ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

ΚΟΠ και σωματεία τα βρήκαν

Newsroom 24sports

Η πρόταση είναι η μόνη στην οποία συμφώνησαν όλοι

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για το θέμα των συμβολαίων φέρνει το ζήτημα στην τελική του ευθεία, αφού μέχρι την Μ. Πέμπτη(16/4) θα κληθεί ο ΠΑΣΠ να απαντήσει και αν πει «Ναι» η λύση βρέθηκε. Αξίζει να αναφέρουμε κάποια δεδομένα από τις συζητήσεις της ΚΟΠ με τα σωματεία της επί του θέματος, που έφεραν αυτή την πρόταση για 23% μείωση επί των συμβολαίων.

Η πρόταση αυτή ήταν μια από τις τρεις που κατατέθηκαν προς συζήτηση και η μόνη που κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες μαζί της. Είχε υπάρξει στο τραπέζι εισήγηση για καταβολή του 50% των μισθών για όσο διαρκεί η διακοπή αλλά και μια άλλη για 30% για όσο διαρκέσει η σεζόν που μπορεί να φτάσει και τους πέντε μήνες (Μάρτιο-Ιούλιο). Προτάσεις που δεν έβρισκαν σύμφωνους τους πάντες και έτσι κατατέθηκε αυτή με 23%.

Να σημειώσουμε πως τα συμβόλαια μέχρι €2000 μηνιαίως δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση όμως για εκείνα είναι σε ισχύ σχέδιο της κυβέρνησης που μπορούν όσες ομάδες πληρούν τα κριτήρια να ενταχθούν. Η Δόξα Κατωκοπιάς π.χ., όπως επιβεβαίωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 το μέλος του Δ.Σ.Νίκος Κωνσταντίνου, έχει ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση. Το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί από το σχέδιο της κυβέρνησης είναι τα €1214, ήτοι το 60% για ένα συμβόλαιο €2000 μηνιαίως.

Κατά λοιπά, η πρόταση της Ομοσπονδίας αφορά το 23% των όσων αναγράφει το συμβόλαιο ως ετήσιες απολαβές των παικτών και προφανώς είναι δυνατό να υπάρχουν ομάδες που έχουν καλύψει ήδη πάνω από το 77% ή κοντά σε αυτό. Όπως π.χ. γνωρίζουμε η Ομόνοια πλήρωσε τους πάντες μέχρι το σημείο της διακοπής του πρωταθλήματος και τα μαθηματικά μπορεί να της επιτρέπουν να μην πληρώσει ξανά.

Νοείται επίσης πως αν ο ΠΑΣΠ κάνει αποδεκτή την πρόταση, θα υπάρξει κατά την προτροπή της FIFA αυτόματη επέκταση των συμβολαίων μέχρι να διαρκέσει η σεζόν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ