ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυστραλιανό Όπεν: Ο θρύλος του Νόλε

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-0 σετ τον Μάρεϊ και κατέκτησε το 11ο Grand Slam της καριέρας του

Τον 6ο τίτλο του στη Μελβούρνη και 11ο συνολικά Grand Slam της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον Ρόι Έμερσον και τον Ροντ Λέιβερ αντίστοιχα, πανηγύρισε ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς που κέρδισε 3-0 σετ τον Άντι Μάρει στον τελικό του Australian Open!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του παγκοσμίου τένις.

Συνεχίζοντας από την περσινή επική σεζόν, ο 28χρονος Σέρβος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και τη φετινή χρονιά, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του στο tour.

Ο Νόλε, κέρδισε με 6-1, 7-5, 7-6(3) τον τρομαγμένο στο ξεκίνημα του τελικού Άντι Μάρει και κατέκτησε τον 6ο τίτλο του στην Αυστραλία με τον οποίον ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρόι Έμερσον.

Παράλληλα, αυτός ήταν ο 11ος Grand Slam τίτλος καριέρας για τον Τζόκοβιτς, ισοφαρίζοντας τους Ροντ Λέιβερ και Μπιορν Μποργκ στην 4η θέση της λίστας με τα περισσότερα Majors, πίσω απ'τους Έμερσον (12), Σάμπρας-Ναδάλ (14) και Φέντερερ (17).

Συνολικά αυτός ήταν ο 61ος τίτλος καριέρας για τον φοβερό και τρομερό Σέρβο που θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το ημερολογιακό Grand Slam, δηλαδή και τα τέσσερα Majors στη σεζόν ενώ το γεγονός ότι διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά δίνει την δυνατότητα στον Νόλε για το σπανιότατο Golden Slam που δεν έχει δει ποτέ το ανδρικό τένις.

Πηγή: www.tennis24.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση