ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ομόνοια

Ομόνοια: Ταπεινά και… τα καλύτερα έρχονται

Χωρίς αέρα στα μυαλά, αλλά με επιμονή συνεχίζεται η προσπάθεια

Η Ομόνοια στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος, μετρά 10 βαθμούς, με απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Η απώλεια των δύο βαθμών, με τους οποίους θα συμπληρωνόταν η απόλυτη συγκομιδή βαθμών, ήλθε από μια άθλια διαιτησία.

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα περνά από την παρακμή στην ακμή. Έτσι είναι η ζωή. Υπάρχει πάντα ακμή και παρακμή που κάνουν κύκλο ανάλογα με τη χρονική περίοδο που διανύουμε

Τα αποτελέσματα αποτελούν απόρροια της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας που δείχνει ποιότητα, χαρακτήρα, τσαγανό και δυνατότητες διεκδίκησης στόχων ανάλογων της ιστορίας της.

Η Ομόνοια έβγαλε ένα πρόγραμμα με δύο ντέρμπι αήττητη (με ΑΕΚ και Απόλλωνα), ενώ έχει πετύχει 7 γκολ, δεχθείσα δυο από ισάριθμα κτυπήματα πέναλτι

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα περνά από την παρακμή στην ακμή. Έτσι είναι η ζωή. Υπάρχει πάντα ακμή και παρακμή που κάνουν κύκλο ανάλογα με τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Ο κόσμος της ομάδας έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ προσέλευσης σε γήπεδο στη μετά κάρτα εποχή από το πρώτο κιόλας ενός έδρας ματς (9,0 53 με Νέα Σαλαμίνα), ενώ στο δεύτερο εντός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα ο αριθμός έγινε πενταψήφιος (10,196).Ο πράσινος λαός ζει όμορφες στιγμές και προσδοκεί σε ομορφότερες στη συνέχεια.

Οι όψεις σε ένα νόμισμα είναι δυο. Υπάρχει η φωτεινή πλευρά αλλά υπάρχει και η… λιγότερο φωτεινή. Δεν είναι όλα ιδανικά, ούτε τέλεια στο πράσινο στρατόπεδο και εννοείται ότι πέρα από μια καλή αρχή δεν έχει γίνει τίποτα. Στην Ομόνοια ξέρουν πολύ καλά –αυτό έλειπε να μη ξέρουν - ότι η υλοποίηση των στόχων απαιτεί διάρκεια, σταθερότητα και συνέπεια. Κανείς δεν υλοποιεί στόχο μέσα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Απλώς θέτει βάσεις για κάτι θετικό στη συνέχεια. Εκφράζονται κάποιοι οπαδοί με υπέρμετρη αισιοδοξία αλλά στα ενδότερα κανείς δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Κανείς δεν αιθεροβατεί.

Στα τέσσερα πρώτα ματς έχει διαπιστωθεί ύπαρξη ποιότητας και επάρκεια στην κεντροεπιθετική λειτουργία που εκφράζεται με καλή, γρήγορη στις πλείστες των περιπτώσεων κυκλοφορία της μπάλας, που κατανέμεται ισομερώς και αποτελεσματικότητα.

Υπάρχουν όμως και άλλες διαπιστώσεις. Η πτώση στην απόδοση της ομάδας που παρατηρείται όσο προχωρεί η διάρκεια του αγώνα. Το πιο χαρακτηριστικό –αλλά όχι μόνο- παράδειγμα ήταν αυτό που το είδαμε στο ματς με τον Απόλλωνα. Η ομάδα οπισθοχώρησε και δέχθηκε έντονη πίεση από τον αντίπαλο στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Αυτό το φαινόμενο δεν νοείται να έχει συνέχεια για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Όπως επίσης τα διαπραχθέντα αμυντικά ατομικά λάθη (Μίχαελ Λούφτνερ) που έγιναν κυρίως στο ματς με τον Απόλλωνα και ευτυχώς για την ομάδα δεν στοίχισαν.

Μένουμε σε αυτά τα δυο και υπενθυμίζουμε ξανά το θέμα της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου αμυντικού χαφ, το οποίο για την ώρα δεν λύνεται.

Είναι επάναγκες να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν το γρηγορότερο τα δυο αυτά θέματα και προς τούτο εργάζεται όπως πληροφορούμαστε η τεχνική ηγεσία και γενικά όλο το προπονητικό τιμ.

Αυτές τις μέρες οι ποδοσφαιριστές περνούν από προγραμματισμένες εργομετρικές εξετάσεις. Τα λεγόμενα «εργομετρικά» είναι οι μετρήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι αθλητές προκειμένου να ελεγχθούν οι επιδόσεις τους, στην φυσική τους κατάσταση και τη σωματική τους διάπλαση.

Η Ομόνοια ανακοίνωσε ότι έχει διευθετηθεί φιλικό με τον Άρη την ερχόμενη Παρασκευή, στο «Ηλίας Πούλλος», στις 10:30 και θα είναι κλειστό για κοινό και ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ