ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΔΗΚΤΗΣ

Μήνυμα

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Θετικά νέα για τις χώρες που τοποθετεί η Βρετανία στην «πορτοκαλί» λίστα, μεταξύ αυτών και η Κύπρος

Μήνυμα

Ξεκάθαρο μήνυμα για την επιμονή της Κομισιόν στην προώθηση της «πράσινης ατζέντας» έστειλε η Αντιπρόεδρος και Επίτροπος αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager, με την επιβολή συνολικού προστίμου ίσο με €875 εκ. στις πέντε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Σύμφωνα με το «κατηγορητήριο», ο «κύκλος των πέντε», όπως αποκαλείται, ενώ κατείχε την τεχνολογία για καθαρότερες εκπομπές καυσαερίου την «κρατούσε πίσω», περιορίζοντας τις εκπομπές καυσαερίου στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα όπως προβλέπει η νομοθεσία. Η Daimler έλαβε ασυλία από την επιβολή προστίμου, καθώς υπήρξε η πρώτη εταιρεία που παραδέχθηκε τη συνεννόηση των πέντε ενώ η VW έλαβε έκπτωση 45% στο πρόστιμο, λόγω της συνεργασίας της στην όλη διαδικασία. Η Επίτροπος Vestager δήλωσε ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη δέσμευση της Κομισιόν για «καθαρότερη» ενέργεια.

Θετικά νέα

Θετικά νέα για τις χώρες που τοποθετεί η Βρετανία στην «πορτοκαλί» λίστα, μεταξύ αυτών και η Κύπρος, αφορούν στην ενεργοποίηση μέτρων από τις 19 Ιουλίου καθώς, σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα έχουν την υποχρέωση για δεκαήμερο αυτοπεριορισμό όταν επιστρέφουν από αυτές τις χώρες. Στην «πορτοκαλί» λίστα περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίες υποδέχονται σημαντικό αριθμό Βρετανών τουριστών. Ανάλογες ρυθμίσεις αναμένονται και για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΗΒ.

ΕΚΤ

Τη θέση ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα των τιμών περιέλαβε η ΕΚΤ στην πρώτη αναθεώρηση στρατηγικής που διενεργεί από το 2003. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτή η παραδοχή αναμένεται πως θα επηρεάσει μεγάλο αριθμό πολιτικών που σχετίζονται με το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της νομισματικής αρχής. Πέραν της ισχυρής δέσμευσης για ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, η Φρανκφούρτη αποφάσισε να διευρύνει την αναλυτική της ικανότητα για ενσωμάτωση της κλιματικής αλλαγής στα μακροοικονομικά της μοντέλα, καθώς και τη συμπερίληψη του θέματος στο φάσμα των κινδύνων που θα πρέπει να αναγνωρίζονται στις διάφορες ενημερωτικές εκθέσεις των εποπτευόμενων, σύμφωνα κα με τις πρόνοιες των «πράσινων» πολιτικών που η ΕΕ θα προωθήσει το επόμενο διάστημα.

Ολυμπιάδα

Η άνοδος των κρουσμάτων στην Ιαπωνία, τη χώρα που θα φιλοξενήσει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αναγκάζει τους διοργανωτές να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για τη διοργάνωση. Σύμφωνα με αυτούς, στο Τόκυο θα απαγορευτούν οι θεατές ενώ στα υπόλοιπα στάδια θα επιτρέπεται η παρακολούθηση με μέγιστη χωρητικότητατο 50% ή 50.000 θεατές, όποιο από τα δύο είναι μικρότερο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου8 Αυγούστου εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των ειδικών και της κοινής γνώμης για το επίπεδο επικινδυνότητας. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι θεατές εκτός Ιαπωνίας έχουν απαγορευτεί.

ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),η πανδημία της covid-19 έχει «καταστρέψει» 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ ταυτόχρονα τα κρατικά πακέτα στήριξης «διέσωσαν» άλλες 21 εκατομμύρια θέσεις. Στις πιο πλούσιες χώρες, ο κίνδυνος της μακροπρόθεσμης ανεργίας είναι ορατός με πρώτα θύματα τους πιο ευάλωτους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μη ειδικευμένοι εργάτες.

Ευκαιρία

Για «επιστροφή» της μάσκας προσώπου σε όλους τους εσωτερικούς χώρους κάνουν λόγο οι ειδικοί στις ΗΠΑ που αναμένουν ότι η χώρα θα «χτυπηθεί» σφοδρά αυτό το φθινόπωρο από την πολύ επιθετική «ινδική» μετάλλαξη. Ήδη σε περιοχές της Αυστραλίας, Νότιας Αφρικής και Ασίας έχουν επιστρέψει τα βραδινά curfews, ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, χώρες με έντονα ζεστό καλοκαίρι, όπως είναι η περίπτωση της Κύπρου, έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας να ανεβάσουν αυτήν την περίοδο ταχύτητα στους εμβολιασμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η αγορά εργασίας βελτιώνεται, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης για επαναφορά της οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα.

ΔΗΚΤΗΣ

Η μετάλλαξη τύπου Δ απειλεί με εξασθένιση την πορεία ανάκαμψης για το υπόλοιπο του έτους.

Πάγωμα

Νέες ροές προσφύγων αναμένει η Ευρώπη καθώς η εικοσαετής πολεμική σύρραξη στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει έως τώρα 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΔΗΚΤΗΣ

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Βελτίωση κλίματος

Βελτίωση κλίματος

Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την πορεία, μιας ούτως ή άλλως, εύθραυστης τουριστικής περιόδου προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Απαγόρευση

Ενώ οι προσπάθειες για «ξεκλείδωμα» της ρωσικής αγοράς συνεχίζονται, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία και τις προοπτικές ανοίγματος της αγοράς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΗΚΤΗΣ

Νέος αέρας αισιοδοξίας πνέει στη νομοθετική εξουσία μετά την εκλογή Προέδρου της Βουλής, γεννώντας την ελπίδα ότι θα παραχθεί σημαντικό έργο και θα ανακτηθεί η αξιοπιστία.

Πατέντες

Στην πορτοκαλί κατηγορία της βρετανικής λίστας παραμένει η Κύπρος, την ίδια ώρα που εκτός πράσινης κατάταξης βρίσκονται και όλοι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί.

Αναγνώριση

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ