ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:14
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Πρόταση…τουμπάρισμα

Newsroom 24sports

Όπως κατατέθηκε, η πρόταση ΚΟΠ μας επαναφέρει στο σημείο 0 των διαπραγματεύσεων

Βγήκαν τα κομπιουτεράκια από όλες τις πλευρές τις τελευταίες ώρες, μετά που η ΚΟΠ ανακοίνωσε την πρότασή της για το μισθολογικό. Η πρόταση αφορά σε μείωση κατά 23% των αναγραφόμενων επί των συμβολαίων λεφτών που έχουν να παίρνουν οι παίκτες που αμείβονται με περισσότερα από €2000 μηνιαίως.

Η αντίδραση του ΠΑΣΠ ήταν να εξηγήσει μέσα από μαθηματικές πράξεις, πως ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που τους κόβει το 92% του μισθού των παικτών για το διάστημα που δεν είχαμε δράση. Θυμίζουμε πως σταματήσαμε στα μέσα Μαρτίου και η σεζόν λήγει Μάιο. Αν υπολογίσουμε πως ξεκινά Αύγουστο, τα συμβόλαια είναι 10μηνα, τότε μένουν 2,5 μήνες (μισός Μάρτιος, Απρίλης, Μάης). Δηλαδή το 1/4 ή το 25% της σεζόν. Η πρόταση για 23% φέρνει το ποσοστό που αναφέραμε παραπάνω.

Ο ΠΑΣΠ είχε προηγουμένως προχωρήσει σε επιστολή προς την ΚΟΠ μέσω της οποίας ζητά τους ισολογισμούς των ομάδων και τα έσοδά τους για τη σεζόν 2019-20 ώστε να εκτιμηθεί με πραγματικούς αριθμούς το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ομάδες από την πανδημία. Επίσης πρέπει να τονίσουμε και το κομμάτι που αναφέρει ο ΠΑΣΠ στον οδηγό προς τους παίκτες για τα σχέδια της κυβέρνησης (σημαντικές σημειώσεις (β) :

Χαρτιά και τρόπους να το πάρουν στα άκρα έχουν και οι δυο πλευρές και αυτό δείχνει να είναι το σκηνικό της στιγμής.

«Σημειώνεται επίσης ότι τα συμβόλαια τα οποία λήγουν στις ή πριν τις 31/05/2020, δεν επεκτείνονται αυτόματα. Τυχόν επέκταση τους θα είναι δυνατή μόνο εάν και εφόσον ο ποδοσφαιριστής αποδεχτεί την επέκταση και τους νέους οικονομικούς όρους».

Αυτά τα δεδομένα, κάνουν την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να προκύψει συμφωνία να είναι η πρώτη που θα σκεφτεί κάποιος. Νοουμένου δε πως αυτή η πρόταση ήταν και η μόνη που αποδέχθηκαν τα σωματεία, γίνεται αντιληπτό πως όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Αν δεν προκύψει συμφωνία στο μισθολογικό και οι παίκτες δεν αποδεχθούν την επέκταση των συμβολαίων τους, τότε τα πράγματα οδηγούνται από μόνα τους στην κατάρρευση του πλάνου της ΚΟΠ για να συνεχιστεί η σεζόν. Σενάριο που, τουλάχιστον δημοσίως, οι περισσότεροι συμφωνούν πως πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση αλλά μοιάζει να πλησιάζουμε ολοένα προς τα εκεί εκ των πραγμάτων.

Σημειώνεται πως αν ενταχθεί μια ομάδα σε σχέδιο της κυβέρνησης, οι ποδοσφαιριστές της απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προπονούνται αν δεν τους πληρώνει η ομάδα το υπόλοιπο του μισθού τους πλέον του 60% που θα καταβάλλει η κυβέρνηση. Χαρτιά και τρόπους να το πάρουν στα άκρα έχουν και οι δυο πλευρές και αυτό δείχνει να είναι το σκηνικό της στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ