ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυστραλιανό Όπεν: Προκρίθηκε στον τελικό ο Τζόκοβιτς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο «σπίτι» του έπαιζε ο Τζόκοβιτς και δεν μπόρεσε ο Ρότζερ Φέντερερ να του αντισταθεί καθώς τον κέρδισε με 3-1 (6-1,6-2,3-6,6-3) για να βρεθεί για έκτη φορά στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν! Ο Σέρβος έσπασε ρεκόρ με αυτή την πρόκριση, κανείς δεν έπαιξε έξι τελικούς στην Open Era σε αυτό το τουρνουά, ενώ θα επιδιώξει το 6/6 στους τελικούς.

Παράλληλα, προηγείται πλέον στις αναμετρήσεις του με τον Ελβετό, καθώς κέρδισε 23 αγώνες έναντι 22 του Φέντερερ.

Ο Φέντερερ μπόρεσε να κοντράρει μόνο στο τρίτο σετ, το οποίο και κέρδισε αλλά υπέκυψε σε αντίπαλο που αυτή την περίοδο μοιάζει αχτύπητος.

Ο αγώνας

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με ορμή τον ημιτελικό, επέστρεφε όλες τις μπάλες και έβαλε πίεση στο backhand του Φέντερερ, με αποτέλεσμα να τον αποσυντονίσει και να κυριαρχεί στη Rod Laber Arena. Ουσιαστικά δεν είχαμε ματς στα πρώτα δυο σετ, με τον Ελβετό σε μεγάλα διαστήματά τους απλά να παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει. Το 6-1,6-2 που έδωσαν στον Σέρβο γερό προβάδισμα ήταν αναπόφευκτο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Για να δούμε λίγο ανταγωνιστικό τένις φτάσαμε στο τρίτο σετ, όταν ο Φέντερερ έγινε πιο επιθετικός αλλά κυρίως περισσότερο εύστοχος στο παιχνίδι του και ένιωσε για πρώτη φορά πίεση ο Τζόκοβιτς. Φτάσαμε στο έκτο game του τρίτου σετ, για να έχει ο Ελβετός break point στον αγώνα, όμως είχε τέσσερα μαζεμένα και κατέφερε να σπάσει το σέρβις του αντιπάλου του για πρώτη φορά. Κατάφερε δε να υπερασπιστεί το δικό του και μετά από τρία set points κέρδισε το σετ με 6-3.

Περιμέναμε να επανέλθει ο Τζόκοβιτς στο τέταρτο και αυτό ακριβώς έκανε αφού επανέφερε την πίεση στον Ρότζερ και ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο break, που του έδωσε προβάδισμα με 5-3. Ακολούθως κέρδισε πολύ εύκολα το επόμενο game και με 3-1 σετ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X