ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκλεισμός Σαράποβα από τα γήπεδα λόγω ντόπινγκ

Επιστρέφει στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2018

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αποκλεισμό δύο ετών από τα γήπεδα τιμωρήθηκε η Μαρία Σαράποβα μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, το οποίο αποκάλυψε η ίδια τον περασμένο Μάρτιο.

Η 29χρονη Ρωσίδα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη από τις αρχές του χρόνου ουσία Meldonium μετά τον αγώνα της με τη Σερένα Γουίλαιμς για τα προημιτελικά του Australian Open.

Η τιμωρία έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουάριο του 2016, κάτι που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2018.

Η αρχή του τέλους μιας λαμπρής καριέρας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά την παραδοχή της διάσημης τενίστριας για ντόπινγκ. Αποβάλλεται προσωρινά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις ενώ παράλληλα η Nike, τερματίζει τη συνεργασία της με την 29χρονη τενίστρια.

Η Σαράποβα κέρδισε 29.5 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και σύμφωνα με την ίδια το φάρμακο της το έγραψε ο οικογενειακός της γιατρός αφού αρρώσταινε συχνά, είχε έλλειψη μαγνησίου και έχει οικογενειακό ιστορικό με διαβήτη.

Στη δημόσια απολογία της η Μαρία Σαράποβα είχε δηλώσει: «Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Απογοήτευσα τους θαυμαστές μου και το ίδιο μου το άθλημα», είπε η Σαράποβα, η οποία είναι και η τρίτη νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά το Wimbledon. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Ξέρω ότι με αυτό θα υποστώ τις συνέπειες και δεν θέλω να σταματήσει η καριέρα μου κατ' αυτό τον τρόπο. Ελπίζω ότι θα μου δοθεί ακόμα μια ευκαιρία να ξαναπαίξω».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση

X