ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:45
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ανόρθωση

Ανόρθωση: Ο Σαντίκ σε ρόλο «κολώνας»

Newsroom 24sports

Ο ρόλος που έχει το φορ και η αισιοδοξία από το παρελθόν του στην Κύπρο

Η κορυφή αρχές Οκτωβρίου δε λέει και πολλά πράγματα αλλά μετά τα περσινά που πέρασε η Ανόρθωση δικαιούται και να χαμογελάσει και να απολαύσει τις στιγμές μέχρι το ντέρμπι με την Ομόνοια.

Αυτοί οι πρώτοι τέσσερις αγώνες ανέδειξαν τις σταθερές του Τιμούρ Κετσπάγια, με τη θέση που αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό να είναι αυτή του κεντρικού φορ.

Το καταλαβαίνεις από το γεγονός πως τα 360 λεπτά της θέσης έχουν πάει έτσι: Σαντίκ 184, Ντούρις 152, Κατσαράβα 17 και υπάρχουν και εφτά λεπτά με τον Απόλλωνα που ο προπονητής επέλεξε να τα παίξει χωρίς φορ. Το διάστημα από όταν βγήκε ο Σαντίκ και δεν είχε μπει ο Νίκα. Σε αυτά τα 360 λεπτά οι τρεις τους μετρούν μηδέν γκολ και κανείς τους δεν έβγαλε 90λεπτο. Όποιος ξεκινά, βγαίνει και μπαίνει άλλος.

Θα έλεγε κανείς πως το αναμενόμενο ήταν ο Ράγιος να βγάζει φάσεις για τον Σαντίκ, αλλά με τον Απόλλωνα έγινε το αντίθετο

Στα τελευταία ματς, δείχνει ο προπονητής να δοκιμάζει τον Μπεράτ Σαντίκ σε ένα ρόλο «κολώνας» μέσα και γύρω από την περιοχή και αυτό μοιάζει το πιο λειτουργικό από όσα είδαμε σε προετοιμασία και επίσημα ματς.

Ο Φινλανδός βλέπει τον κόσμο από τα 192εκ. και αυτό είναι πλεονέκτημα όταν ο Κετσπάγια θέλει να παίξει με τακτική βαθιών μπαλιών προκειμένου να γίνε πιο άμεση η μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Μια τέτοια μπαλιά με στόχο τον «Ψηλό» έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι εύστοχη και αν έχει την ικανότητα να την κατεβάσει ή να την στείλει σε συμπαίκτη με κεφάλι, στήθος, ώμο ή δεν ξέρω κι εγώ με ποιο τρόπο βρήκε τον Ράγιος στην ασσίστ που του έδωσε, αυτόματα η μετάβαση έγινε. Όταν έχεις αντιπάλους που στήνονται ψηλά στο γήπεδο είναι τρόπος να σπάσεις το πρέσινγκ αυτός και «αντίδοτο» στο όλο και πιο έντονο πρεσάρισμα που εφαρμόζουν οι ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κάποτε στον Ολυμπιακό π.χ. ο Τιμούρ ήθελε έναν τέτοιο φορ και δεν του τον πήραν ποτέ, αν δεν μας απατά η μνήμη μας τον Κάριου. Τώρα φαίνεται πως τον βρήκε.

Βλέποντας τον Μπεράτ πως λειτουργεί σε αυτό το ρόλο με τον Απόλλωνα, στα πρώτα δυο γκολ είχε εμπλοκή με αυτό τον τρόπο ενώ στο πρώτο βοήθησε και με πάσα στον Καλτσά, καταλαβαίνεις γιατί έχει προβάδισμα αυτή τη στιγμή σε σχέση με τους άλλους δυο. Θα έλεγε κανείς πως το αναμενόμενο ήταν ο Ράγιος να βγάζει φάσεις για τον Σαντίκ, αλλά με τον Απόλλωνα έγινε το αντίθετο. Όσο το πράγμα λειτουργεί, όλα καλά.

Έχει να επιδείξει ένα ρεκόρ 42 αγώνων με 30 γκολ στο ποδόσφαιρό μας, από τη θητεία του στη Δόξα. Αν θέλετε, ένα γκολ ανά 123.66 λεπτά. Με βάση τους αριθμούς του το γκολ έρχεται. Αν είναι με την Ομόνοια, θα βάλει βάσεις γερές για να κρατήσει τη θέση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ