ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Ομόνοια

Ομόνοια: Ότι και να πει ο Νορβηγός…

Newsroom 24sports

H ουσία είναι ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους

Πριν από ένα χρόνο και δυο μέρες ( στις 3/07/2019), στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ έγινε η πρώτη ανοικτή προπόνηση της νέας Ομόνοιας. «Νέα» η ομάδα ήταν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια.

Η προπόνηση περιέλαβε και την παρουσίαση των ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά ενώπιον ενθουσιώδους κοινού που έδωσε μαζικά το παρόν του με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η χρονιά (η ποδοσφαιρική σεζόν που ερχόταν) θα ήταν επί τελους η απαρχή για κάτι καλύτερο.

Η ομάδα θα έπαιρνε το δρόμο που θα την έβγαζε από το (αγωνιστικό) τέλμα και θα την οδηγούσε στην αλλαγή. Στη σύντομη του ομιλία ο Χένινγκ Μπεργκ είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η ομάδα θα κάνει ότι μπορεί και θα προσπαθήσει για το καλύτερο για τον κόσμο και για το σύλλογο».

Το τέλος της σεζόν όσο ανορθόδοξα και να επήλθε αυτό το τέλος βρίσκει τα εκπεφρασθέντα σε καθεστώς πλήρους επαλήθευσης.

Η Ομόνοια μέσα από το χορτάρι του γηπέδου τεκμηρίωσε ότι οι αλλαγές δεν γίνονται, αλλά «συντελούνται».

Γιατί προϋποθέτουν βούληση, εξειδικευμένους ανθρώπους, γνώση και εμπειρία του αντικειμένου αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του περιβάλλοντος μιας ομάδας, «μαστοριά» στην«κατασκευή» τους και διορατικότητα.

Για να συντελεστεί μια αλλαγή απαιτείται διαδικασία, εκ των προτέρων μελετημένη. Η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι ένας «συνεκτικός ιστός» που συνδέει τη διάγνωση των προβλημάτων προς επίλυση, τη χάραξη πολιτικής και φυσικά τις πράξεις.

Δε ξέρω τι θα πει ο Νορβηγός στη φετινή του εναρκτήρια ομιλία ενώπιον του κοινού σε ανοικτή προπόνηση. Αν και όταν, υπάρξει κάτι τέτοιο. Ότι και να πει, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Το καραβάνι βαδίζει μπροστά. Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ