ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Τσάμπιονς Λιγκ

Οι… τομές που εξετάζει η UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ

Newsroom 24sports

Το νέο format, αν εγκριθεί θα ισχύσει από την σεζόν 2024/25

Συζητήσεις για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ εξετάζει η UEFA, όπως υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα των «Times».

Το νέο format, αν εγκριθεί θα ισχύσει από την σεζόν 2024/25 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 32 ή 36 ομάδες, δέκα μονούς αγώνες πριν τα νοκ άουτ παιχνίδια και δύο αγωνιστικές το σαββατοκύριακο. Στόχος σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, είναι να δοθεί περισσότερο ενδιαφέρον στο κοινό. Η εφημερίδα, αναφέρει πως οι ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και μετά από κλήρωση, κάθε ομάδα θα δίνει δέκα αγώνες, με διαφορετικές ομάδες, πέντε εντός και ισάριθμους εκτός έδρας.

Μετά από αυτούς τους αγώνες θα προκύπτουν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις. Έτσι, θα διεξάγονται στην πρώτη φάση περισσότεροι αγώνες, καθώς για να προκριθεί μία ομάδα σους «16», θα δίνει δέκα και όχι έξι αγώνες όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Για να βρεθούν ημερομηνίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο δύο αγωνιστικές να διεξάγονται το σαββατοκύριακο.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, έρχεται στη φάση των νοκ άουτ, που θα γίνεται με… μπασκετικό τρόπο. Πως; Οι 16 ομάδες θα που προκρίνονται από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές, θα σχηματίζουν μία βαθμολογία, όπου θα προκύπτουν τα οκτώ ζευγάρια όχι με κλήρωση αλλά ως εξής: Ο 1ος θα παίζει με την 16ο, ο 2ος με τον 15ο, ο 3ος με τον 14ο κλπ…. Οι ομάδες που θα τερματίζουν από την 17η ως την 24η θέση, θα πηγαίνουν στο Europa League.

Οι σκέψεις έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι μεγάλοι σύλλογοι βλέπουν πολύ θετικά αυτό το ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μία παρουσίαση του σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ