ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:44
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Χωρίς απαντήσεις από τις ασιατικές στοιχηματικές για τους φακέλους

Newsroom 24sports

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την τεκμηρίωση των υποθέσεων

Για το θέμα των φακέλων και τη δυσκολία του να τεκμηριωθεί υπόθεση σε βάρος κάποιων από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μαρτυρίες σε βάρος τους κυρίως από τις στοιχηματικές εταιρείες της Ασίας, όπου παίζονται τα στοιχήματα, μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους φακέλους που έφτασαν στην αστυνομία και πώς τους χειρίζεται: «Παραλάβαμε τέσσερις εκθέσεις χθες και άλλη μία τις προηγούμενες μέρες. Γίνεται μελέτη και αξιολόγηση, ακολουθεί επικοινωνία με τα πρόσωπα που εμπλέκονται, ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, παρατηρητές, ΚΟΠ κλπ. για να ληφθούν καταθέσεις. Γίνεται έρευνα για το στοίχημα κυρίως σε ασιατικές χώρες. Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε απάντηση ή κάτι που να στοιχειοθετεί υπόθεση. Σε μερικές περιπτώσεις είχαμε μαρτυρίες όμως δεν προέκυψε στοιχείο για να τεκμηριωθούν υποθέσεις. Από το 2011 έχουμε λάβει 84 εκθέσεις μέσω της UEFA από την ΚΟΠ. Οι 22 από αυτούς είναι υπό δερέυνηση».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα: «Για να εντοπιστούν πρόσωπα πρέπει να υπάρχει απάντηση από τον στοιχηματικό οίκο. Οι υποθέσεις απαιτούν πολλές εργατοώρες, λαμβάνονται καταθέσεις όμως ελλείψει στοιχείων δεν μπορούν να προκύψουν υποθέσεις. Ευελπιστούμε σε κάποιες υπό τις διερεύνηση να τεκμηριωθεί κάποια υπόθεση».

Για το ενδεχόμενο άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου: «Υπάρχει νομοθεσία για αδικήματα που αφορούν ποινή πέντε χρόνων και πάνω. Υπάρχει νομοσχέδιο στη Βουλή για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας. Για να μπορέσει να γίνει πρέπει να έχουμε δεδομένα από τον στοιχηματικό οίκο του εξωτερικού. Στις εκθέσεις της UEFA δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Για το αν τα στοιχήματα παίζονταν στην Ευρώπη αντί της Ασίας: «Από χώρες της Ευρώπης λάβαμε απαντήσεις, εντοπίσαμε τα πρόσωπα όμως λόγω του χαμηλού ποσού που στοιχηματίστηκε δεν στοιχειοθετήθηκε υπόθεση. Στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε παιχτεί πολύ χαμηλό ποσό».

Για την παρουσία μίας ομάδας πολλές φορές στους φακέλους: «Οποιαδήποτε ομάδα και να είναι, όσες φορές και να παίξει, αν δεν εξασφαλίσεις μαρτυρία δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Δεν είναι θέμα ποσότητας, είναι θέμα να τεκμηριώσεις τα αδικήματα».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία να βρεθεί άκρη: «Είναι αρκετά δύσκολη η στοιχειοθέτηση στις ποινικές υποθέσεις όμως γίνεται σωστή διερεύνηση. Γίνεται μεγάλος αριθμός ανακρίσεων και καλή δουλειά. Κάποιες πειθαρχικές δράσεις ή μέτρα από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ίσως βοηθήσουν στην καταπολέμηση. Με κάποια μέτρα της ΚΟΠ τελευταία παρατηρούμε μια μείωση. Συλλογική προσπάθεια θα λύσει το πρόβλημα, αν όχι εξ ολοκλήρου τουλάχιστον μέρος του».

Για τους ύποπτους φιλικούς αγώνες που γίνονται στην Κύπρο: «Για φιλικούς αγώνες δεν τέθηκε ποτέ οτιδήποτε ενώπιον της Αστυνομίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ