ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στόφα διεκδικήτριας τίτλου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι κιτρινοπράσινοι φαίνεται να μπολιάστηκαν με τα απαραίτητα συστατικά

«Τα πόδια στο έδαφος, παιχνίδι με παιχνίδι και σκληρή δουλειά», απάντησε ο Νταβίντ Καταλά στην ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ίσως οι οπαδοί της ΑΕΚ να περίμεναν κάτι διαφορετικό από τον προπονητή τους (μπορεί και όχι), ωστόσο είναι φανερό ότι ο Ισπανός θέλει να κρατήσει κατεβασμένους τους τόνους…

Ταυτόχρονα όμως, νεαρός τεχνικός φροντίζει να δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο, αφού με το πέρας εφτά αγώνων η ΑΕΚ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που παραμένει αήττητη, μετρώντας μάλιστα και τρεις νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι! Εντυπωσιακό είναι και το ότι σκαλιώτικη ομάδα έχει τη μέχρι στιγμής καλύτερη επίθεση με 14 γκολ ενεργητικό και την καλύτερη άμυνα με πέντε γκολ παθητικό (όσα και ο Ολυμπιακός).

Πέραν όμως απ' αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός φαίνεται να έχει μπολιάσει την ομάδα του με στοιχεία τα οποία είναι ικανά ούτως ώστε να μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την ΑΕΚ… ομάδα με στόφα διεκδικήτριας τίτλου.

Πρώτα απ’ όλα, οι Λαρνακείς έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί τόσο στο να παραβιάζουν πρώτοι την αντίπαλη εστία (αιφνιδιάζοντας ορισμένες φορές τον αντίπαλο), όσο και στη διαχείριση του υπέρ τους σκορ.

Παράλληλα, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν από έδρες, με τα διπλά σε Τσίρειο και «Παπ» κόντρα στους μέχρι τότε αήττητους στην έδρα τους Απόλλωνα και Ανόρθωση, αντίστοιχα, να αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα.

Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο σαφώς και δεν μετριέται, αλλά είναι απαραίτητο για τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστούν και φαίνεται πως το έχει η ΑΕΚ, είναι η τύχη, καθώς μεταξύ άλλων… κανείς δεν προβλέψει την εξέλιξη που θα έπαιρνε το ντέρμπι με την Ανόρθωση, αν η μπάλα μετά το σουτ του Λάζαρου δεν σταμάταγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτά λοιπόν… για τα όσα έχουμε δει αυτές τις πρώτες αγωνιστικές από το συγκρότημα του Νταβίντ Καταλά, ο οποίος σαφώς και βλέπει όσα εμείς αναφέραμε πιο πάνω, ωστόσο γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι για να συνεχίσουν οι «κιτρινοπράσινοι» τις ψηλές πτήσεις, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να παραμείνουν προσγειωμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ