ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΑΕΚ

Καραπατάκης: «Έχουμε ημερομηνία λήξης όλοι»

Μίλησε για όλα ο πρόεδρος της ΑΕΚ

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης μίλησε στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα αλλά και γενικότερα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Επανέλαβε τη θέση της ΑΕΚ για τη διακοπή του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως τους έκανε ζημιά €1εκ. ενώ κατά τη γνώμη του η ΚΟΠ βιάστηκε να αποφασίσει.

Ξεκαθάρισε πως το μπάτζετ θα είναι μειωμένο όμως δεν αλλάζουν οι στόχοι και η προσπάθεια για μια ανταγωνιστική ομάδα. Αρχικά θέλουν Ευρώπη και βλέπουμε. Μίλησε δε και για τα σενάρια αποχώρησής του.

Για τους στόχους: «Πάντα ξεκινούμε για Ευρώπη. Μετά κοιτάζουμε το κάτι παραπάνω. Δε θέλουμε να μπούμε ξανά σε περιπέτειες. Αν έχουμε τα λεφτά θα κάνουμε και το βήμα».

Για τους άλλους παράγοντες: «Δεν έχω παράπονο. Είναι 4-5 παράγοντες που μας βοηθούν με μεγάλα ποσά και άλλα 25 άτομα με μικρότερα ποσά. Θα τους πάρω τηλ. Κάθε 2-3 μήνες και θα βοηθήσουν. Πριν μια βδομάδα έκανα μια εκστρατεία και πήρα 40 τηλέφωνα. Οι 36-37 βοήθησαν».

Για τον κόσμο: «Θα περάσουμε δύσκολες συνθήκες και στον οικονομικό τομέα. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Στο οικονομικό το κάνει πολύ. Θα είμαι χαρούμενος να βλέπω τον κόσμο στο γήπεδο με κάρτα φιλάθλου να χαίρεται την ομάδα του. Για πολύ κόσμο είναι η έξοδός του. Να βλέπουμε θέαμα και να χαιρόμαστε».

Αν τον πλησίασαν ποτέ για παρασκήνιο: «Για να μπεις σε τέτοια θέματα πρέπει να έχεις αποδείξεις και να μιλάς συγκεκριμένα. Δε θέλω να μπω σε τέτοια θέματα».

Τι του έμεινε από την ΑΕΚ: «Εγώ εμπλάκηκα τελείως τυχαία σαν τεχνοκράτης για την οικονομική αναδιοργάνωση. Μπήκα για δυο μήνες και είμαι έξι μήνες. Ένας φίλος μου είπε πως οι καλές στιγμές θα είναι πολύ λιγότερες από τις ευχάριστες. Διαψεύστηκε. Μας έδωσε μεγάλη χαρά η ευρωπαϊκή πορεία πέρσι και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όταν πάει καλή η ομάδα είναι επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Φέτος ήταν δύσκολη η σεζόν γιατί κάναμε λάθη και προσπαθούσαμε να τα διορθώσουμε».

Για το VAR: «Θα μας δώσει πλεονέκτημα. Δε θα υπάρχουν δικαιολογίες και οι διαιτητές θα έχουν βοήθεια για να μην κάνουν λάθη».

Για Κύπριους διαιτητές: «Εμείς τους στηρίζουμε. Όπως έχουμε δικαστές, αστυνομικούς έχουμε και διαιτητές Κύπριους. Επιλέγουμε να μη μιλάμε. Πολλές φορές ευνοηθήκαμε, άλλες αδικηθήκαμε. Ίσως χάσαμε πρωτάθλημα από τη διαιτησία αλλά δεν είναι λύση οι ξένοι. Αφού φέραμε όμως έπρεπε να φέρναμε σε όλα όχι σε μερικά. Πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση με τους Κύπριους διαιτητές. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 12-14χιλ. κάθε παιχνίδι. Δεν έχουμε διάθεση να πληρώνουμε αυτά τα λεφτά».

Για τους Κύπριους: «Στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να βάζουμε δυο Κύπριους. Δεν το κάναμε πρόπερσι και πέρσι. Φέτος θα βάλουμε και παιδιά από τις ακαδημίες να παίξουν».

Για Μακρή: «Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι παίκτες. Έχουμε και φέτος 1-2 στόχους. Θα υπογράφουμε και μετά θα το λέμε, όταν είμαστε έτοιμοι».

Για τον Ακοράν: «Είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Αποφάσισε πως μπορεί να προσφέρει και μου το είπε. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω. Θα το δούμε στο μέλλον αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση».

Για τους παίκτες που έφυγαν: «Ο Τέτε πρόσφερε πάρα πολλά. Έδινε τα πάντα και συνδεθήκαμε πάρα πολύ. Ο Γιάννου πρόσφερε τα μέγιστα και μας βοήθησε και στις μειώσεις και με τα άλλα παιδιά. Ο Σάστρε είναι πιο νέος και έπρεπε να τους αποδεσμεύσουμε ψάχνοντας καλύτερες λύσεις».

Για το μπάτζετ: «Εκπλήξεις δε θα γίνουν. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε το μπάτζετ αρκετά ώστε να είμαστε αξιόπιστοι. Όμως θα κάνουμε το παν για να την ενισχύσουμε. Με χαμηλό μπάτζετ διεκδικήσαμε πρωτάθλημα και φέτος θα είναι ψηλότερο από τότε. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας πως θα κάνουμε το παν για να είμαστε δυνατοί».

Για τη ζημιά: «Είναι 1εκ. από τη διακοπή και άλλα του χρόνου που δε θα παίξουμε Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καλύψουμε. Δεν μπορώ να πω τι θα κάνουμε αλλά επεξεργαζόμαστε λύσεις. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε για να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Για την κάρτα: «Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είδαμε τεράστια διαφορά στην ποιότητα του κόσμου που έρχεται. Πάνω από το 50% του κόσμου είναι οικογένειες και τις θέλουμε. Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό. Έμαθα από την Ουγγαρία πως θα έχουν κόσμο από τώρα. Αν μας αφήσουν να έχουμε 20-25% στο γήπεδο θα είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα κάθε 3-4 θέσεις να κάθεται ένα άτομο».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαστε κοντά τους. Οι υγιώς σκεπτόμενοι αναγνωρίζουν όσα κάναμε. Μια μερίδα αντιδρά στη θέση μας για την κάρτα. Μια άλλη προτιμά τις καφετέρειες. Αλλά την αυξήσαμε την προσέλευση. Την πρώτη μου χρονιά είχαμε 800 σίζον πέρσι 2,500. Κόσμο έχουμε αλλά δεν έρχεται και είναι το μεγάλο μας μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους».

Για τις πληροφορίες για παραίτηση: «Το είπα σε συνεργάτες μου πως απογοητεύτηκα από όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας. Ακόμα και από κριτική από ανθρώπους που είναι κοντά στην ΑΕΚ. Το σκέφτηκα ναι να φύγω αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει».

Για το αν θα φύγει: «Τους στόχους που θέσαμε τους πραγματοποιήσαμε. Το όνειρό μου είναι να διεκδικούμε όλους τους τίτλους παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο. Οι διακρίσεις θα έρθουν κάποια στιγμή. Είναι μεγάλο θέμα αν θα μείνω στην ΑΕΚ. Κάθε άνθρωπος φθείρεται αν μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Δε θα μείνουμε επ’ άπειρον, έχουμε ημερομηνία λήξης».

Για το δικό του μέλλον: «Είτε καταλάβω είτε όχι από ποδόσφαιρο ο τρόπος που δουλεύουμε δε θα αλλάξει. Εμείς καθορίζουμε τον προϋπολογισμό, προσλαμβάνουμε τεχνικό διευθυντή και του λέμε τους στόχους. Εκείνος βρίσκει προπονητές και παίκτες για να πετύχει τους στόχους. Το σύστημα δούλεψε με μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει σημασία αν καταλάβω εγώ από ποδόσφαιρο υπάρχουν ειδικοί».

Για το οικονομικό: «Δεν καθυστερήσαμε ποτέ έστω ένα μισθό. Το εκτιμούν όλοι οι συνεργάτες μας. Όταν ζητήσαμε μειώσεις μισθών. Το θέμα είναι να τα βρεις. Σε δυο ώρες τα βρήκαμε και μας χάρισαν το 20% των συμβολαίων τους με τις παρουσιάσεις που τους κάναμε. Για τη νέα περίοδο, θα είναι παρατεταμένη η κρίση. Είδατε και τα μέτρα της κυβέρνησης και το βλέπουμε στις επιχειρήσεις μας. Δε θα είναι εξαίρεση η ΑΕΚ. Θα έχουμε πολλές δυσκολίες. Αν ξεκινήσουμε χωρίς φιλάθλους θα χάσουμε 400χιλ. σε σίζον που θα τα είχαμε τον Ιούλιο. Πρέπει να βρούμε άλλα εισοδήματα γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για την κριτική που δέχεται: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ το σωματείο ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος. Βάλαμε τέσσερις στόχους. Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα να πρωταγωνιστεί, τις ακαδημίες, το γήπεδο και την εξυγίανση. Τα πετύχαμε όλα. Βγαίνουμε Ευρώπη, καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στο οικονομικό, παραδώσαμε γήπεδο για τις ακαδημίες και το ΑΕΚ Αρένα έχει χτιστεί με 80% λεφτά από φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ. Είμαστε το μόνο μη προσφυγικό σωματείο που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Να μην ξεχνάμε που ήμαστε και που ήμασταν. Είμαστε 4-5οι σε μπάτζετ και είμαστε ανταγωνιστικοί για τις πρώτες θέσεις. Όσοι δεν τα βλέπουν δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους. Λάθη θα κάνουμε και αν κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να το κάνουν καλύτερα».

Για τα λάθη που έγιναν: «Κάναμε εξαιρετική πορεία πέρσι και ίσως πιστέψαμε πως θα ήταν συνέχεια φέτος. Κάναμε λάθη και η ευθύνη είναι δική μου ως πρόεδρος. Δε θα επεκταθώ στο ποια λάθη έγιναν αλλά ήδη από το Γενάρη αρχίσαμε να τα διορθώνουμε. Θα τα διορθώσουμε για να επανέλθουμε καλύτεροι».

Για τη ψήφο της ΑΕΚ: «Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των 12 ομάδων. Είναι πιο ανταγωνιστικό και το είδαμε φέτος. Ψηφίσαμε 14 διότι θα ήταν άδικο για τις ομάδες να μη βγουν κατηγορία. Έτσι το δεχθήκαμε για ένα χρόνο πρωτάθλημα 14 αγώνων με δικλείδες πως θα επιστρέψουμε στις 12. Ίσως καλύτερα να παίξουμε και με play offs όπως το ξανακάναμε».

Για την αύξηση και τη ψήφο της ΑΕΚ: «Εμείς επιμέναμε να παίξουμε γιατί είμαστε οι πιο αδικημένοι από τη διακοπή. Απέχαμε τέσσερις πόντους και υπήρχαν 27 διεκδικήσιμοι. Μπορούσαμε να το πετύχουμε ή έστω να το παλεύαμε στο γήπεδο. Στις τελευταίες 10 αγωνιστικές είχαμε τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή και στις τελευταίες πέντε την καλύτερη».

Για το αν βιαστήκαμε: «Θεωρώ πως αν συζητούσαμε τώρα αυτό το πρωτόκολλο, ίσως να ήταν αλλιώς. Θεωρώ βιαστήκαμε. Δε δώσαμε χρόνο να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για το αν ίσχυε η 20 Ιουλίου: «Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον πρόεδρο αλλά παρόμοιες χώρες με μας ξεκινούν. Τις ίδιες ημερομηνίες έχουν κι αυτοί».

Για το αν ήταν απόφαση της κυβέρνησης: «Η ΚΟΠ έφτιαξε ένα πρωτόκολλο για να παίξουμε. Οι επιστήμονες έλεγαν πως κάποια στοιχεία δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά. Ο ΠτΔ είπε πως δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο με κρούσματα και πιθανό νέο lockdown και καταστροφή της οικονομίας. Όμως, την επόμενη μέρα πήραμε την απόφαση. Αν περιμέναμε 2-3 βδομάδες ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Με 1-2 κρούσματα την ημέρα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς πρόβλημα».

Για τη σχέση του με τους άλλους προέδρους: «Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τους προέδρους. Ο καθένας έβλεπε τι τον συνέφερε και έτσι ψήφισε. Δε θα χαλάσουν οι σχέσεις μας. Τουναντίον, γνωριστήκαμε καλύτερα τώρα».

-Αν είχε αλλάξει θέση η ΑΕΚ: «Πριν τρεις μήνες με 50-60 κρούσματα είπαμε πως ίσως δεν τελειώσει. Αλλά με τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας το είπαμε. Από τη στιγμή που βλέπαμε να βελτιώνεται η κατάσταση δεν υπήρχε λόγος να μην τελειώσει στο γήπεδο».

-Για το γεγονός πως έχουμε μηδενικά κρούσματα: «Βιαστήκαμε. Έπρεπε να περιμένουμε. Βλέπουμε άλλες χώρες να παίζουν».

-Για τη διακοπή: «Εμείς διαχρονικά είχαμε τη θέση να τελειώσει στο γήπεδο. Ώστε οι τίτλοι και η Ευρώπη να κριθούν εκεί. Δυστυχώς εμείς και η Ανόρθωση ήμασταν οι μόνες ομάδες που το είπαμε. Η ψηφοφορία ήταν 18-2. Ο καθένας είδε το συμφέρον του, τη θέση του ή τα οικονομικά και έκανε ό,τι τον σύμφερε. Μας στεναχώρησε πολύ η απόφαση αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε».

-21:22 Ξεκίνησε η συνέντευξη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ