ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Η σούμα βγάζει κέρδος

Newsroom 24sports

Οι λόγοι που δεν θέλουν να παίξουν

Εδώ και αρκετές μέρες η ιστοσελίδα μας, σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες και το παρασκήνιο που παίζεται, αναφορικά με την επανέναρξη ή όχι του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ομάδες, αν εξαιρέσουμε μία ή δύο, κι αυτό πλέον δεν είναι ξεκάθαρο, θεωρούν ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η χρονιά, καθώς θα έχουν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Διότι, πολύ απλά στις προσθαφαιρέσεις που κάνουν βγάζουν θετικό άθροισμα. Και εξηγούμαστε… Οι πλείστες ομάδες έχουν πληρωθεί από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες για την φετινή σεζόν, ενώ έχουν προπληρωθεί και μέρος από την επόμενη σεζόν.

Βέβαια, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα αφαιρέσουν λεφτά από τις ομάδες, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί τη νέα σεζόν ή σε βάθος χρόνου. (αναλυτικά επί του θέματος εδώ)

Επιπλέον, επειδή είμαστε προς το τέλος της σεζόν, δεν υπάρχουν και μεγάλα ποσά από τις χορηγίες να περιμένουν, εκτός από τα εισιτήρια των αγώνων, τα οποία είναι αυξημένα στην β’ φάση του πρωταθλήματος. Από την στιγμή που οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει ζημιά.

Και περνάμε στο σημείο κλειδί της όλης υπόθεσης, που είναι οι αποκοπές προς τους παίκτες και προπονητές. Θεωρούν λοιπόν οι ομάδες ότι εάν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τότε δεν πρέπει να πληρώσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου.

Άσε, που για μερικούς η πανδημία είναι η αφορμή που έψαχναν για να απαλλαγούν ή να «ψαλιδίσουν» μεγάλα συμβόλαια που υπέγραφαν το καλοκαίρι και τρέχουν και για τη νέα περίοδο.

Με βάση τους υπολογισμούς που έκαναν λοιπόν, η σούμα βγάζει κέρδος, άσε που αν παίξουν θα κινδυνεύσει για ορισμένους ακόμα και η έξοδος στην Ευρώπη. Διότι εάν δεν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό.

Ταυτόχρονα, εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, κερδίζει έδαφος η αύξηση των ομάδων, κάτι που θέλουν και ζητούν απεγνωσμένα εδώ και χρόνια αρκετές ομάδες.

Συνεπώς, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι ομάδες δεν θέλουν να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο και όχι τα θέματα υγείας, διότι κανείς δεν είπε σε οποιοδήποτε να μπει να παίξει, χωρίς να έχει την ασφάλεια του.

Άλλωστε, οι αρμόδιοι της υγείας έχουν τονίσει ότι είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουν τα μέτρα χαλάρωσής, έτσι ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα.

Γι’ αυτό πιέζουν την κυβέρνηση, όπως σας αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας (δες εδώ), ζητώντας όπως κάνει εξαίρεση για το ποδόσφαιρο και να το πάρει πάνω του δηλαδή, έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα με την ΟΥΕΦΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να ετοιμάσουν πλάνο, στο οποίο θα πρέπει να εξηγήσουν στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία την οικονομική ζημιά που θα υπάρξει σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ