ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Κύπρος

Στη ζωή μας... πέντε αλλαγές

Newsroom 24sports

Για πρώτη φορά τούτο το Σ/Κ οι προπονητές θα έχουν δύο ακόμη επιλογές από τον πάγκο

Επιστροφή στη δράση με τη διεξαγωγή της 11η αγωνιστικής στην οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο κανονισμός των πέντε αλλαγών. Μια διαφοροποίηση που αναμένεται να λύσει τα χέρια των προπονητών και αν με ρωτάς θα έπρεπε να εφαρμοστεί απ’ την αρχή της χρονιάς.

Ο χρόνος απουσίας των ποδοσφαιριστών απ’ τα γήπεδα, οι ιδιαιτερότητες του προγραμματισμού και της προετοιμασίας αλλά και το γεγονός πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός και να τον θέσει νοκ άουτ δυσκολεύει τα φετινό πρωτάθλημα.

Και αν πάμε να μιλήσουμε με παραδείγματα, είναι γνωστό τι έπαθε η Νέα Σαλαμίνα, ο ΑΣΙΛ και ο Εθνικός. Η δε Ανόρθωση κλήθηκε να παίξει πέντε αγώνες σε δυο εβδομάδες χωρίς καν να είναι εμπλεκόμενη, ενώ υπάρχει και το παράδειγμα της Ομόνοιας που δεν έχει άμεση σχέση με τον ιό όμως το πρόγραμμα της σε Ευρώπη και πρωτάθλημα επηρεάστηκε και δίνει ευρωπαϊκά κάθε εβδομάδα.

Γι’ αυτό ακριβώς και οι πέντε αλλαγές είναι προς το συμφέρων των σωματείων και των ίδιων των ποδοσφαιριστών.

Στο πρακτικό κομμάτι θυμίζουμε πως κάθε ομάδα θα έχει έως 3 ευκαιρίες για να κάνει τις 5 αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν προσμετρείται καθώς δεν διακόπτεις τον αγώνα όταν γίνεται η αλλαγή.

Ο περιορισμός των 3 διακοπών για τις 5 αλλαγές μπήκε για να μην δούμε φαινόμενα προπονητών που κερδίζουν 1-0 να κρατούν τις αλλαγές στο τέλος για να καταστρέφουν το ρυθμό ενός αγώνα πέντε φορές. Φαινόμενο που θα το βλέπαμε πολύ συχνά.

Καλωσορίζουμε τις πέντε αλλαγές, έστω κι αν άργησαν...

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ