 800 ατόμων ηλικίας 50 και άνω με την χρήση συνδυασμών από τέσσερα διαφορετικά σκευάσματα.

Έμπειρα χέρια

Ο Μάριο Ντράγκι απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που έχει αναλάβει για να βγάλει την χώρα από την πολιτική κρίση. Πάντως ο Matteo Renzi, εκ των πρωταγωνιστών της παρούσας κρίσης, με δηλώσεις του σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε καλά χέρια και εξέφρασε την πεποίθηση όπως μετά την διάσωση του ευρώ ο Μάριο Ντράγκι θα καταφέρει να σώσει και την Ιταλία! Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, αφού αναγνώρισε την δύσκολη κατάσταση στην οποία αναλαμβάνει την χώρα, έθεσε ως προτεραιότητες την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και την ανόρθωση της ιταλικής οικονομίας η οποία εδώ και καιρό χάνει μονάδες ανταγωνιστικότητας.

Κρατική ενίσχυση

Με το ποσό των €120 εκ. αποφάσισε να ενισχύσει το ελληνικό δημόσιο την Aegean μέσω της απόκτησης δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (warrants). Η κρατική στήριξη θα δοθεί εφόσον προηγουμένως ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου ύψους € 60εκ. Τα δικαιώματα απόκτησης μετοχών θα έχουν διάρκεια μέχρι 5 χρόνια ενώ η τιμή εξάσκησης θα είναι ίδια με την τιμή που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Εφόσον εξασκηθούν στο σύνολό τους, το ελληνικό δημόσιο θα αποκτήσει το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί μετά την αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Άμεση βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων αναζητούν οι τουριστικοί παράγοντες με την ελπίδα να ανακάμψει η ζήτηση τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μήνυμα

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ