ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ομόνοια

Ομόνοια: Το ρεκόρ που… κινδυνεύει

Newsroom 24sports

Το τριφύλλι τη σεζόν 2003-04 κατά μέσο όρο σε εντός έδρας αγώνες, διέθεσε 11,003 εισιτήρια

«Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι ο κόσμος, έχουμε 9,5 χιλιάδες εισιτήρια μέσο όρο στα δυο εντός έδρας ματς, αν βοηθήσει η ομάδα θα καταρρίψουμε το ρεκόρ το οποίο κατέχουμε εμείς».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου που ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και θέαμα» τη Δευτέρα το βράδυ.

Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε στην πράξη και είχε ως εμπνευστή ένα αγαπημένο πρόσωπο για τον κόσμο της Ομόνοιας

Αυτό που γίνεται φέτος με τον κόσμο της Ομόνοιας είναι αυτό που ξέραμε χρόνια. Αυτό που ξέραμε πριν την παρακμή. Όχι πως στην περίοδο της παρακμής οι αριθμοί ήταν κατ’αναλογία –πορείας - χειρότεροι από άλλες ομάδες.


Σε δυο ματς πρωταθλήματος η δημοφιλέστερη ομάδα του τόπου στο ΓΣΠ διέθεσε 19,249 εισιτήρια (9,0 53 με Νέα Σαλαμίνα), και 10,196 με Απόλλωνα). Να θυμίσουμε ότι πέρυσι όλην τη χρονιά η Ομόνοια διέθεσε 60,223. Αλήθεια πόσο διαφορετικά δείχνουν όλα φέτος …

Μια και ο Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε στο ρεκόρ, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, να το θυμίσουμε. Αυτό σημειώθηκε τη σεζόν 2003-04 που η Ομόνοια κατά μέσο όρο σε εντός έδρας αγώνες διέθεσε 11,003 εισιτήρια. Συγκεκριμένα σε 13 αγώνες πρωταθλήματος διέθεσε 143039 εισιτήρια.

Αυτό το ρεκόρ προσέλευσης, έτσι από μια πρώτη ματιά είναι ασύλληπτο σε σχέση με τα πληθυσμιακά δεδομένα. 864200 είναι οι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με την απογραφή που έγινε το 2017.

Σε συνολικό αριθμό εισιτηρίων πάντως προηγείται η σεζόν 2009-10 που Ομόνοια πήρε για τελευταία φορά τον τίτλο. Διέθεσε εκείνη τη χρονιά 162.061 σε σύνολο 16 αγώνων. Να θυμίσουμε και το ρεκόρ της Ομόνοιας που αφορά τα εισιτήρια διαρκείας. Στην περίοδο 2010-11, διέθεσε 8,500 εισιτήρια διαρκείας.

Ο Χενκ Χάουαρτ και η φανέλα του δωδέκατου 
Η σχέση της Ομόνοιας με τον κόσμο της ήταν και είναι πάντα αξιοσημείωτη. Η πράσινη διοίκηση θέλησε όμως να το αποδείξει αυτό και έμπρακτα. Έτσι, απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 12 αφιερώνοντάς την στο... λαό της. Αυτό έγινε πριν αρκετά χρόνια και καλό είναι να το θυμίσουμε. 

 Εγινε την 24η Φεβρουαρίου 2001 μέρα που αντικειμενικά είναι ιδιαίτερη για τον κόσμο της Ομόνοιας , αλλά και την ιστορία της. Η φανέλα με το νούμερο 12 αποσύρθηκε και κατέληξε στον πράσινο λαό. Από τότε ο δωδέκατος παίκτης απέκτησε φανέλα. Αυτή η κίνηση αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση στον πολύτιμο 12ο παίκτη.

Υπάρχει ένα περιστατικό πολύ χαρακτηριστικό αυτής της χειρονομίας. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε στην πράξη και είχε ως εμπνευστή ένα αγαπημένο πρόσωπο για τον κόσμο της Ομόνοιας. Τον Ολλανδό Χενκ Χάουαρτ, προπονητή της ομάδας κατά τη σεζόν 2000-2001.

Στις 7 Απριλίου 2001 -24η αγωνιστική της περιόδου εκείνης - η Ομόνοια που ήταν πρωτοπόρος με δυο βαθμούς διαφορά - αντιμετώπιζε την δεύτερη στη βαθμολογία Ανόρθωση στο ΓΣΠ, μπροστά σε 20 χιλιάδες κόσμο. Ο νικητής της αναμέτρησης άγγιζε το τρόπαιο, αφού έμεναν δυο αγωνιστικές για το τέλος. 

Η Ομόνοια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο. Κέρδισε το ματς με σκορ 3-1 με δυο γκολ των Ράουφμαν (11΄’ ,33’) και ένα του Κοντολεύτερου. (78’).

Όταν στη συνέχεια η Ανόρθωση μείωσε σε 1-3 ο Χενκ Χάουαρτ σηκώθηκε από τον πάγκο, έβγαλε την πράσινη φόρμα και από μέσα φάνηκε η φανέλα που φορούσε με το νούμερο 12 . Παράλληλα ο Ολλανδός σήκωσε τα χέρια και απευθύνθηκε σε όλο το γήπεδο. Ξεσηκωμός. Το γήπεδο σείστηκε. Τα πόδια των παικτών της Ομόνοιας απέκτησαν φτερά των δε αντιπάλων… κόπηκαν .

Με τη λήξη του ματς ανκαι τίποτα δεν είχε κριθεί μαθηματικά η Ομόνοια θεωρήθηκε ως η νέα πρωταθλήτρια αφού η διαφορά από την Ανόρθωση ανέβηκε στους πέντε βαθμούς και ενώ έμεναν δυο αγωνιστικές. Το τέλος τη βρήκε πρωταθλήτρια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ