ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2020: Η χρονιά που ο πράσινος λαός τρελάθηκε!

Έκανε πολλά η Ομόνοια μέσα στη χρονιά που σήμερα μας αποχαιρετά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Κύπρο που μπορούν να ισχυρίζονται ότι το απεχθές και ψυχοφθόρο για όλη την ανθρωπότητα 2020 τους αφήνει και γλυκές αναμνήσεις είναι αυτοί της Ομόνοιας. Γιατί μέσα σε αυτό το πα γκόσμιο έρεβος αυτοί κατάφεραν να δουν το υπέρλαμπρο φως. Να το πως…

Η Ομόνοια μετά από πολλά βασανιστικά χρόνια –που φαινόντουσαν ατέλειωτα- επανήλθε στην κορυφή, του κυπριακού ποδοσφαίρου (η ποδοσφαιρική σεζόν 2019-20 διακόπηκε μετα τη συμπλήρωση 22 αγωνιστικών με το τριφύλλι να είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα).

Εισήλθε σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπληρώνοντας ένα μεγάλο απωθημένο που για χρόνια βασάνιζε όλο το πράσινο οικοδόμημα κυρίως γιατί πόντο άλλες Κυπριακές ομάδες το είχαν κάνει και αυτ δεν το είχε καταφέρει

Πραγματοποίησε στο ποδόσφαιρο του νησιού τη μεγάλη τομή που κανείς δεν έχει κάνει στο παρελθόν. Επένδυσε στο νέο αίμα της ομάδας. μέσα σε συνθήκες διεκδίκησης του τίτλου. Οι μικροί έμπαιναν στο γήπεδο «όταν το σίδερο έκαιγε» και όχι σαν αλλαγές καθυστέρησης Η επένδυση έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει και θα συνεχίσει να αποδίδει. Ο Χένινγκ Μπεργκ, φεύγοντας, (όποτε και αν γίνει αυτό, με τον κόσμο της Ομόνοιας να παρακαλά να αργήσει πολύ κάτι τέτοιο) αφήνει στο9 πράσινη ομάδα –και στο ποδόσφαιρο μας- ένα θησαυρό. Εννοείται ότι ο θησαυρός θα αξιοποιηθεί και με τη δουλειά των ίδιων των πιτσιρικάδων.

Εχει γίνει ξανά η ομάδα που ξέραμε. Η ομάδα που παίζει το επιθετικό, κυριαρχικό ποδόσφαιρο, που προσφέρει θέαμα στον κόσμο. Αν δεν υπήρχε ο covid ο κόσμος θα κατέκλυζε τα γήπεδα.

Έχει κερδίσει για πρώτη φορά τον αιώνιο της αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ μετά από εφτάμισυ και πλέον χρόνια. Η τελευταία φορά που το είχε κερδίσει όταν τον Απρίλιο του 2013.

Μπήκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα (της σεζόν 2020-21) ως διεκδικήτρια του τίτλου λόγω αξίας και όχι λόγω ονόματος μετά από αρκετά χρόνια.

Έβαλε στο ταμείο της από την Ευρωπαϊκή πορεία συνολικά 9.820.000, ενώ σε αυτό το πόσο δεν υπολογίζεται το marketpool και διάφορα έσοδα από χορηγίες και από πωλήσεις αναμνηστικών προϊόντων του Γιουρόπα Λιγκ.

Πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ματς ευρωπαϊκού ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X