ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΑΠΟΕΛ

Πόσο…APOEL θα είναι φέτος;

Newsroom 24sports

Η προίκα για την Ευρωπαϊκή προοπτική

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια αναδόμησης του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχει προσαρμογή σε νέα δεδομένα και ανάγκες που έχει η εταιρεία. Από τη μια η απώλεια της προοπτικής εσόδων από το champions league μετά από εφτά χρόνια και από την άλλη οι συνέπειες της πανδημίας υποχρεώνουν τη διοίκηση Πετρίδη να αλλάξει ρότα σε σχέση με όσα συνηθίσαμε.

Η διατήρηση του ονόματος στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ και σε επίπεδο πρεστίζ και ασφαλώς σε οικονομικό. Η σεζόν 2020-21 είναι ένα σταυροδρόμι για όλους στον «Αρχάγγελο».

Όμως ευρωπαϊκή προοπτική και έσοδα προς διεκδίκηση υπάρχουν, με τους «γαλαζοκίτρινους» να επιχειρούν να μπουν για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa μέσα από τα προκριματικά αυτής της διοργάνωσης. Όλες οι προηγούμενες παρουσίες τους ήρθαν μέσω «υποβιβασμού» από το Champions League ή με τη γνωστή κλήρωση του 2013. Με ποια δεδομένα μπαίνουν όμως στις φετινές κληρώσεις;

Το πότε δεν το ξέρουμε αλλά μας είναι γνωστό πως ο ΑΠΟΕΛ θα ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό. Η βαθμολογία πενταετίας του είναι 27.500 κάτι που του επιτρέπει να βρίσκεται στην 58η θέση της κατάταξης της UEFA.

Αυτή η βαθμολογία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αρκεί στον ΑΠΟΕΛ ώστε να είναι στους «δυνατούς» όλων των κληρώσεων που θα παίξουν. Απλά να αναφέρουμε πως πέρσι η Γουλβς ήταν δυνατή στα play offs με βαθμολογία 17.092 και οι βαθμοί που έχει τώρα ο ΑΠΟΕΛ θα τον έφερναν στην έκτη θέση από όλες τις ομάδες την ημέρα της κλήρωσης.

Το προχωράμε πολύ, αλλά και στην προοπτική συμμετοχής στον όμιλο πάλι έχει πολύ καλές πιθανότητες ο σύλλογος της Λευκωσίας να είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Κάτι που αξιοποίησε κατάλληλα τόσο το 2016-17 όσο και το 2019-20 που του προέκυψε ως ευκαιρία.

Όμως το αρνητικό έχει να κάνει με το γεγονός πως πρέπει να αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους χωρίς δικαίωμα λάθους. Το πιο σημαντικό μαξιλάρι του να είσαι πρωταθλητής ήταν εκείνη η δεύτερη ευκαιρία που είχες αν κάτι στράβωνε στο champions league. Αυτό φέτος δε θα υπάρχει και έτσι απαιτείται εγρήγορση βδομάδα με βδομάδα ή όπως αλλιώς θα αποφασιστεί να γίνουν τα προκριματικά.

Η διατήρηση του ονόματος στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ και σε επίπεδο πρεστίζ και ασφαλώς σε οικονομικό. Η σεζόν 2020-21 είναι ένα σταυροδρόμι για όλους στον «Αρχάγγελο».

Υ.Γ.: Στον ΑΠΟΕΛ η ύπαρξη ευρωπαϊκής προοπτικής επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το κομμάτι των καρτών διαρκείας. Όμως το συγκεκριμένο κομμάτι σε αυτές τις εποχές εξαρτάται και πολλούς άλλους παράγοντες που επιλέξαμε να μην το συνδέσουμε αυτή τη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ